Köparn!

Har just kommit hem från dansklubben och träning med nya tillskott - 2 par dansskor! Dessutom har jag beställt årets klubbdress som snart ska beställas - vad länge sedan jag beställde en lag/klubbdress! Var nog volleybolldressen senast och det var några år sedan ;) Tur att jag fick en bifflön insatt denna månad, haha! Måste he mig ut på stan och leta upp tävlingskläder till helgen också - ååh, jag har inre stress denna vecka :S

  <-- Blir nog de vita på tävlingen!

Mina försök till tentaplugg idag blev ett totalt magplask/ stolpskott/ misslyckande eller andra fina synonymer så imorgon är det jag som ska befinna mig på Skeribi (bibblan) senast 09.00! Sedan blir det att leka effektiviteten själv hela dagen innan vi ska på goding-Linns 1-årskalas!! :) 

Kvällens strålkastare riktar jag mot dessa underbara, Lady Antebellum:




Mmm, de får avsluta denna dag.
Sov gott!

Kramar!

Ny dag med nya tag!

Har just ätit en deliciös frukost i form av hemmagjord yoghurt (läs: smoothie) av banan, mjölk, blåbär och hallon med musli och solrosfrön! När kaffet sörplats upp ska jag försöka styra upp dagen. Det blir en hemmadag då tvättmaskinen behöver gå på högvarv men planerna är att jag ska: betala räkningar och bokföra för klubben, PLUGGA, och helst hinna med en promenad i det härliga och kyliga vädret innan dansen ikväll!


 <--- Ja, ungefär såhär såg den ut...

Innan jag drar igång mina planer tänkte jag upplysa er om receptet på den goda äppelkakan jag gjort till helgens stugbesök! Jag bör dock nämna att det var kära Marcus som hittat receptet och tagit initiativet att baka den första gången så - äran till Marcus! ;)

Såhär såg Marcus handlarlista ut inför det första baket. Observera att det mot slutet bara var en ursäkt att köpa godis till sig själv.






ÄPPELKAKA , 175 grader, mitten på ugnen.

Pajdeg:
-2 dl vetemjöl (jag tar fullkorn)
-2 dl havregryn
-1 dl socker
-1 tsk bakpulver
-2 tsk vaniljsocker
-130 gram margarin (jag tar flytande)

Fyllning:              
-4 st äpplen
-3 st ägg
-1 dl socker
-2 tsk vaniljsocker
-2 dl creme fraiche

Att strö på:
-1 dl hackade hasselnötter eller annat t.ex. riven kokos som jag använde (eller riven vit choklad à la Marcus).
-2 tsk kanel

Blanda de torra sakerna till degen. Tillsätt margarin och blanda. Blir som en fingrynig massa. Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diameter, även en bit upp efter kanten (smart med en pajform med avtagbara kanter). Låt formen stå kallt en stund.
Riv äpplena grovt med skalet på. Lägg äppelrivet på pajdegen, lägg ett smörgåspapper över och förgrädda ca 10 minuter.
Gör under tiden resten av fyllningen. Vispa ägg och socer poröst. Rör sedan ner vaniljsocker och creme fraiche. Häll fyllningen över äpplena och strö på ev. tillbehör och kanel. Fortsätt grädda i samma temperatur ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och fått färg (tog ca 40 min för mig).
Ät tillsammans med vaniljsås - mums!

Jag hade tyvärr ingen bild på min kaka men den blir lite "fluffigare" och matigare än smulpaj.
Tänk "cafépaj" ;)




Nu är det bäst att skutta ner till tvätten som kallar!
Ha en fin dag!

Kramar!


Ny vecka... T.E.N.T.A.V.E.C.K.A!

Helgen i stugan blev mycket mysig och trevlig (även om jag har en tendens att tröttna på bush-livet efter ca 1 dygn!) med goood mat, umgänge och mysipys! Lördagen bestod av mat och en lugn kväll med massa onyttigheter följt av en skön natts sömn. Söndagen (igår) åkte Marcus familj till Lycksele och marknad medan vi valde att stanna innanför stugans skyddande väggar hela dagen lång - snacka om STORM hela helgen!!

Idag började jag dagen med mitt höstliga besök hos tanten på Söder för fönsterputsning, strykning och gardinupphängning - och fika förståss ;) Det känns rätt bra att få göra en god gärning sådär två gånger per år. Att få göra någon lite glad för en stund!
Sedan trotsade jag motvinden och cyklade upp mot Norr för tentaplugg (tenta på fredag!!) med Sandra och Lovisa hemma hos förstnämnda, vilket resulterade i 3 fullärda och glada tjejer! Eller vi ville väl gärna tro det i alla fall... ;)
Efter det blev det en sväng på stan med Marcus för höstjackaletande - och såklart hittade Marcus en fin direkt. Tänk om det var lika enkelt då JAG ska hitta något på stan! 

Ikväll blev det en tokrolig buggträning med en uppfinningsrik Johannes - nu gäller det att ladda tävlingsnerverna! Det var nog bra att det blev en dansfri helg i helgen för en gångs skull då det blivit mycket på senaste! På lördag gäller det... :S

Nu måste jag hoppa till duschen och krypa under täcket och ladda för ännu en dag full av plugg - men först måste jag se Idol-resultatet!
Jag återkommer senare med ett recept från helgen som jag fick order att lägga ut här ;)

Kramar!


Friday, friday!

Nytränad efter ett tokroligt pass, nyduschad, bastad och med karlen på puben sitter jag med naturgodis, grönsaker och Rancho-dip uppdukat framför Idol - kan det bli bättre? :)
Hejja idoler! Myskväll :)



Kramar!

Helgen är här!

Ojoj, här händer det inte mycket alls på inläggsfronten! :) Därför tänkte jag kasta in en uppdatering här och nu.
Jag sitter för tillfället och mumsar på lite vit choklad som blev över efter gårkvällens kakbak med Marcus - han skulle nämligen bjussa sina Alimak-vänner på fredagsfika idag! Jag vet inte hur resultatet blev men han sa i alla fall att den blev lyckad :)

 

Igår blev det plugg hela dagen, lite dansträning och sedan hockey hos Öqvist! Och sedan kakbaket då som kom igång först 11 på kvällen - nattbak så att säga!

Idag har jag också varit ovanligt duktig och suttit på skolan nästan hela dagen och pluggat! Sedan kom Ally och mötte mig på skolan för lite plugg, fika och en sväng på stan! Det märks att det är fredag på folkmassan på stan! En trevlig avrundning på pluggveckan alltså :)

Nu ska jag snart cykla iväg mot ett Afrodanspass och sedan hoppas jag hitta någon som vill se Idol med mig då Marcus ska ha fotbollsavslutning på Olles ikväll med sitt gäng! Annars får jag ha en myskväll med mig själv med kanske hårinpackning, bastu och ansiktsmask efter passet :) Vi får se helt enkelt!

I helgen blir det stugsista i Lillholmträsk med la famille samt Marcus familj - delar av den i alla fall. Det blir nog mysipys :) Sedan kanske man borde hinna med att se "Flickan som lekte med elden" också innan den slutar visas på bio - det hoppas jag på!
Ha en fin helg alla!

Kramar!

Goody morning!

Inatt drömde jag något otroligt obehagligt!

Jag befann mig på en gigantisk sjukhusliknande byggnad växlat med mellanstadieskolan i Norsjö där jag deltog/betraktade Idolansökningar (?). Jag skulle ta mig ner några våningar så jag tryckte på knappen "5". Jag befann mig flera våningar upp och då jag kom till våning 5 stannade inte hissen utan allt släppte och jag började rasa i en hiskelig fart - så fort att hissen åkte snabbare än mig så jag trycktes upp mot taket i hissen!! Jag förberedde mig på döden och smärtan som skulle komma då jag kraschade i marken...
Men till min stora glädje var det tydligen en sådan där hiss som går runt så det blev ingen krasch utan då jag kom längst ner blev det bara pirr i magen och jag fortsatte uppåt igen av farten - PUST OCH STÖN! Som tur var fanns en nödtelefon i hissen och jag fick förklara på engelska för en kvinna mitt problem och sedan kom folk till min räddning! Ojojoj...

Denna dröm tolkar jag nog som att jag är lite stressad - mest för att tappa fotfästet i plugget kanske. Jag har så att säga inte haft den största disciplinen vad gäller påläsningen... Men idag - då jäklar! Idag blir det dresscode pyjamas och råplugg vid köksbordet med en bensträckare mot Ica någon gång då det blir för varmt i hjärnan :). Och Facebook är kollad och klar så den beroendeframkallande sidan ska undvikas idag!

 <--- Bokbussbesök här idag - kanske blir en titt där :)


Ikväll känns det behövligt att ta en liten vilakväll framför TV:n med Idol och True Blood då det blivit mycket träning - särskilt för mina stackars vader - på senaste. Jag räknade ut att det blivit dans 10 dagar av 16 den senaste tiden... ;)


Ha en fin dag allihopa!

Kramar!


Tokigt!

Idag har jag haft en ovanligt framgångsrik pluggdag - satt på skolan hela 3 timmar! Hmm, måste nog skärpa till mig nu när tentan närmar sig ;)
Sedan hann jag med lite handling, städning och klädtvättning här hemma innan det blev buggträning även ikväll - dock på halv halvfart ungefär. Det känns att det blev mycket i helgen... Men imorgon är det trivselkväll så då blir det bara att ha det kul och inte tänka på all teknik vi lärt oss :)

Haha, såhär tokigt såg det förresten ut i helgen med teaterapan Johannes ;)



Nu är det dags för en date med John Blund så jag är pigg och rask för en dag med redovisningar imorgon!
Ha en mysig natt!

Kramar!


Hej hopp!

Nu var det länge sedan uppdatering! Men jag räknar det som ett giltigt skäl att ha haft fullt upp med dansande hela helgen lång! :)
I fredags styrde jag med 4 grabbar mot Ersboda-premiären till underbara Shake! Det blev en riktigt perfekt danskväll för mig med bara underbara danser hela kvällen - dessutom fick jag dansa med några nya stjärnor på danshimlen! Som tur var slapp jag köra hem så jag fick mysa ihop mig med dansvännerna i baksätet och vila ögonen hela vägen - wonderful! :)
Jag lyckades fastna på två bilder i Ersboda - synd att man blir lite överraskad med plötsliga blixtar i dansen, därav resultatet ;)

 

Med mör kropp studsade (*hosthost*;) ) jag upp ur sängen på lördagsmorgonen redo för en heldag (10-17) med buggande på klubben i ledning av tränaren Micke Moilanen! Det blev en mycket rolig och lärorik dag men jag kan säga att hjärnan puttrade lite smått av allt tänkande i slutet av dagen! Därför blev det inte många knop då jag kom hem. Snabbmiddag i form av fil och mackor och sedan filmmys hos Öqvist - behöver jag nämna att jag somnade? :P


Idag vaknade jag pigg och kry (*HOSTHOST*) och rullade ur sängen för att kämpa mig mot klubben för en lika lång och rolig dag! Jag måste säga att jag, eller vi, har fått många smarta saker att tänka på under träningarna framöver! Men jag kan inte påstå att det gick så bra att dansa mot slutet av dagen efter alla intryck man fått inpräntat i skallen under helgen - och inte minst med mina halvförlamade ben!
Då jag kom hem bestämde vi att ta en lättlagad middag på Max i sällskap av Öqvist men innan det svängde vi om och röstade för kyrkovalet (!), vilket är första gången för mig ever! Efter maten kom Johan med den brilianta idén att bjuda på kaffe, glass, hjortronsylt och film! Det tackar man ju inte nej till :) Även Johannes kom dit så det blev en repris på gårdagen men denna gång lyckades jag hålla mig vaken!

Sammanfattningsvis kan man nog säga att helgen gått som en dans *trumvirvel - katchiing!* och det känns som jag kommer sova GOTT inatt!
Imorgon - back to real life!

Kramar!


Le médecin du nature...

Oh là là - läcker franska där ;) Jag kan faktiskt känna att jag saknar franskan ibland - tror jag måste gå någon repetitionskurs i framtiden då jag inte har annat plugg som tar upp tankarna!

För att återknyta till rubriken måste jag säga att naturen har en fantastisk förmåga att få mig må bättre när jag känner mig nere, mår dåligt eller känner mig allmänt negativ! Precis så var det idag och tänk vad en höstpromenad kan göra då! Mixa lite solnedgång, lugnt vatten, härliga höstdofter och svälj med en klunk frisk luft och du har den optimala stämningshöjaren! Åt skogen med sjukvårdens olyckliga försök att göra folk gladare med psykofarmaka! ;)

Kolla här bara:






   


Ikväll har det, förrutom min humörförbättrande prommis, blivit Idol-mys vid TV:n med godis och gott. Kan behövas lite vila för min onda kropp efter Powersteppen igår! Oj, minns nog inte sist jag använde mina armmuskler (till annat än att bära Ica-kassar förståss) så aktivt!

Imorgon väntar arbete på skolan till 1-tiden och sedan blir det att ladda upp inför Ersboda-premiär till Shake!! Ska bli en TOPPENSTART på helgen! Helgen ska för övrigt tillbringas på kära dansklubben med Johannes och dansträning med en av sveriges bäste tränare - Micke Moilanen! Ser fram emot det :)

Puss och kram och sussa sött!


Usch...

... och fy vilken fruktansvärt okreativ dag jag haft idag! Alldeles för dåligt utnyttjad tid! :S
Men kom mig i alla fall på ett Powerstep-pass före middagen så då har jag åstadkommit NÅGOT i alla fall!
Nu blir det mys med Marcus till Idol och True Blood! :)

Kramar!

Härliga höst!

Jag fick nästan en chock när jag kom ut från skolan idag! Så varmt det är! :O Är sommaren påväg tillbaka måntro?!

Idag har förmiddagen spenderats på skolan där vi fått många kloka ord frå Matz Sparrman, psykolog på St. Lukas psykoterapimottagning! Vi hade föreläsningar med honom igår också och han var verkligen duktig - mera sådana föreläsare, tack! :)

Efter lite lunch funderade jag om jag skulle ta en sväng genom stan på vägen hem. "Jag behöver ändå inget", tänkte jag och då är det bara onödigt att gå på stan.
Men det blev en sväng på stan och - swooooosh! - så var jag 350 kronor fattigare! Tänka sig att man aldrig lär sig... Men jag behöööövde en ny foundation från MUS - jag looovar ;) Det roliga att handla där är att sakerna är så fina. I alla fall då de är nya!

   <--- Blev mkt rosa idag ;)

Ikväll blir det afrodans kl. 17.30-18.30 och efter det blir det buggträning på klubben till 21.00!
Hmmm... En liten tanke slog mig just... Jag kanske borde lägga liiiite mer tid på att börja plugga snart istället för att göra massa roligheter hela tiden?

Något som gör mig mindre glad är att Patrick Swayze nu lämnat jordelivet... Så många hjärtan han fått att bulta extra hårt med sina fantastiska talanger! Må forskarna hitta ett bot mot denna hemska, hemska sjukdom!
R.I.P!

Kramar!

Trötter...

Sitter och väntar på att håret ska torka lite så tänkte bara skriva någon rad innan jag skuttar i säng. Eller skuttar och skuttar - snarare masar mig fram. Jag känns tröttelitrött i kroppen!

Idag spenderade jag tid på skolan till 2-tiden och sedan en sväng på stan för presentköpning till kusin Simon som fyller 11 år - Hipp, hipp, HURRA! Just därför besökte vi A-torp efter middagen för firande med kaffe och gofika :)
Sedan drivade vi till dansklubben jag och Marcus (!) för träning med varsin partner. Jättekul att min bästa börjat följa med igen på senaste! Hoppas det varar ;)

Nu sängen som sagt!



Nattikramar!


Underbara dansmara...

Ja, tänk så snabbt en helg kan gå då man har roligt!
Det blev som väntat en underbart härlig danskväll i Ö-vik i fredags med massa fantastiska danser och många nyupptäckta favoriter! :) Lokalen är dessutom helt perfekt - stor och med bra luftkonditionering (har tyvärr inga foton på den)! Jag kan bara inte fatta hur 8 timmar kan gå så fort?! Men tiden gör väl det när man njuter :)
Jag vet inte hur länge jag skulle kunna hålla på i sträck innan jag tröttnar på dansen - det finns nog inget stopp tror jag...

Jag stupade i säng ca 04.00 på mitt hotellrum (jag fick ett eget då vi var 5 personer) och 5 timmar senare var det dags att ta sig upp för en god hotellfrukost på Hotell Focus! Men jag måste säga att det var kämpigt att starta igång kroppen efter den gångna kvällen - ojojoj!
Efter utcheckningen begav vi oss i alla fall mot Paradisbadet för lite avkopplig och ruschkaneåkning! Men rätt snabbt blev vi nöjda och klev upp. Vid 4-tiden började vi resan hemåt igen och gjorde ett stopp i Umeå för pizzaförtäring - mumma!
Summeringen av resan kan jag nog beskriva med ord som: trevligt resesällskap, goooooa dansare, onda kroppsdelar och stimulerande! Samt alldeles för snabbt över...
Jag ljuger inte om jag säger att jag var otroligt sugen på att dansa andra dagen också men det får bli nästa mara ;)

               

Jag var hemma vid halv 8-tiden för att byta kläder och ta cykeln upp på Sjungande för fest med fina tjejgänget! Trots att jag kände mig rätt seg i skallen blev det en jättetrevlig kväll med utgång på Balzac efter förfest hos Jeffe! Det var passande nog Ladies Night igår så det var gratis inträde för oss brudar och det var nog det roligaste besöket på ballen ever för min del :) Där blev det ännu mer dansande för mina möra ben - en annan slags dans än i Ö-vik bara - och oj så varmt det blev på dansgolvet, pust!
Mot slutet upptäckte jag att jag klantat bort min biljett till garderoben så det var bara att vänta till sist med att få ut jackan men snälla Jeffe och Jessie väntade på mig i alla fall :)
För andra gången denna helg stupade jag i säng - denna gång vid 3-tiden efter en mycket rolig kväll!

   

Idag blev det en sköön sovmorgon till 12-snåret och det mest effektiva jag gjort idag är väl att diska ;) Marcus drog med Johan till Ljusvattnet för att leka med lillmoppen han köpte i helgen så jag tar det luuugnt själv här hemma.
Ja, det var vad jag hade att säga om helgen - antar att det inte blir så mycket stora händelser idag att berätta om så jag säger väl: ha en fin söndagskväll alla!


Kramar!


Lovely day!

Den här dagen känns redan underbar! Solen skiner, jag har haft en skön nattsömn, har just ätit en god frukost och sörplar nu på morgonkaffe. Och snart bär det av! :)

Och vart bär det av - jo till Ö-vik och dansmaran!! För de som inte vet innebär det dans till 3 band mellan kl. 19.00 och 03.00 - alltså 8 timmar dans! Kan det bli bättre? Det är dessutom två dagar i följd men för vårt bilgäng blir det bara dans ikväll sedan hotellövernattning och sedan bad på Paradisbadet imorgon!
Jag har inte varit på maran på kanske 5-6 år så det gör att jag längtar ännu mer!

De band vi ska njuta till ikväll är:

                 !!! :D

Enligt tidigare års statisktik brukar det vara ca 1200-1500 besökare under fredagen så jag får ligga i hårt om jag ska hinna med ens en tiondel ;) Men kul blir det!

Sedan hoppas jag hinna hem inte allt för sent imorgon då det blir tjejfest med ett gäng fina tjejer! Jag vill ju inte missa det heller!
Försök ha en lika underbar kväll som mig allihopa! :P

Kramar!

Hela haavet stormar!

Dagen idag har, förrutom stormarnas storm, bestått av duktigt arbete med Carro och Louise på skolan! Till middagen fick vi trevligt besök av mor och bror och sedan blev det kaffe hos moster! Oj, oj vad duktig Linn-lillan har blivit - nu går hon näst obehindrat! :)

Nu är kvällens riktiga tv-maraton på gång också! För tillfället negling på fotbollen sedan Idol och sedan True Blood! :D Kan behövas lite vila för min stackars möra kropp. Försov mig dessutom i morse! Vi skulle träffas på skolan 08.30 - jag vaknade 08.35... Dåligt!
Känns skönt med bara en dag till på skolan i veckan - för på fredag bär det av mot södra och dansanta breddgrader ;)

Jag måste säga att det känns mycket tråkigare med bloggandet nu då pluggandet startat om igen! Det finns inte lika mycket att skriva om liksom... Dagarna bara går utan att det händer något!
Kanske får försöka bli lite djupare i mina tankar som vissa andra bloggare...? Ska gnugga geniknölarna och se vad som dyker upp ;)

Såg i alla fall just den sötaste video jag någonsin sett :) Lillstackarn har det inte lätt...!
 


Kramar!


Total tillfredsställelse!

Ikväll har jag riktigt haft en toppenkväll!! Addera 1 timma afrodans följd av 2 timmar dans på dansklubben - kan det bli annat än succé? :)

Jag kan nog aldrig riktigt tjata tillräckligt om hur fantastiskt kul det är med dans!
Det dansen gör med själen kan verkligen jämföras med bl.a. vad oljan gör med den rostiga kedjan, vad kaffet gör med den trötte och vad trösten gör med det ledsna barnet! Underbart!

Med detta i tanken minns jag det vi pratade om på skolan idag - hälsofrämjande arbete. Vilka ofantliga besparingar man skulle kunna göra inom vården om det bara gick satsa mer på förebyggande arbete för att minska uppkomsten av psykisk ohälsa! Tänk vad många ensamma människor som skulle behöva uppleva känslan av att bli sedd av någon, berörd eller bara bli hälsad på. Tänk om alla barn i skolan skulle känna sig lika värda och slippa gråta om kvällen. Under sista föreläsningen fick vi lyssna på en mycket fin dikt kallad Sköna människor - hittade den faktiskt på nätet:






Sköna människor
Ingemar Olsson

Det finns så många sköna människor
som liksom aldrig kommer fram
Precis som böcker i ett bibliotek
som bara står och samlar damm
Och om man bara tittar utanpå
då missar man en värld
som man aldrig får en enda aning om
Fast hela tiden finns den där

En del är långa, andra korta
En del är hemma, andra borta
En del är tunna, andra tjocka
Men alla har dom nåt att ge
Yeah yeah yeah, nåt att ge

Det finns så många sköna människor
som liksom aldrig får en chans
Dom blir bedömda efter pärmarna
precis som om resten inte fanns
Men det som öppnar sej där inuti
är värt sin vikt i guld
För varenda människa har sin egen saga
Viktig för sin egen skull
En del är långa, andra korta
En del är hemma, andra borta
En del är tunna, andra tjocka
Men alla har dom nåt att ge

Det finns så många sköna människor
som liksom alltid kommer snett
Precis som böcker i ett bibliotek
Dom kommer aldrig till sin rätt
En ynklig rygg utav ett mäktigt verk
är allt som sticker fram
Av alla andra sidor ser man ingenting
Och det är både synd och skam
En del är långa, andra korta
En del är hemma, andra borta
En del är tunna, andra tjocka
Men alla har dom nåt att ge...




  

Det var mina tankar för kvällen :) Hoppas ni får en mysig kväll!

Kramar!


Vecka 37

Vilken tur att det fortfarande finns sådana här vackra dagar trots att vi kommit ända in i September (!).
Idag blev det en kort dag på skolan till 12.30 då vi bara hade två föreläsningar! Dock hade jag glatt hoppat över den andra (2,5 h långa!) föreläsningen om jag visste att den skulle handla om särskolan och utvecklingsstörda och vara riktad mer mot typ lärarprogram/pedagoger...?

Hur som helst var det skönt komma hem lite tidigare i alla fall :)
Hoppas verkligen för övrigt jag klarar mig från någon sjuka nu framöver - trots Marcus hostande - för jag vill absolut inte bli sjuk med mina dansplaner (och andra planer för den delen)!
Däremot lär jag ju komma hem med en rejäl svininfluensa efter kommande helgs "intima" möte med dryga tusentalet svettiga medmänniskor! Vi är nog ena riktiga smittspridare vi dansare ;)

Häromdagen testade jag Chai Latte nr 2 för min del - denna gång på Kitchen.
Mycket godare på Wayne's men då vet jag ju det till nästa gång!

 <--- Vit negerboll - mums!

För tillfället sitter jag bara och hoppas att den där Johannes pallrar sig hem från älgskogen så vi kan svänga de lurviga lite (ursäkta uttrycket Marcus - läs: buggträna)!
Nu gäller det att ligga i då nedräkningen har börjat! 26 dagar kvar.....

Något jag också ska ta mig i kragen och göra i veckan är att fixa medlemskortet på 360! Blir ju alltid så mycket annat om dagarna så det har inte blivit av helt enkelt! Måste bara komma i form snart - minns knappt hur det kändes att vara det... :S Aja, that's tomorrows problem!

Kramar!


Lugna lördag!

Oj, jag gjorde just upptäckten att det är otroligt mörkt ute! Klockan är ju bara efter 21... Nu är det höst i husen!

Igår blev det som sagt en repris på den årliga kräftfesten vi hade för någon helg sedan! Mycket trevligt hade vi men kunde tyvärr inte göra upp någon brasa ute då det ösregnade hela kvällen! Det blev eldning och korvgrillning inne i stugan istället :) Det var så höstigt mysigt i stugan med alla färgskiftningar!


   
   <--- Sötnos!

Idag såg jag, Marcus, pappa och Lars fotbollsmatchen Norsjö-Gällivare i Norsjö som orättvist nog slutade 2-2 efter många övertidsminuter. Det var en otroligt spännande och underhållande match med många heta känslor som ledde både till bråk och diverse ordramsor ;) Men jag tycker helt klart Norsjö skulle ha tagit hem de tre poängen!

Annars har vi bara tagit det jättelugnt i stugan och ätit hela dagen som det alltid blir då man styr kosan mot stugan/Norsjö! :) Känns också bra att helgen inte är slut än trots att vi hunnit med en kul sak!
Imorgon har jag tagit på mig delad tur på Höken; 07.00-12.00 samt 16.30-21.00! Känns rätt skönt att jobba en söndag ändå - det brukar ändå inte bli så mycket andra planer... Money, money!
Men nu blir det att fortsätta följa VM-kvalet på tv - hejja Sverige! Ser ju bra ut än så länge :) Keep up the good work!

Kramar på er!


Hej, John Blund - jag kan se dig...

Oj så trötter jag blev i ögonen nu då... Kanske inte så konstigt med tanke på att det blivit dans varje kväll i veckan och det blev en 4-timmarsnatt i natt ;) Men så går det när jag har absolut noll självdisciplin att neka en dans då jag har plats i en bil - även om dansen är utanför Umeå och jag har skola dagen efter...
Men å andra sidan... Vad har jag egentligen för orsak att stanna hemma då jag har möjlighet att åka och göra en av de roligaste saker man kan göra?

Idag blev det en lång dag på skolan med lektioner till kl. 16.00 och sedan möte direkt efter för att lära mig och få inloggning till vikariebokningssystemet Time Pool. Mycket praktiskt med tanke på att man själv kan anmäla sig som tillgänglig där samt anmäla intresse på utlagda arbetspass! Extra cash - yes please!

Nu sitter jag och kopplar av med datan och en ny Topphälsa som dimpit (heter det så?) ner i brevinkastet! Sedan funderar jag om det ändå blir dansträning ikväll också med Johannes... Kanske bäst att göra en hel dansvecka då jag ändå håller på ;)
Sedan måste det bli att se True Blood som jag missade pga dansen igår!!




Imorgon ser jag fram emot en tokrolig sak! Nämligen Kräftfest nummer 2 för i år! Mamma är verkligen otrolig på att skämma bort oss "ungdomar"!! Snacka om en guldklimp :) Det ska hur som helst bli supernajs - hoppas solen skiner med sin närvaro också så vi får mysa extra mycket! Vi verkar bli kring 15 pers så det blev då över förväntan med tanke på den snabba inbjudan!

Have a nice evening!

Tjingtjong!

Höstens mörker smyger sig på... :)

Ja, då var det dags att summera ännu en dag! Bara en dag på skolan kvar i veckan då vi har egna studier imorgon och på fredag! Men tror faktiskt jag ska dra mig till bibblan imorgon och försöka läsa lite effektivt ändå... Försöka i alla fall ;)

Idag har vi haft en otroligt inspirerande och spännande dag på skolan! Gästläraren Marina Eliasson hade en heldag med oss där vi arbetade med rollspel! Jag kan säga att hon var en fantastiskt proffesionell människa med typ tusen meriter i bagaget. T.ex. arbetat/arbetar inom psykiatrin, är skådespelerska, utbildad filmproducent (gjort bl.a. dokumentären "Glöm ej bort att älska varandra" och arbetat med namn som Jan Malmsjö, Noomi Rapace och Ola Rapace), är konstnär, arbetat med ensamkommande flyktingbarn, arbetat med poliser och krishantering m.m .m.m! Skulle vilja se ett CV från henne! ;)
Hur som helst använde hon sina skådespelartalanger och agerade olika karaktärer som hade diagnoserna: paranoid psykos, personlighetsstörning, missbrukare, tvångstankar och depression. Vår uppgift var att, två och två, hålla ett samtal med dessa "personer" vilket var mycket lärorikt!! Men jag var rätt trött i hjärnan efter alla känslor som framkallats... Så det blev att varva ner lite med beachvolley en stund innan dansträning!

Så här mysigt kan det vara på en lunchrast i sensommarsolen (höstsolen)!


Nu sitter jag här efter dansträningen och ska snart kasta in mig i duschen och krypa ner i sängen hos den sovande björnen så jag inte sover bort hela dagen imorgon! ;)

Goder natt!


RSS 2.0