Regnet det bara öser ner...


... och här sitter jag i samma ställning som jag gjort sedan jag vaknade kl 15.30 (!) - men är man nattarbetare så är man! Hade som vanligt tänkt vända tillbaka dygnet idag eftersom jag gjorde min sista natt meeeen vad gör man då sängen är alldeles för skön? ;)

Kan väl roa mig med lite småprat här i alla fall...

Måste bara visa en söt bild av synen som mötte mig en morgon då jag skulle till jobbet:

En söt liten kisse hade övernattat utanför vår dörr och var mer än sugen på att få komma in i värmen på morgonen, hur söt?! :)






Sedan kan jag väl kasta in en smarrigt efterrättsrecept som jag gjorde häromdan till er som är sötsugna! :)

KLADDKAKA MED HALLON OCH KOKOS

Ugnsvärme: 175 grader

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hallon
2 msk kokos
Florsocker

Börja med att smälta smöret om du inte har flytande. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ihop. Håll i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hallon och kokos.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 min beroende hur gladdig du vill ha den.
Låt kallna. Strö över florsocker och servera med hallon och grädde eller glass :)

Tadaa!







Det har slagit mig i veckan hur mööörkt det är på kvällarna nu! Hösten är verkligen här redan! Men ändå hoppas jag på en lååång och fin höst att njuta av. Än har jag en del roliga saker att se fram emot! I helgen blir det säsongsavslutning i Bredsele med dans till Shake, till veckan ska jag klippa mig, helgen därpå väntar kräftfest och veckan därpå drar jag och Jennypenny en sväng till Barcelona!! Och direkt vi kommer hem drar jag med ett najsigt gäng till Ö-viksmaran! Herreguuud vad mycket kul som väntar! :D

På jobbet är det nedräkning och nu har jag bara tre nattpass kvar innan jag kan vara arbetslös - men hoppas såklart det dyker upp något erbjudande om fortsatt jobb i sista sekund, vilket det haft en tendens att göra förut! ;)

Jag har strosat lite på stan i veckan och letat lite dans/utlandskläder och hittade denna söta klänning på VeroModa! Endast 170 spänn! Fynd! ;)




Aja, nu har jag babbat av mig lite...

Sköt om er kära vänner! :)



Världens längsta linbana!


Kom på att jag har fler bilder att visa. Dessa från söndagen, dagen efter brännbollsturneringen, då vi åkte linbana med Marcus familj! Jag har åkt en gång tidigare men har bara svaga minnen från turen eftersom jag inte var så gammal då...
Mysigt, lite läskigt men en trevlig upplevelse som jag absolut tycker man ska uppleva när man bor så nära - är ju faktiskt världens längsta linbana ;)
Dagen avslutades med middag i sommarstugan med hela gänget!










Söta John och farbror Marcus :)




















Lite kolhydrater, mycket fett?


Eftersom den "revolutionerande" kostdoktorn Andreas Eenfeldt som förespråkar LCHF-kosten är så poppis i dagarna med sin "Matrevolutionen" i boktoppen ägnade jag dagens middag à la LCHF ;)

Jag har aldrig riktigt förstått filosofin att det ska vara hälsosamt att äta skinka med smörklickar på, ihoprullade ostskivor med majonäs och att dricka grädde direkt ur paketet - men man bör väl åtminstone testa någon lindrigare variant innan man ska uttala sig, hehe...

Biffar med fetaost och blomkålsmos


Biffarna:

x Ca 400 gram köttfärs
x 1 st röd chili (riktigt finhackad)
x 1 paket fetaost (smulad i smeten)
x 1 ägg
x Salt, peppar

Blomkålsmoset:

x 1 blomkålshuvud
x 250 ml grädde (en äkta LCHF:are skulle såklart ta 40%-ig grädde men jag vågade inte gå all in utan tog matlagningsgrädde)
x Smör
x Salt, vitpeppar

Koka den finfördelade blomkålen direkt i grädden tills den blir mjuk. Krydda och lägg i lite smör och kör med mixerstav. Jag öste bort en del av grädden innan jag mixade ihop det så det inte skulle bli så löst.
Klart!
Mycket enkelt!






Hur blev resultatet då? Njaaa... Biffarna vet jag är goda sedan tidigare och moset var gott första tuggorna men sen smakade det för mycket grädde enligt min smak... Och då körde jag ändå på lightversionen! :P Om jag ska göra om moset nångång blir det nog med hälften potatis och hälften blomkål. Och mindre grädde ;)
Nej, jag får nog testa fler, godare varianter innan jag blir någon fettälskare. Men de får väl vara glada de som tror på LCHF-livsstilen!

Lev väl!

Jobbvardag...


Nu har jag jobbat tre pass efter semestern och det känns nästan, men bara nästan som det är vardag igen. Än hinner man ju njuta av sommaren på lediga dagar vilket jag gjorde igår då dagen spenderades på Vitbergsbadet med Marcus och Jenny :)

Tänkte visa lite bilder från den årliga brännbollsturneringen som inträffade helgen då vi kom hem från Gävletrippen! Som vanligt träffas vi i faster Lilian och Tordleifs sommarstuga för lite drinkande och umgänge innan brännbollsspelet. Vi hade verkligen tur med vädret då det var fint och uppehåll ända fram till 23-tiden då himlen fullkomligt öppnade sig! Då var det mysigt att sitta inne i mysiga stugan :)

Såhär mysigt och fint var det i vår sommarstuga från början av lördagskvällen...













Posarn... ;)






Uppladdning i Kvammarn!









Kattas mysiga "lilla" Emil... :)











Så till matchen!













Gissa vilket lag som vann? De som ser mest övertygade ut eller ej? ;)





Chill utefter natten...













Jag skulle nog kunna bo hela året ute i sommarstugan - bara andas frisk luft, inte tänka på någonting och njuta av totalt lugn... I alla fall i en vecka eller två innan rastlösheten drabbar mig ;)
Skönt är det i alla fall att fly vardagen för några dagar!


RSS 2.0