En sockerbagare lalalalala....


Det har börjat bakas en del här i stugan (låter inte lika snyggt med "lägenheten") de senaste dagarna - även om den tiden borde läggas på något heeeelt annat! Men jag känner att det kan vara nödvändigt att ha lite kalasfika i frysen den närmaste månaden ;)

  

Annars rullar tiden på - ALLDELES för fort - och jag känner att jag har tusen saker in mind! Men troligen är det värre i tanken än vad det egentligen är... Det skulle vara otroligt skönt att få bort den jäkla praktikuppgiften som jag knappt börjat med och som ska vara inne på onsdag! :S Jag har helt enkelt ingen motivation alls att göra den - gaaah, vad less jag är på dessa skriftliga uppgifter!!
Nu är det bara en vecka kvar på psykplaceringen och det är dags att ladda om inför nästa praktik! Och i veckan hörde jag några härliga ord att det inte är så länge kvar till examen... Mer exakt 98 dagar!!!

I veckan har det inte blivit många knop förrutom praktiken på dagtid och några dansträningskvällar.
Ikväll blir det dans i Ersboda till Highlights och det kommer bli sååå bra! Nog för att jag borde sitta hemma och nöta med uppgiften men hallå - det är ju fredag! :P
Här är några bilder från min och Linns trevliga helg förra helgen - hon är ju för söt alltså, hihi! Dock dålig bildkvalla då Marcus snott kameran till fjällen...


     

Nu ska jag testa ett nytt middagsrecept som Johannes tipsade om igår! Sen ska jag ta hand om tvätten, kanske städa lite och försöööka skriva lite skoluppgift innan härliga dansbilen kommer! :) Jag skriver ut receptet sen om det blir lyckat!
Ha en underbar fredagkväll!

Kramar!

25 februari


- Har jag dött? Svar: Nej.

- Har jag mycket annat i tankarna? Svar: Ja. (Typ skolarbetet (!), kassörsfix, kalasbakning, tvätten, sommarjobb m.m.m.m. :S )

Men någon gång ska jag sätta mig och skriva av mig lite här. Kan vara skönt att ordbajsa lite!
Ha det gött! :)

Kramar!

Goody news!...

Chingchingchingeling!

Veckan har varit lyckad än så länge på många sätt! Jag har hunnit med PBL-träff på skolan då jag fick träffa största delen av klassen för uppdatering hur allt går. Jag kanske inte har sagt det men vi är uppdelade i 3 grupper; en grupp är på psyk, en på vårdcentral (eller hälsocentral som det nu heter) och en grupp gör ett omvårdnadsarbete/uppsats!
Jag har 2 veckor kvar på psyk nu - sedan bär det av till Heimdahl VC i 5 veckor, yeah!
Annars har jag bl.a. varit på ECT på UVA, MSE där det blir mycket PVK, dropp, i.m. injektioner, EKG o.s.v. Och idag var det dags för mittsamtal och det gick galant! Jag kan inte fatta att halva tiden gått redan! :O

Men det bästa som hänt hittills under veckan som gjort mig några kilon lättare är att jag har fixat sommarjobb!! Även om jag var säker på att få jobb i alla fall i sommar känns det dunderskönt att ha allt klart kring det! Det blev i slutändan att jag ska vara på Medicin 3 på lassa här i stan och det känns tokigt spännande, nervöst och KUL! Där har vi ännu en sak jag har svårt att fatta; att jag snart fullgjort utbildningen! 
"Linda Andersson, sjuksköterska".... Ja, det är tokigt.



Just nu sitter jag i min ensamhet och sneglar på OS - där Anja för tillfället tagit brons, hejja, hejja! Marcus drog nämligen mot Hemavan i afton tillsammans med farsan sin för att köra grejer till konfalägret som är där i helgen! Jag är en del avis kan jag medge... ;) Så jag blir ensam hemma i helgen, vilket typ aldrig hänt förrut om jag minns rätt - brukar alltid vara jag som ränner runt på helgerna, hoho! Men helt ensam blir jag faktiskt inte då jag ska barnvakta söt-Linn! Det blir nog en bra tjejhelg :)

Nu börjar det vara dags att krypa ner i den (stora) varma sängen så jag är pigg och allert inför veckans sista praktikdag!
Sov gott mina vänner!

Kramar!



Dagens recept!


Idag blev det en liten firarlyxmiddag med fläskfilé! Mamma och Lars var som sagt i stan så vi hade dessutom matgäster :)
Jag klurade en stund men kom sedan på ett mycket enkelt men gott recept som jag bjudits på tidigare! Det enda som behövs är:

- Fläskfilé
- Philadelphiaost, vitlök & franska örter (eller valfri smak såklart...)
- Salt
- Pepparblandning
- Matlagningsgrädde


Skär filén så den "rullas ut". Lite svårt att förklara men man skär runt så den viks ut allteftersom ;) Bred osten på den utplattade filén, rulla ihop igen och fäst ihop med tandpetare eller tråd. Krydda med salt och pepparblandning och stek snabbt så den får en fin yta. Lägg i en ugnsform, häll på grädden och ställ i ugnen i 200-225 grader ca 15-30 minuter (helt beroende på hur välstekt man vill ha och hur länge man förstekt). 
Ät med t.ex. potatisklyftor eller gratäng!


   




Smaklig måltid!


Feta tisdagen...

... ja det må jag säga! Här sitter vi bara och vräker i oss ikväll - semlor och gottagodis! Jag som hade tänkt pallra mig på ett 360-pass ikväll eller dansa på klubben eller något, vilket jag även planerade igår. Det slutade med en sen liten promenad bara för att göra NÅGOT innan jag la mig för kvällen. Det lär nog sluta på samma sätt även ikväll - attans vad den här dumburken ställer till det! ;)

 <---Mmmums!

Idag har varit en rätt bra dag på MSE med bl.a lite PVK-sättning, dropp, i.m injektioner och EKG på förmiddagen och etikmöte på eftermiddagen. Men sedan jag kom hem har det som sagt inte blivit mycket annat än onyttigheter. Men snart ska jag tvinga mig ut en sväng innan det förhoppningsvis blir något eller några True Blood-avsnitt, spännande! :)

Imorgon har jag som sagt jobbmöte och sedan blir det middag här hemma med besök av mamma och Lars som kommer till stan! Måste hitta på något smarrigt vi kan laga till...

Jag hittade en glad dansbild på Zlips hemsida från Ersboda i fredags... Hmm, nu blev jag danssugen - jag skulle nog ha pallrat mig på klubben ikväll ändå! Men är man lat får kroppen lida!
Take care!



Kramar!

20100215


Hej å hå... som vanligt känns det i ögonen och kroppen att det varit helg! Men jag ska inte klaga då jag haft en mycket mysig sådan!

I fredags gjorde jag kortdag på praktiken och hann med en shoppingsväng på Solbacken innan det var dags för dans! Jag hade, som oftast, tur att få hämtning vid dörren och åka med ett härligt gäng till Ersboda där Zlips spelade denna kväll. Zlips ligger en bit ner på min favoritlista men oj vilka duktiga killar som var där - då spelar inte musiken så stor roll ;) Som vanligt kom jag hem nöjd och dopaminboostad och rasade ihop i sängen vid 4-tiden...

Lördag blev det en kort sovmorgon innan vi åkte för att hjälpa Mange och Josse med lägenhetsflytt! Upp-och-ner-upp-och-ner i trapporna! Fördelen att bo utan hiss är att man får rasta fläsket! :P Sedan bjöds vi på energiladdning i form av Kryssetskrov (!) innan vi körde till deras blivande hus för en titt. Världens mysigaste och sötaste hus - vill också ha! :)
På kvällen blev det Ljusvattnetmys till Mello! Och det är som vanligt - få bra och många knäppa bidrag! Men kul är det att kolla på!

Söndag blev det en alldeles för kort sovmorgon då det var dags för kaninhoppning på travet... Suck! Varför ska det ofta krocka med de finaste dagarna!? Kändes inte sådär jättekul att tillbringa hela dagen inomhus och bra gick det inte heller. Men kaninerna måste ju också få röra på flärret! ;)
Och som tur var fick jag ha Marcus på tävlingen så slapp jag vara "ensam" på hjärtarnas dag - ett tag i alla fall!


Tack söting :)



För övrigt trivs jag jättebra på psyket och nu på torsdag är det mittsamtal! Här går det undan! :O
Känns som tiden kommer flyyyyyga fram till sommaren och vi ska slungas ut i arbetslivet på darriga Bambi-ben! Men det ska samtidigt bli otroligt skönt att slippa tänka på plugg och *bordegöran* på kvällarna - och förhoppningsvis börja få en inkomst!
På onsdag ska jag på en träff angående just sommarjobb! Ooooh, jag håller tummarna på att han har något bra erbjudande till mig!

Nu tänkte jag försöka göra något motionsaktigt - även om kroppen säger "gå åå såååv!".
Ha en fin och mysipysig kväll!

Kramar!

Jag ger mig...


Okej - jag ger mig! Det var visst rätt kallt ute upptäckte jag under före-middag-promenaden, hoho! ;)



Nu väntar jag på gänget så är det dags för styrelsemöte här hemma - och fika såklart! ;)
Ha en fin kväll och natt!

Kramar!

Dagens recept!

Vilket strååålande väder det har varit idag! Jag förstår bara inte alla som klagar på att det är kallt. Kallt? Jag kollade aldrig temperaturen då jag gick iväg mot psyket imorse men jag tänkte på hur skönt det var ute och tippade på kanske 6-7 minusgrader! Kallt är det då det är -25! ;)

På tal om kyla och fina vårdagar (för visst är det vår nu? joooo ;) ) passar det väl toppen med en god och värmande soppa till middag? Jag fixade ihop en igår och idag slipper jag fundera på *vadätatillmiddagidag*!
För man kan ju faktiskt äta samma middag några dagar i rad, visst!



KÖTTFÄRSSOPPA

- 4-5 potatisar
- 3 morötter
- 1,5 liter buljong av tärning eller fond
- 1 hackad gul lök
- 400 g köttfärs
- 3-4 msk chilisås       
- 2 tsk paprikapulver
- 1-2 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- ev. oregano eller persilja

Skala potatis och morot. Skär potatisen i skivor och riv morötterna grovt. Koka upp buljongen och koka grönsakerna ca 10 minuter.
Fräs lök och färs i fett till en grynig massa. Blanda ner kryddor och chilisås (mängd på kryddor är helt efter smak så smaka av eftersom!). Rör ner färsblandningen i soppan. Koka ytterligare 10 minuter. Smaka av.
Strö över oregano eller persilja och ät med ett gott bröd!

Smaklig måltid!






Pite Havsbad

Oj vad mör jag känner mig i kroppen efter denna dunderhärliga helg!
Igår styrde vi 3 bilar mot Piteå med supergänget för övernattning på Pite Havsbad! När vi kom dit startade vi med hotellincheckning, skrovlunch (som tog kring timmen att få! :O ) och sedan bad för fulla muggar! Jag kan väl inte direkt säga att jag är någon renodlad badmänniska men det är ju faktiskt väldigt kul och skönt! ;)
Efter badet blev det dags att fixa sig för kvällen som startade i Ally och Oscars rymliga och fina rum! Vid 7-tiden öppnade restaurangen så vi gick ner och blev förda till våra bord. Och vad fint och mysigt det var i lokalen! Där bjöds vi på världens buffé (menyvisning på bilderna!) och show under tiden! Det var verkligen bra klass på showen och artisterna var otroligt publikvänliga :)

Imorse blev det bara en kort sovmorgon för att hinna med hotellfrukosten - det bästa! :) Sedan delade vi oss och några badade även idag, andra var i spelhallen, eller i Skeppet som det kallas, och några åkte hem lite tidigare. Jag var en av de som badade och det är nog mycket det som bidrog till min mörhet! Men jag skulle inte neka till att få ligga i bubbelpoolen nu ;)

Här kommer lite bilder från helgen. De sammanfattar oftast bättre än text ;)

Finns det någon skillnad mellan tjejers och killars förmåga att ordna en gruppbild? Svaret får ni lista ut själv...





Nåja, de kan ju faktiskt nästan om de fokuserar på uppgiften, hoho!




         


 <--- Starter
 <--- Förrätt
 <--- Huvudrätt
 <--- Efterrätt

        

Showen hette Twisted och visas på lördagar. Sedan har de shower alla andra kvällar förrutom söndag och måndag men jag kan rekomendera denna show om någon vill hitta på något en helg! Dessutom har man som Ica-kund rabatt på paketet med boende och allt ett tag till!



Det skönaste med dagens bad var enligt mig bubbelpoolen men jag vågade mig faktiskt på att åka toastolen också! :O Jag brukar vara så feg men grabbarna övertalade mig! Min kamera fick sig också en dusch vilket man kan se på en av bilderna då jag skulle fota vattenfallplasket, hehe!

   

  

Utslagna efter en rolig helg ;)




Jag undrar varje helg hur den kan vara så kort! Nu är det bara att ladda om inför ännu en praktikvecka men det känns kul och jag längtar ändå till imorgon!
Ha en mysig söndagkväll och försov er inte imorgon! ;)

Kramar!


Planer för helgen!

Sååå skönt att det är HELG!

Jag har överlevt första praktikveckan så nu är det bara 4 veckor kvar av den!
Idag och ikväll blev det mycket lugnt. Fick sluta kring lunch då jag gått lite längre några dagar i veckan. Sedan blev det en shoppingsväng på stan med Marcus och som avslutning datanördande och Let's Dance-tittande :)
Och just nu har jag sköljt ur en toning ur håret och hoppas det ska synas någon skillnad. Det blev ingen Ersbodadans som jag planerat så jag var ju tvungen att hitta på NÅGOT annat i alla fall!
Imorgon blir det att vakna ganska tidigt och packa iväg mot Pite Havsbad där vi ska tillbringa hela helgen med ett toppengäng! Det blir bad, buffé, show, wiine och hotellövernattning! Det ska bli så kul!

FÖRE



EFTER



Aja, det blev kanske inte sååå stor skillnad men jag var mest ute efter lite glans! ;)
Ha en toppenhelg så kommer det väl något inlägg efter helgen! Nattinatt!

Kramar!

Dagens recept!

Här kommer dagens recept, som i och för sig är snott från Jenny, som blev så mummigt så jag måste sprida det vidare! ;)
Det bästa med rätten är att det är tokigt enkelt, snabbt och GOTT! Och man behöver typ INGA ingredienser! :)


Currykyckling med grönsaker

- Kycklingfilée
- Morötter
- Broccoli
- Créme fraiche (+ lite matlagningsgrädde om man vill)
- Curry, salt

Skär kycklingen i bitar och stek dem. Krydda med curry och salt. Skiva morötterna, hacka broccolin och tillsätt det i pannan samt ca 2 dl vatten. Låt det puttra så grönsakerna mjuknar lite. Tillsätt créme fraiche (+ ev. grädde) och låt det puttra en stund till. Krydda och salta mer och smaka så det blir en lagom currysmak!
Ät med pasta eller t.ex. bulgur (eller annat du gillar förståss!) :)
Så himla enkelt!

Smaklig måltid!







I övrigt har jag haft en bra dag på praktiken som faktiskt var den enda lugna dagen i veckan. Det har som varit fullt upp kan man säga! Däremot blev det en rätt lång dag - till ca halv 5 - så jag får nog allt sluta lite tidigare imorgon! Det är ju ändå fredag ;)

Ikväll har det bara blivit lugna puckar, dels p.g.a. onda vader efter Afrodansen igår, dels p.g.a. laaathet! :P Vi passerade Ica en sväng och där hittade jag något nytt och smarrigt! Men lite ont i munnen fick jag av allt salt - ooops.... Och nu luktar det popcorn så det blir kanske att fortsätta nyttigheterna, hrmf...!



Ha en fin kväll!
Kramar!


100202...

...är det verkligen dagens datum - visst ser det underligt ut? Hej och hå vad tiden går och inget hinner jag blogga! Samtidigt känner jag en sådan där obehaglig stress inombords som gör att jag inte riktigt prioriterar att blogga... Praktik, uppgifter, prestation, jobbansökan, nervositet, hemmafix, träningsstress - gah!
Ja, nu är det kanske på tiden att uppdatera vad som händer i livet då! I alla fall för min egen del så jag inte missat något ;)

Såg att det var typ en vecka sedan senaste inlägget och sedan dess har jag bl.a. hunnit avsluta den korta katastrofkursen med en klarad tenta och övergått till en ny kurs. Under 5 veckor framåt läser jag kursen "Vård vid specifika sjukdomstillstånd 4, delkurs 2" och är ute på praktik hela kursen. Idag gjorde jag min andra dag på Psyk Syd som är en öppenvårdsenhet som har hand om patienter i södra delen av stan kan man säga :) Det känns väldigt lovande redan med praktiken och jag har fått en rivstart med massa injektiongivningar, PVK-sättningar och massa annat!
Så nu har jag 5 veckor praktik på psyket, 5 veckor praktik på hälsocentral (fd vårdcentral), 5 veckor eget omvårdnadsarbete och 3 veckor ledarskapskurs inne på skolan. SEN ÄR JAG FÄRDIG!



En annan mycket trevlig nyhet är att det ser lovande ut för Alimak nu så Marcus kanske kan känna sig lite lugn med jobbsituationen ett tag framöver! :)

Även helgen var fullproppad och kul men som vanligt är jag sjuukt trött på söndagkväll! ;)
I lördags tryckte jag, Marcus, Johannes och Matte in oss i Johannes minibil och körde till Luleå då jag och Johannes skulle shakea loss på Flingbuggen samtidigt som Marcus och Matte roade sig på Biltema!
Och tänka sig - vi VANN! Och det bästa av allt var att vi därmed gick upp en klass och tävlar framöver i BVC! Nog för att det var en liten tävling och det bara var 7 par i vår klass men det känns ändå superkul med en vinst! Och nu får vi dansa till lite snabbare musik, jihoo :)

Jag har inga egna bilder från tävlingen men hittade en liten pallbild på Piteå-Tidningens hemsida!



Nu ska jag försöka få lite kvalitetstid med min karl här hemma om han kan slita sig från teknikens värld ;)
Ha en mysig kväll och fortsatt bra vecka (för jag antar att jag inte kommer skriva under veckan)! :P

Kramar!



UPDATE med lite fler bilder från tävlingen...

   


RSS 2.0