Vill ha mera dansmara! :)




Vad göra...


Såhär ser fotleden ut i dag. Alltså, varken bättre eller värre än igår. Jag funderar hit och dit. Ska ju egentligen jobba även i natt och jag kan ju stödja på den - dock vill jag inte gå hela steget ut då det gör ont när hälsenan sträcks. Men på natten kan det ju vara lite lugnare tempo så jag kanske kan jobba ändå? Hmm, ska strax ringa och rådfråga med chefen vad hon tycker...
Känns bara så fånigt att vara hemma då jag känner mig pigg och kry i kroppen och det bara är den sablarns foten som strular!




Thank you LORD!


Jag har sällan otur eller råkar ut för skador men ikväll höll en av mina värsta farhågor på att inträffa.

Då Marcus kom hem från jobbet bestämde vi oss för att köra och spela lite one-to-onebadminton innan middagen. Inne i andra matchen fick jag en svår boll och studsade i full fart åt vänster för att nå bollen och - *schkraaaschkcrack!!*. Det kändes som att själva benet hamnade utanför fotleden ungefär ni vet. I samma sekund såg jag domen framför mig - 6 veckor med gips och högläge. Nej, nej, nej, nu bröt jag foten *svordom*, *svordom*!!!!
Jahapp, bara att inse läget och ringa jobbet (skulle ju såklart ha jobbat inatt...) och styra kosan mot akuten. Två timmar senare, lite strålning genom kroppen och 300 kr fattigare fick jag det sköööööna beskedet att det mest troligt inte är något brott utan bara en stukning! Halleluja!! :)
Men då det "bara" var en underläkare som tittat på bilderna fick jag rådet att vara försiktig att belasta foten till imorgon förmiddag då en röntgenläkare kikat på bilderna. Lika bra det för det är inte direkt skönt att beslasta just nu...

Senast idag gick jag faktiskt och tänkte på detta med att bryta fötter och hur handikappad jag skulle känna mig och hur mycket jag skulle klättra på väggarna efter alla veckor med gips. Nej, nu ska jag inte ens tänka på det mer då det mest verkar gå i motsatt riktning!




Okej, svårt att se på bilden med svullnaden går framför fotknölen så den ser inte riktigt ut som en knöl längre...

Aja, det kunde ha varit myyycket värre så jag är nöjd om jag får dras med några dagars fotvila...
Så ta det försiktigt alla badmintonspelare - det är some dangerous shit! ;)


(Ps. Ni kan ju blunda för mitt håriga ben... Hallå - det kallas vinterpäls!)

God natt på er!

Endorfiner och oxytocin i en härlig blandning! :)


Med hjälp av vårt kära internet har ni här definitioner (med tillägg av mig i fetstil, hehe) som förklarar varför dansfolk ibland kallas galna eller beroende ;)

"Endorfin utsöndras bland annat vid skratt (läs bugg), stress, motion (läs dans), men även av sex, dansförälskelse och vid akupunktur. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka (dehydreringen är ett faktum). Endorfinutsöndringen kan leda till "tränings(dans)narkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt dansberoende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning (kanske kan jämföras med samma tid busig bugg) gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin." - Wikipedia

Oxytocineffekten orkar jag inte citera utan hänvisar till denna klockrena text: http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/omsint-beroring-far-kroppen-att-jubla




Så till resumeringen av helgen; jag har sagt det och säger det igen - underbara, underbara dansmara! :)
I fredags samlades vårt härliga gäng (även om en viss andra hälft saknades...) på sex peppade danstokar för måånga timmar dans och mys. Dansmarahelgen kan enkelt sammanfattas så här:

Fredag: Anländer till dansnästet, dusch och fix innan man anländer till danspalatset för skratt, svettande och mys 19.00-03.30. Ca 04.30 har man pallrat sig tillbaka till boendet för nattfika, dusch och störtdykning i sängen, nöjd i själen.  
Lördag: Sovmorgon till ca 12.00 (för de som KAN sova), frunch, chill på något café inne i stan, middagsdags, dusch och fix innan man åter igen anländer till danspalatset för skratt, svettande och mys 19.00-03.30. Ca 04.30 har man pallrat sig tillbaka till boendet för nattfika, dusch och störtdykning i sängen, nöjd i själen.  
Söndag: Sovmorgon till ca 12.00, frunch, ihoppackning av grejer och bilfärd hemåt... Lycklig men sorgsen att helgen är över och det är en halvår kvar till nästa mara.
Dansmara is the shiit!

Och så till bildbevisen:







Morgontrötta efter första kvällen...





Man blir tokigt hungrig dagen efter dryga 8 timmar dans! ;)





Också måste man vila och tokladda med fett och kolhydrater - ooooj så jobbigt... ;)

  <-- Busted!

Sedan är det dags att fluffa och puffa till sig igen!



... det blir man också trött av...





Men snyggt resultat blir det! :)







Ja, eller... Mer eller mindre snyggt kan man väl säga, hoho!

Nu är det åter till vardagen och jag mjukstartar med en skön arbetsvecka. Jobbade ett kvällspass igår och nu väntar två nätter denna vecka.
Hoppas ni andra haft en lika förträfflig helg (svårslaget) och att ni får en fin vecka!

Kramar!


Snyggt






Spring, spring lovely spring!


Okej, det kanske är liiite för tidigt att ropa hej till våren än... Men jag blir så fruktansvärt full av energi dessa soliga vårdagar så jag håller alla tummar jag har att våren anländer för att stanna så fort som möjligt! :) 
Och dessa tulpaner - mmm... Tulpaner = vår för mig!







Helgen som var blev en trevlig en på flera sätt. I fredags blev det en myskväll med besök och film i form av The other guys! Dessutom fick vi se den via Marcus nya mediadator som vi nu kan njuta till HD-format med ;)
I lördags gjorde vi årets första åk i slalombacken! Jag, Marcus och Sara körde till Bygdsiljum och deras superbra backe. Även den dagen var det soligt och fint men det var näst intill storm högst upp på backen! :O Ifjol blev det inte ett enda åk för mig så det får jag allt ta igen i år!

  

I bilen på vägen hem från Ljusvattnet ringde det, ca kl. 22.30, från jobbet: "Hej, duu vi har lite kris inatt - kan du komma som förstärkning?" Efter någon sekunds tvekan tackade jag ja så då var det bara att pallra mina trötta slalomben mot jobbet. Jobbigt men lycka för plånboken ;)
Söndagen blev som ni kanske anat en riktigt slööödag = sova till kl. 14.00, slöa hemma, middag på Viking med Marcus och som avslutning; kärleksbio med Jennypenny!





Sedan måste jag ju berätta att veckans första Halleluja moment kom igår då chefen gav mig ett alldeles rykande färskt schema på 75% som sträcker sig t.o.m. 20 mars! :D Sedan lät det inte helt omöjligt att jag får fortsätta på det fram till sommaren - och sedan jobba sommaren också då. Så preliminärt har jag jobbet kirrat till i augusti, tjoho! :)
Veckans nästa Halleluja moment kommer inträffa i helgen då det är Ö-VIKSMARAN!!!
Guuud
vad jag längtar! Vi blir ett gäng på sex personer som ska bo och mysa tillsammans - kommer bli grrrejt!

Tjingeling! Nu drar jag mot kvällsjobb!

Kramar!


RSS 2.0