Amanda vs. Ulf!


Jag ska snart rycka upp mig och göra en julhelgsammanfattning/uppdatering men inte just nu. Men jag måste bara uppdatera med dagens bästa hittills!
Alltså, Icas reklamer är ju bara bäst! ;)

Originalet



Kopian



And the winner is...................... Ulf! Såklart! :)

Det kommer mera - sen ;)

Ja vad säger man...

...annat än GOD JUL en kväll före dopparedagen som denna? Helt plötsligt är den här kvällen här - då man (i alla fall jag) ändå får lite pirr i magen inför den kommande dagen! ;) Efter en hel del trix och fix kan jag bocka av det mesta på att-göra-listan:

* Julklappar inslagna och packade - CHECK!
* Julkaka bakad - CHECK!
* Julkläder shoppade - CHECK!
* Julstressad - Nej, faktiskt inte!
* Julstämningen på plats - CHECK! (Bingolottomys gör susen! ;) )
* Allt packat inför de 3 kommande dagarna med julfirande - CHECK! (Eller allt ligger i alla fall i högar på soffan redo att packas ner).

Så jag kan nog säga att jag är rätt redo att tokmysa de kommande dagarna! Vi kommer fira julafton och juldagen tillsammans med Marcus familj och sedan blir det en extra julafton på annandagen med min familj och släkt! Mmmmm, det kommer bli så härliga dagar! Och så kul att få umgås med bådas familjer :)

Jag tänkte bjuda på receptet på julkakan jag gjort idag som väcker julkänslor hos mig då den kommer från mamma som brukar göra den kring juletider. Jag vet inte vad den heter men vi kan kalla den julkaka ;) Den har lite jobbiga mått men det går bra om man har en hushållsvåg - annars brukar det ju stå måttabeller på paketen...




JULKAKA

230 g margarin
560 g socker
700 g vetemjöl
4 dl mjölk
4 ägg
8 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 msk kakao


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna och dela smeten i 3 lika stora delar. Grädda därefter varje del i långpanna ca 15 minuter. Gör glasyren under tiden:

300 g smör
500 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk starkt kokat kaffe
Röd och grön karamellfärg


Smält smöret, låt kallna. Blanda med det andra. Dela glasyren i 2 lika delar. Färga en röd och en grön.

Då kakbottnarna kallnat, varva bottnar och glasyr så det blir ett rött och ett grönt lager.
Skär upp kakan i lämpliga bitar. Jag valde att dela i två delar på längden och därefter i fem bitar så det blev 10 delar. Här kommer lite bilder för att göra det enklare :)


   

 <-- Julklapp till mormor och farmor!





Sedan har vi har en härlig (måste hitta andra ord än mysig) kväll med julklappsfix och uppesittarkväll med Bingolotto! Det är så kul att lyssna på fin musik och roliga julklappsrim! Dessutom är det väldigt mycket jul över uppesittarkvällen ;)



Nu återstår bara en sak att säga från mig - hoppas ni alla får en underbart GOD JUL! Med mycket god mat och trevligt sällskap såklart :)

Julkramar från mig!


Let it snow, let it snow, let it snow...

... ja, lyssnar man riktigt, riktigt noga kan man nog allt höra lilla Gud sitta där uppe på snömolnen och, likt Frank Sinatra, glatt nynna på melodin med det ordagranna budskapet...!



För det är sjuukt GAALET vad det kommit mycket snö idag! :O
Och allt sjukt och galet ska väl föra med sig en liten gnutta otur också antar jag - i alla fall för min del. Läser man och tror på horoskopet kan man minsann lita på att min kära cykel, liksom mig, är född i Fiskarnas tecken!

"Du tycks just nu vara lite svår att ha att göra med, vilket kan ha sina orsaker. Någon föreslår samarbete av något slag."


Jag och min lilla fiskcykel hade ett gott samarbete då vi gled fram i vinterlandet i morse - till en början... Snöflingorna singlade ner, vägen var plogad och livet lekte men så plötsligt... *gnneeiiioorsssschchuck*! Så bestämmer lilla fiskcykeln att den inte vill samarbeta längre än till landskyrkan och låser pedalerna i horisontellt länge - och då menar jag låser!! Jag är inte en lätt kvinna men trots att jag bokstavligen hoppade på pedalerna gick de inte att rubba. Så jag fick mig en skön promenad tur och retur till skolan idag! Och kanske var det det som var orsaken... Att cykeln tyckte jag allt börjar vara lite väl tung och ansåg att jag förtjänade lite aktivitet? Det tycker jag låter rimligt ;)


  <--- Do I fit in white? ;)


Nu ska jag försöka komma på något trevligt att äta till middag idag. Kanske skulle det passa med hemmagjord tomtegröt så är vinterdagen komplett! Mmm, det kändes passande!

Ha en mysig kväll!

Kramar!

Sundaymornin'...

Idag har vi en riktigt skön söndagmorgon med söt-Linn hos oss! Precis som förra gången vi passade henne fick vi sova till halv 9 idag också - tack Linn! ;) Vi tar det lugnt till kl. 12 då vi ska in en sväng på CK innan vi drar mot Ljusvattnet för att tillbringa dagen där. Där finns det nog lite roligare saker att hitta på för Linn - hon verkar lite uttråkad här, hehe ;)



I fredags åkte jag med fyra grabbar till Ersboda för dans till Zlips! Trots en ond vaccinarm hade jag superkul och det var nog killöverskott för det fanns hur många som helst att dansa med! :) Efter dansen blev det en välbehövlig Statoilkorv och godis och det blev rätt sent innan vi kom hem. Så efter att ha lagt mig ca kl. 04.30 blev det en välbehövlig sovmorgon till halv 1 (!) på lördagsmorgonen! 
Jag hittade några bilder jag fastnat på från dansen:

  <-- Int' snygg men kul verkar det, haha...
 

Japp, det var egobiten av detta inlägg. Nu ska vi busa på lite till innan lunchdax!
Tjintjong!


Lucia kommer med...


... värme, kyla (!) och vintermys!

Igår var vi på Anderstorpmusikelevernas lucia/musikuppvisning för att väcka våra (i alla fall mina) frånvarande julkänslor! Och julkänslor fick jag minsann! :) Med 101 sångare i kören blev det ett riktigt mäktigt luciatåg!
Även om det var lite kallt i Anderstorpsaulan var det inte bara det som gjorde att jag fick gåshud över hela kroppen kan jag säga ;) Lucia innebär verkligen jul för mig så det var toppen att vi fick tag i biljetter (tack, Malin) så vi fick se den! 

<--- Skulle man haft en systemkamera? ;)


Här är ett litet smakprov på hur det lät - myyys! :)







Idag har jag, förutom det vanliga c-uppsatsskrivandet, till slut tagit svinsprutan. Jag har tvekat och avvaktat ett tag men nu bestämde jag mig ändå att ta den och passa på då det är drop-in uppe på lasarettet. Allmänt är jag emot det mesta man tillför kroppen som påverkar dess normala funktioner - jag avvaktar länge innan jag ens stoppar i mig t.ex. Alvedon. Däremot är jag självklart helt för de symtomlindrande läkemedel som gör att kroniskt sjuka kan leva ett normalt liv men då det gäller mig själv har jag åsikten att min kropp ska ordna upp det mesta själv ;) Kanske var det grupptrycket som gjorde att jag tog den ändå men nu är det då gjort i alla fall!


Bild från Expressen

Sedan hann vi med en sväng på stan för lite julklappsletande. Egentligen har jag rätt klart för mig vad jag ska köpa men det känns ändå lite stressande innan jag har köpt och slagit in allt och de ligger fint i en påse! ;) Ska försöka göra ett ryck snart och inhandla det sista så jag kan pusta ut och ladda inför julmyset!

Nu blir det lite fix och trix här hemma innan jag ska försöka lägga mig i tid och vila in vaccinet i kroppen, hoho!

Kramar! 

Tadadaaam - katchiing! *trumvirvel*

Det jag nu är på väg att göra är historiskt. Jag skriver här och nu mitt 300:e inlägg här på bloggen! Och på onsdag fyller bloggisen 10 månader! Här är det mycket att fira inom kort, hehe ;)
Men vad ska jag komma med för spännande i detta historiska inlägg då?
Troligen inget annat än det gamla vanliga... :P
Jag tänkte börja sammanfatta helgen som gått. Som vanligt blir det nog ett långt inlägg efter inläggstorkan...

Fredag

Efter en halv dags c-uppsatssrivande (men mest gottigott fredagsfikande ;) ) styrde jag in till stan för att, som vanligt i sista minuten, leta tävlingskläder! Jag fick sällskap av Johannes och Malin men efter några timmar hade vi fortfarande inte hittat något särskilt roligt i klädväg. Så när hungermagen sade till mig gav jag upp letandet och försökte intala mig att allt faktiskt inte hänger på kläderna... ;)
Kvällen tillbringades hos Johannes med trevligt sällskap och fredagsgodis framför Idolfinalen! Självklart vann Erik och det var helt rätt! Men var det bara jag som regerade på att även detta år var vinnarlåten en kopia av några andra låtar? Introt är ju solklart Beyoncés Halo och refrängen klurar jag fortfarande på vilken låt de plagierat... Återkommer när jag kommit på det!
Kära mor kom till stan och övernattade hos oss för att följa med som stöd på resan den kommande dagen...

Lördag

... till Älvsbyn och danstävling!
Dansklubben hade bokat en buss för trippen så vi åkte dit med ett helt gäng laddade dansare och publik! Tävlingen hölls i en sporthall vid en skola och hade utsmyckats med inspiration av helgen som var - därav också namnet Luciabuggen! Det var min och Johannes tredje tävling och i alla fall jag var ovanligt nervös! :S Det var många hårda konkurrenter så jag hade inga större förväntningar på resultatet men vi hade som mål att i alla fall få dansa mer än en gång! Hela 8 par av 16 var från SDK så det blev nästan ett litet klubbmästerskap för oss ;)

Kvartsfinaldansen kändes rätt okej och vi lyckades gå vidare till semifinalen med poängen 4-3-2 (poäng sätts mellan 1-5 där 5 är sämst). Semifinalen kändes bra till en början men det gick sämre mot slutet så det kändes rätt väntat att vi inte skulle gå vidare till finalen. I semifinalen fick vi poängen 4-1-4 så sammafattningsvis hade domarna rätt olika bedömning i båda heaten men det går ju tyvärr inte påverka. Kändes lite trist att inte få dansa finalen men nu får vi träna ännu hårdare inför nästa tävling!
Resultatet blev i alla fall toppen med SDK:are på första, andra och fjärde plats! :)
Här är fotobevis från tävlingen:







Efter prisutdelning och allt var klart satte vi oss i bussen för att eskorteras hem. Under tiden vi väntade på alla stannade bussen - och vägrade starta! Typiskt! Efter en stunds väntan i bussen fick vi gå in i lokalen igen och bjöds på överblivet fika av arrangörerna under tiden de städade och vi väntade på en ny buss. Närmare 2 timmars (!) väntan blev det innan vi till slut fick hoppa på en buss som tog oss till Piteå-korsningen där vi fick byta buss ännu en gång! En tusans omständig resa och vi kom hem efter nio på kvällen - det var den lördagkvällen! Men egentligen ska jag inte klaga för jag hade det var rätt trevligt i bussen ändå med alla trevliga människor ;)

Då vi anlänt till schtaan om mamma kört iväg mot Norsjö våldgästade jag Lars och Jeffe som Marcus tillbringat kvällen med! En bra avslutning på dagen! :)

Söndag

Gårdagen tillbringades i Totohallen med mina fyrbenta och långörade vänner - men denna gång var det minnsan deras tur att tävla! :) Vi hade jultema så det var riktigt mysig julstämning under dagen även om jag var toktrött hela dagen!
Det gick fint för vår del och "lilla" Lee tog pinne och gick upp till svår i rak! Pondus däremot kör sitt eget race i sin egen lilla värld... :P

Efter tävlingen besökte vi moster med fika och filmtittande - Anchorman såg vi. Knasig, kul och lättsam film! Se den om ni är lite halvtrötta och vill skratta ;)




Idag blev det en otroligt ineffektiv måndag på skolan som det brukar vara. Tur att vi fick måndagsfika av Jenny i alla fall! Vi har resultatseminarium imorgon så det blir bra att få veta om vi är på rätt spår med uppsatsen!
I afton har jag trixat ihop en Pitakaka till julavslutningen på dansklubben imorgon - det är en smarrig kaka det (som enligt Marcus ser ut som koblaja)! :)
Tänkte att jag kan lägga ut receptet nu då jag ändå är igång med skrivandet!

  

Nu är det dags för lite fix innan jag ska försöka göra en tidig kväll - känns som vanligt som det blivit för lite sömn i helgen...

Godnattkramar!


Bra kvällshumor...

... Så dåligt men ändå så bra, hohohihi!
Här kommer några finnar (som tillägg till din, Jenny)! ;)

- Vad heter Finlands sämsta höjdhoppare?
- Vet inte...
- Rätti Ribbanen.

- Vad heter Finlands främsta feminist?
- Hm, ingen aning.
- Välta Gubbinen.

- Vad heter Finlands fetaste person?
- No idea...
- Fläski Valkonen.

- Vad heter Finlands mest skönhetsopererade kvinna?
- Vet ej.
- Plasti Tuttinen.

- Finlands mest kända urolog?
- Hmm..?
- Peti Snoppinen.

- Vad heter hans kusin?
- Vet inte.
- Tummi Muttanen.

- Vad heter Finlands mest inkontinente man?
- Vet int.
- Snoppi Droppinen.

- Finlands sämsta rumskamrat?
- Hmm..?
- Prutti Kuddinen.

- Vet du vad Finlands mest kända lesbiska tjej heter?
- Nej.
- Rata Kukinen.


Med det säger jag tack och god natt! Imorgon är en ny dag då vi tar nya tag!

Nattikramar! 

Dagens recept!


Här kommer ett fiskrecept som är bra att göra om man har någon i huset som inte gillar fisk! ;) Allt runt omkring tog över fisksmaken lite och det blev riktigt smarrigt (tyckte t.o.m. han som inte gillar torsk, hoho!). Och som vanligt med mina recept är det enkelt! ;)




1 paket torsk eller t.ex hoki
2-3 tomater
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk créme fraiche, franska örter
salt, citronpeppar


Lägg torsken i en oljad ugnsform. Salta och krydda med citronpeppar. Hacka tomaterna, löken och vitlöken och lägg på och runt fisken. Avsluta med att klicka ut créme fraichen. Tillaga i ugn ca 25 minuter i 175 grader.

Servera med t.ex. potatis eller hela bulgur som jag gjorde :)
Smaklig måltid!


Fox, fox, fox...

 <-- Klassisk låt ute på danserna - magiskt!


... underbara FOX!

I helgen har jag haft en sådan där fantastiskt drömlik helg! Med dansmara två kvällar i rad samt foxteknikkurs kan det ju bara inte bli annat än fabolous! Ca. 24 timmar dans har det blivit i helgen (!):

Fredag: Dansmara till Expanders och Divine 20.00-02.00!
Lördag: Foxkurs 10.00-16.00, Dansmara till Blender, Shake och Divine 20.00-02.00!
Söndag: Foxkurs 10.00-16.00!

Detta har lett till en helg fullproppad med underbart härliga människor, myyysfoxar, roliga buggar, oxytocin-boost, skratt, närhet, glädje, härlig musik, kramar - ja ni kanske fattar...
Tyvärr har det också följt med en del biverkningar: träningsvärk i diverse (många!) dansmuskler, stämplade fötter (=onda fötter), några hundralappar fattigare, trööötta ögon och tom skalle. Men det var det värt - tusen gånger om! Blir nog länge innan jag får en sådan toppenhelg igen!

Jag fick chansen att dansa med så många nya, trevliga och proffsiga dansare från flera delar av landet och de har, tillsammans med mina "gamla" favoriter såklart, verkligen förgyllt helgen! Tänk bara! Vilket nöje att kramas runt på dansgolvet med alla dessa duktiga foxförare - en hel helg! Det trista är att det inte lär bli så ofta man träffar dessa nya favoriter då de är utspridda till bl.a. Gävle, Sundsvall och Göteborg...
Hur mycket jag än försöker kan jag nog inte skryta upp dansen tillräckligt! Man får ju allt! Träning, närhet, mys, vänner, kroppskontroll, energi till tusen...!
Att sätta sig vid sidan av dansgolvet en stund och bara titta på alla dansande människor sprider också en sådan skön känsla inom mig! När jag ser glädjen, njutningen, musikanpassningen, känslan och samspelet blir jag alldeles varm i bröstet och jag kommer alltid på mig själv att sitta med ett fånigt leende på läpparna - eller en liten glädjetår i ögat :) 

Så här kan det se ut ute i dansvimlet... Mmmmys! ;)



Nu påminner mina ögon och min kropp mig om att den fått jobba hårt och att det inte blivit speciellt mycket sömn i helgen och säger att jag måste lägga mig snart för att orka den kommande veckan. Jag kanske är klok om jag lyssnar på kroppen då - den ger ju faktiskt de signalerna av en anledning... :)

Sov gott alla rara!

Härliga foxkramar från mig (vad annars efter dessa dagar?) :)



Update

Jag kom med på en bild med mysiga Danne från helgen:


RSS 2.0