Blåbärsmuffins!

Jag har inget mer intressant att skriva om i nuläget så det får helt enkelt duga med ett muffinsrecept som jag nyss använde mig av! Nybakta muffins luktar ju alldeles underbart! Godingarna passar ju allra bäst att dricka ett kallt glas mjölk till så se till att ha det hemma ;)


125 g smör el. margarin
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
(jag tog hälften fullkorn och hälften dinkel)
1 dl mjölk
3 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och blanda. Rör försiktigt i mjölet och avsluta med att tillsätta mjölken och blanda. Vänd ner bären med en sked.
Fyll 12 stora muffinsformar till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter!

Varsego!




FÖRE:                        EFTER:
 


25 april - med helguppdatering!


Så har det ännu en gång varit totalt öde på bloggfronten ett längre tag.... Det jag kan säga om vad som händer nu för tiden i mitt liv så tillbringar jag vardagarna med Sandra på skolan där vi skriver på ett förbättringsarbete. Vi har 5 veckor på oss varav 3 kvar - det jag kan säga är att det hittills varit otroligt sköna dagar där vi har goooott om tid till långa fikapauser och skvallersnack! Lovely ;) Så jag kan säga att jag har det toppen såhär fem och en halv vecka från examen! Annars händer inte så mycket utöver det vanliga - våren sprider sig mer och mer för varje dag, det blir några kvällar med dans eller vistelse på 360, promenader i solen eller *korsitaket* jogging broarna runt! Jag har deltagit i de två första loppen runt broarna som anordnats och senast lyckades jag faktiskt förbättra min tidigare tid. Jag känner mig rätt peppad att komma igång med joggingen igen men än så länge är jag bara uppe i två rundor hittills i år :P Jag ska ta mig i kragen och inhandla ett par nya dojor - sedan gäller det!


Helgen som gått har varit underbar på många sätt och vis! I fredags fick vi övernattningsbesök av sötnöt-Linn som vi barnvaktade fram till lördag eftermiddag. På dagen hann vi leka lite och ta en promenad i solen in till stan där vi fikade och bara tog det lugnt :)
På eftermiddagen fick Linn som sagt hämtning och vi gjorde oss festfina för Alimaks firmafest på Mollys! Och vilket kalas vi bjöds på! När vi kom dit vid halv 7 tog vi plats vid borden (längst fram vid scenen såklart ;)...) och avnjöt en dundergod middagsbuffé! Under middagen underhölls vi av Cabaret Mollys med massa härlig musik och spex och då jag slurpat sista kaffeskvätten var jag proppmätt som alltid då det bjuds buffémat! Sedan fixades dansgolvet fram och Krutov tog över underhållningen - värsta bästa och lite festivalstämning blev det allt ;) Syskonen Asplund fick även chansen att hoppa upp på scenen och rocka, yeah!
Jag hade tokroligt hela kvällen så det blev en mycket lyckad kväll! Min kamera tyckte tydligen att den skulle ta en del suddiga bilder men här är i alla fall lite bildbevis från det hela:

   
               


Idag har det varit en mycket skön söndag och avslutning på helgen! Den började med en skön sovmorgon med tanke på gårdagens hålligång och sedan en god frukost. Vid 2-tiden cyklade jag mot dansklubben men gjorde ett skönt kaffebreak i solen på Lollos balkong med hon och Sandra - hur skönt som helst! Sedan fortsatte jag och Sandra till dansklubben där de hade en dansinspirationsdag med övningar och liknande! Även Marcus kom dit senare och efter dansen blev det latmat med Johannes på Max! Och nu ikväll har vi varit i Skelleftehamn och sett fotbollsträningsmatch mellan Jörn - Ljusvattnet där Ljusvattnet tyvärr förlorade med 3-1, men det var ju trots allt bara träningsmatch ;)

Nu börjar det dra ihop sig för läggdags så jag är laddad för ännu en skön dag på skolan med Sandra!
Sov gött kära vänner!

Kramar!




Ja må vi leva!


Hipps vips så har ännu ett år gått tillsammans med min underbara karl! Tiden går snabbt men det senaste året har vi, förutom vardagsbestyren, bl.a. hunnit med härliga bilresor till bl.a. Borås och Stockholm, massa umgänge med våra nära och kära, skotertrippar, danser, fester och även en del gräl (det hör väl till?) men mest härliga stunder! Det känns som det varit vi i evigheter men det är ju faktiskt bara 2 år!

Och jag hoppas på mååånga år till :)









Jag älskar dig Marcus - fortfarande! ;)

Massa pussar från mig till DIG!


Påsk 2010!

Så var den underbara påsken över för i år och vid hemkomsten till schtaan fick vi övergå till att äta piggelin, proviva blåbär och coca cola två, tre dagar! Låter den menyn bekant? Jo, vi fick magsjuka... Som tur var dök det upp måndag kväll då påskhelgen ändå var över. Det blev en jobbig biltur till stan innan vi turades om på toan med allt som hör till ända till 3-tiden på natten - usch, fy och bläää!

Men för att återgå till helgens bravader ska jag göra en liten sammanfattning av helgen som var lika underbart mysig som den brukar vara då den tillbringas i sommarstugan eller vårstugan som den bör kallas nu ;)

fredagsmorgonen tog vi vår packning och körde till Ljusvattnet där vi slog ihop oss med Sara, Erik, Johan och Johannes för att lasta skotrarna och köra en ca 12 mil lång tripp mot Lillholmträsk och stugan! Första 1,5-2 timmarna tillbringade vi efter den oledade "genvägen" med fastkörningar, fastkörningar, fastkörningar och trötta armar (hos de som slet i alla fall, hoho)!
Men fram kom vi och det blev tacomiddag och en lugn kväll i stugan med resten av stugfolket och vårt trötta skotergäng ;)

   
   
   
   

Lördag väcktes vi av dundersöta Linn och påskägg under sängen! Dagen blev en lugn dag med bara mys och en trevlig påhälsning i Kvammarn hos Holmqvists med massa skön sooolning i snösoffan! Underbart skönt :)
Till middag fick vi wunderbar grillad kycklingfilé med tillbehör och sedan fick vi påhälsning av Katta, Stina och Johan (den tredje Johan under helgen, hehe)! Lite av en tradition att vi umgås på påsk med snack, vin och annat, korvgrillning och... raketer såklart! :P

   
   
   
    

Söndag fick vi ännu en underbar dag med solning i vår snösoffa och skoterbus för grabbarna! Bara mys och lyssna på naturen - stresshantering på hööög nivå! Dessutom fick vi våfflor ute i solen och så var allt komplett ;)
På kvällen begav sig tyvärr våra gäster hemåt så det blev "bara" mamma, pappa, lars, jag och Marcus kvar i stugis...

    
   
      

måndagen kändes det lite tyngre att vakna upp då vi visste att det var dags att packa sig hemåt... Vi tog våra grejer och körde till Norsjö för att fixa det sista på min finfiiina Jetta som jag äntligen skulle få ta med till stan efter krocken! Det blev middag på pizzerian och vi bestämde oss för att stanna i Norsjö ett tag till för hockey på Medan. Och där började mitt illamående - och resten vet ni... :S Inte kul alltså men tur som sagt att det inte kom under helgen!

 <--- Se fin en bill ja haa! ;)

Sammanfattningsvis kan man säga att helgen bestod av MYS, lugn, skratt, MAAAT i mängder och bara braheter!! :)

Bara att se fram emot nästa års påskhelg!


Paradisbuggen!


Jag hittade ett klipp på oss från förra tävlingen i Ö-vik, Paradisbuggen!
Detta är kvartsfinalen - får se om semifinalen kommer ut senare :)

Vi startar till höger i bild med svarta kläder och jeans...



RSS 2.0