Helgen är här!

Kan ju börja med att säga att gårdagen var mycket rolig - och dessutom fick jag ju träffa Katta och Stina som återvänt till norrland för några dagar framåt! :)
Här kommer en liten inblick i hur det var!

   

Idag var det däremot inte riktigt lika kul - att stiga upp i alla fall! Men jag har ju mig själv att skylla... Kom isäng ca 03.00 så då kan man ju snabbt räkna ut att natten blev kort ;)
Efter jobbet hann jag i alla fall just hem då mamma ringde och bjöd mig på middag hos moster (hon har passat barn) - Marcus var redan där för vi skulle passa kusin Linn då mamma var tvungen att köra hem till Norsjö! Söt-Linn säger jag bara!

  

Och NU börjar det vara dags för peppning inför Norsjö Beach som börjar imorgon! Då är det bara vinst som gäller för lag Lindas Vänner med uppsättningen jag själv, Marcus, Johan, Johannes, Emma, Jenny och Daniel! ;) Skämt åsido - vi måste kanske inte vinna allt men kul ska vi ha!
Och nu är jag så trött så jag somnar snart på plats!
Ha en superduper helg - men vi ses väl i Norsjö? ;)

Kramar!

Dancing!

Hepp hepp - ikväll blir det dans!
Skjutsen fixad i sista sekund så nu blir det att kasta i mig mat, duscha och ta mig till Sunnanå innan vi styr mot Baggböle och DATE! ;) Wihoo!

Jag behöver nog inte påpeka att jag kommer vara trött imorgon då jag börjar kl 07.00? ;)

Tjingelong!

Sungha Jung!

Oj, vilken kille alltså... Lyssna och njut - detta är bara några av många klipp som finns på Youtube!
Snacka om musikkänsla - trots hans låga ålder!









Det avslutar dagen - god natt alla!

Livet leker :)

Så var ännu en trevlig kväll och dag över!
Igår körde vi som sagt till Kåge båthamn där vi hämtades med båt av Lars och Anton och fick oss en tur ut till Billören där Lars har en supermysig stuga! Eller inte bara en utan flera dessutom ;) Där blev det till att börja med grillning och roliga historier tillsammans med Lars, Jeffe, Anton, Tim och Hilda! Mätta och glada fortsatte vi med bl.a. kubbspel innan även Johan, Johannes, Simon och Linda anslöt till skaran ;)
Det blev under kvällen många hysteriskt roliga kubbomgångar, musikspelande, bastu, bad och skrattattacker innan våra batterier tog slut kring 4-tiden! Här kommer massa bilder :)

   <--- "Vår" sovstuga ;)
     
   
   

Idag vaknade vi upp till nästintill idylliskt fint väder i vår ca 45 grader varma stuga. Lite stela i kroppen efter att ha delat en 80-90 cm säng (dock fanns det fler men man vill väl ha det mysigt) chillade vi ute i solen, umgicks och bjöds på bl.a. rökt gädda - mumma! Vid 4-tiden packade vi ihop och hoppade i båten för att lämna ön för denna gången! Tack för besöket Lars!
Sedan körde vi bara hem, bytte kläder och tog rullgrillorna upp till Sjungande för hamburgergrillning och filmtime! Big Stan såg vi - kul och tokig film ;) Mycket bilder blir det idag...

        
     
  

Nu börjar jag faktiskt känna mig lite sömnig efter allt det roliga så det blir väl inte allt för länge innan jag kryper isäng. Imorgon blir det jobb 14-22 så då blir det lite sovmorgon som tur var ;) 

Kramar!

Rackarns...!

Min morgon började med trötta ögon som mötte en punkad cykel. Toppen! Jag som var sååå sugen på gå hem från lasarettet i regnet efter en natts jobb! Men hem kom jag och lade mig för att sova ca 4 timmar.

Sedan kom Marcus föräldrar och hela familjen och vi åkte ut till Stackgrönnan för att äta räkmackor till lunch (igen) och titta på lite gamla båtar och loppis! Tråkigt väder men trevligt ändå ;)

     <--- Goskiten!! :)

Och nu bär det av till en ö ute i Kåge och Lars stuga för lite trevligheter med trevliga människor! Sova över ska vi också göra så det blir nog toppen! :)
Blev lite hastigt inlägg men jag måste packa ihop lite saker nu! Ha det mys ikväll!

Kramar!


God morgon världen!

Oj, vad skönt det var att lägga sig 07.45 imorse och oj vad skönt att sova till 14.45! ;)
Det var en lugn natt på jobbet som inleddes med att se Nyckeln till frihet för att fördriva lite av de 10 timmarna. Som tur var blev det lite förlossningsarbete senare så då gick natten snabbare! Hoppas nästa natt blir mer intensiv!

Och idag bara regnar och regnar det.... Som vanligt... Och Marcus är hemma och klipper häckar... Funderar starkt om jag ska ta och göra lite storstädning här typ torka ur kylskåp och så - för det kan behövas!

En otroligt trevlig överraskning fick jag igår då det låg 2 (!) lönebesked innanför dörren! Ett var väntat från Höken men tydligen kommer jag få även julilönen från BB redan denna månad! Så på måndag slinker det ner 2 (!) löner på mitt konto i form av XX XXX kr! ;) Det hade inte kunnat bli bättre alltså - med tanke på min nuvarande situation!

Ha en bra dag trots regnet!

Kramar!

Mums!

Det blev så vi körde ut till Stackgrönnan och Café Kajutan för middag i form av deras underbara räkmackor och te! De är värda de 60 kronorna för det är ju ett berg av räkor! Och ännu godare när man blir bjuden ;) Det är himla mysigt där ute - synd att inte solen tittade fram i afton bara!
Sedan blev det lite godisefterrätt från Godiståget (läs; Karamellkungen)! Nu bubblar det i min mage - kanske blev lite för mycket av det goda ;)


 
 

Nu är det nog dags för filmkväll. Män som hatar kvinnor blir det - vi har ju inte sett den än så det ser jag fram emot! Den fanns inte så det blir Reservoir dogs istället!
Sedan får det inte bli en allt för sen kväll då vi ska till Ljusvattnet och Burträsk en sväng imorgon ganska tidigt innan jag måste sova inför nattjobbet!

Tjingeling och ha en bra kväll!

Ledigt idag...



Jahapp, idag blev det lång sovmorgon till ca 11.30 då jag vaknade av att det ringde från ett okänt nummer och att Marcus var påväg ut men då somnade jag å andra sidan inte förrän ca 04.00 inatt ;) Dansen var mycket rolig och det var kul att höra ett nytt band för mig - Mickey's!

Efter att ha frukostat, tittat till kaninerna och klätt mig körde jag till Bergsbyn för att hämta Marcus som frippat loss lite med grabbarna. Och nu vet jag inte vad det blir resten av dagen. Lite sugen på Harry Potter ikväll kanske...
Men egentligen borde jag inte göra annat än att sitta hemma och tröstäta popcorn eller något då jag för andra gången i mitt liv övertrasserat kontot... Och lönen kommer på måndag... Och slut pengar på mobilen har jag också upptäckte jag...Vad har hänt med mig riktigt?! Men tur jag har en snäll Marcus till pojkvän ibland ;)
Finns det någon som har några roliga tips på GRATIS aktiviteter (jag vet det finns många men...) som man kan hitta på?

Imorgon är jag också ledig fram till 21.30 då jag ska jobba natt!
Får se vad man kan hitta på för kul (och gratis) då!

Kramar!

Wiio!

Efter en mycket regnig, seg och långtråkig dag på jobbet (okej, en ny pojke blev det i början av arbetspasset) så blev det äntligen lite DANS ikväll som livade upp stämningen! Johannes hade ordnat med nyckel och så och det var ändå rätt många där för att vara sommar!
Jag har typ missat alla danser i sommar då det alltid synkar med mitt jobbschema! Men nu fick jag nyss ett sms med erbjudande att hänga med till Baggböle på dans imorgon också - ja tack säger jag! ;)

Och just nu kan jag ungefär beskriva min sinnesstämning med denna bild från Skansen... så - sängen så snabbt som möjligt!
Nattinatt!



Söndagen...

... hade vi en mysmorgon på hotellet och gav oss inte ut på stan förrän vi checkat ut kl. 12.00 och lämnat alla saker i bilen. Det var som sagt ett mycket fint hotell vi bodde på med superläge till centrum - det kan jag starkt rekomendera!
Resten av dagen spenderade vi på stan kring Sergels torg, Drottninggatan, massa stora gallerior och fika i Kungshallarna (människomyrstack)! Däremot blev det ingen storshopping för min del - endast en tunika blev det (duktig Linda)! Marcus shoppade betydligt mer än mig, trots att han inte var lika peppad som jag ;) Han hittade både t-shirts, väska och skor!
Men jag var ändå nöjd med dagen då vi gick mot bilen för att börja köra hemåt!
Vi hittade enkelt ut från storstan och körde en bit, närmare sagt Uppsala där vi käkade middag på Max. Sedan styrde vi till Sundsvall, parkerade bilen på IKEA-parkeringen och lutade oss bak för att sova i den mörka, regniga natten ;)


  <--- Suddigt värre.














<--- Lite turistfoton hann vi med ;)


       <--- Mitt inköp!
 <--- Marcus fina inköp :)



Idag, måndag, vaknade vi stela, ofräscha och trötta upp på samma ställe vi stannat på. Men efter ett besök på Biltemas toa kändes det bättre och vi entrade IKEA! Innan vandringen runt åt vi världens billigast frukost - 20 kr/person!
Väl där inne hittade vi bl.a. fler förvaringsfack till garderoben, draperistång, resväska till mig och en rolig mjuk fotboll vi kan leka med inomhus ;)
Förrutom IKEA besökte vi typ tusen affärer till runt omkring tills vi var så trötta och mättade på shopping att vi satte oss i bilen och började the long way home - nåja, det kändes då evighetslångt! Men jag köpte i alla fall ett par likadana skor som jag trashade på festivalen fast annan färg (fanns inte svart)!

    

En mycket lyckad helg men jag säger det ändå - borta bra men hemma bäst!

Nu väntar jobb för mig imorgon, 7-16, så det är nog bäst att krypa ner i sängen och somna till regnet utanför - myspys! Och nu är det ju kolsvart ute - hösten är här...
God natt alla!

Kramar!

Lördagen...

... blev låång och rolig :)

Vi började med en underbart god hotellfrukost innan vi gav oss iväg mot Skansen! Vi valde att gå istället för att krångla med bussar eller spårvagnar och dessutom fick vi ju se mycket av Stockholm under vägen :)
Efter ca 1 timmes promenad befann vi oss på Djurgården och gick in på Skansen. Underbart väder hade vi hela dagen och vi traskade runt där till ca 15.30!
Efter att ha fått lite mat i magen begav vi oss mot Gröna Lund (lika bra att göra allt på samma dag)! Då vi kom in var vi just i tid till en magishow med Tobbe Trollkarl - och jäklar vad vi skrattade! Det var nog det roligaste jag sett - han är ju helt tokig den där Tobbe ;)
Sedan upptäckte vi att det var direktsändning av Sommarkrysset just den kvällen så vi fick se på Måns, Shirley, Timbuktu och Petter + att vi såg Marie Serneholt efter showen - skitsnygg var hon :)
Det blev som sagt en väldigt lång dag och vi kom hem vid 23.00 helt utmattade av allt promenerande! Men kul hade vi :)



Det gick så segt att ladda upp bilder så jag lägger ut fler senare!
Idag väntar utcheckning och sedan ska vi gå på stan hela dagen och shoppa loss!
Det känns bra ;)

Kramar!



UPDATE!
Vi lämnar nu Sundsvall och jag tänkte göra ett nytt bilduppladdningsförsök från lördagen!

  
  

Skansen
       

Gröna Lund
      

Så - det var några bilder från den trevliga dagen!

Klantarsle nr. 1 (gånger 10)!

Ja, den här kvällen blev långt ifrån vad vi planerat kan man säga!

Efter att ha hittat parkering till bilen och, ca kl. 15.30, ha anlänt till hotellet - som för övrigt är superlyxigt (visar lite bilder sen) lugnade vi oss en stund och bokade Harry Potter-biobiljetter innan vi gick ut för att kolla området och så. Efter att ha vandrat runt till typ kl. 19.00 åt vi en dunderlyxig middag på McDonald's trots att vi båda är anti mot det (Marcus hälsar att burgarna smakar lika äckligt som för ca 11 år sedan då han åt där på Gothia Cup)!

Sedan traskade vi runt för att hitta biosalongen. Och det var inte det lättaste kan jag säga! Tillslut gav vi upp och gick till hotellet för att fråga efter vägen. Och det visade sig att vi (jag) fixat bokningen på en salong på Söder! Alltså, typ totalt åt fel håll då vi var tvugna att ta buss eller liknande för att komma dit i tid. Allt detta gjorde oss så anti att vi tänkte avboka bion och ta ett bad i poolen på hotellet istället. Problemet var att man bara kunde avboka på plats så vi greppade en karta och sprang till bilen för att försök hitta oss dit! Och det gick otroligt bra kan jag säga så vi både hittade och hann avboka och därmed behålla de 220 kronorna.

Problem nr. 2 var att hitta tillbaka! Vi snurrade nu runt, runt tills vi kunde bli tokiga - jag hade ju kartan och tyckte att allt stämde men det är inte lätt att orientera sig i det mest centrala Stockholm ska ni veta! Och dessutom är det typ minst 7 broar man kan virra sig över! Vi hann passera Kungliga slottet, Drottninggatan, fontänen och helt plötsligt var vi vid Globen! Haha, det är ju till och med utanför kartan! Men med en taxichaufförs hjälp fick vi oss tillslut tillbaka till hotellet - hela och välbehållna (men svettiga)... Och inget badande hann vi med heller så det blir att vila upp sig till imorgon då det mest troligt blir Skansen! :)

 <--- Fick iaf se detta fina påväg från Globen ;)

Nu måste jag duscha av mig all Stockholmsluft så jag kan sova en svettfri natt!
God natt på alla!

Kramar!

Friday morning!

God morgon på er alla!
Vi kom oss inte riktigt iväg så tidigt som vi tänkt i morse men ca 05.30 startade vi i alla fall från stan! Jag har tur som slapp börja köra för jag har sovit som en stock i bilen och slapp se den tråkiga vägen fram till Umeå och Ö-vik :)
Vi har just tagit fika/lekpaus vid Hotell Höga Kusten och njutit av utsikten! Jag hade i minnet att jag varit där förr men då kan jag inte ha varit gammal... Fint är det hur som helst där! Känner bara att vi borde investera i en stor kylbag då vi typ jämt tar med oss fika (pensionärsvarning)!
Vi hann också med att leka lite i lekparken där i sådana här stolpar. Ni vet där man puttar igång sig och drar sig mot en stolpe som kan snurra och det känns som det går jättejättefort men egentligen går det pinsamt sakta? Kul i alla fall :P
Men nu får Marcus ffortsätta köra en bit till så kan jag chilla en stund till och surfa på lilldatorn ;)

      

Och nu passerar vi just Sundsvall - det tar ett tag att ladda upp bilder!
Mer update kommer senare :)

Kramar!

Packa kappsäcken...

Nu är jag nyduschad, väskan strax packad, väckaren ställd på 04.00 och sängen väntar! Tur att Marcus lovat börja köra mot Stockholm imorgon ;)
Som sagt - jag kanske skriver lite eller visar någon bild från helgen på plats!
Ha en fin helg alla!

Hey, varför åka ut i Europa då vi har en egen fin huvudstad? ;)



Kramar!

Hemma igen!

Mmmmm, har just satt i mig en underbart god varm macka à la Marcus! Vilken tur att det, av de 10 han gjorde, fanns kvar hela 2 st ;) Jag var vrålhungrig efter arbetspasset - fullt upp!

Innan jag började kl. 14.00 idag hann vi med lite smått och gott. Klev upp liiite tidigare än vanligt, åt frukost på balkongen och gick en mysig älvspromenad in till stan! Vi passerade genom ankdammen och var tvugna att gå in på Ica och köpa bröd till de små liven (tur det för då blev det de redan nämnda varma mackorna också)!

  <--- "Hej, polarn"!

Och vilket fruktansvärt åskväder det blev där ett tag på eftermiddagen! Tur att jag hann inom lasarettets väggar innan det drog igång! Men personligen tycker jag det är otroligt mysigt med åska och blixtar så länge jag är inomhus och i stan ;)
Vilka kontraster på vädret idag och på eftermiddagen!

Imorgon väntar förmiddagsjobb till kl. 15.00, kvällskanintävling på campingen och sedan tokpackning inför Stockholmsresan som startar tiiidigt på fredagmorgon!
Och det låter som vi får med oss trådlöst internet på denna resa också så det bli nog lite uppdatering från resan också ;) 
Då Mange och Josse (Marcus bror med tjej) också händelsevis är i Stockholm i helgen ska vi nog träffas på fredag kväll och ev. se nya Harry Potter på bio - nice!
Nu väntar duschen efter ett svettigt arbetspass, kaninmatning och sedan sängen! God natt!

Kramar!

Pust!

Efter drygt 2 timmar med bokföring får jag äntligen slappa ett tag!
Sitter nu och ser på Allsång på Skansen och myser här - ska se om man får se en glimt av kusin Isa som är där :)

Efter middagen fixade jag smarrig efterrätt som vi satt och åt på balkongen i eftermiddagssolen! Se så gott det ser ut - och det var det också ;) Det är så mysigt då solen visar sig ibland!

 

Känns skönt att inte jobba förrän 14.00 imorgon så hinner jag förbereda mig mentalt inför mitt första "riktiga" arbetspass!
Nämen skämt åsido, det känns bara skönt att få jobba själv nu så får jag använda hjärnan lite mer på egen hand ;)
Hoppas verkligen bara att jag slipper vara med om några tråkigheter på förlossningen i sommar!

Och, förresten - idag får man väl önska ett stort grattis till vår kronprinsessa som fyller år!
Hurra, hurra, hurra! :)

Kramar!

Stockholm town!

Sådärja, nu har jag bokat boende på First Hotel Amaranten i Stockholm för oss till nästa helg!
Det blir två nätter på Kungsholmen med gångavstånd till centrala Stockholm - känns jättekul då det var länge sedan jag var i huvudstaden! Billigt boende blev det också - 1580 kr för oss båda för två nätter! Däremot blev det ett av de minsta rummen med liten säng men det duger bra för mig ;)
Som förra resan ,då vi for till Borås, får bilen bli vårt transportmedel! Och med tanke på att det idag skulle kosta 5312 kr för oss att flyga tur och retur känns det som en självklarhet också! 

Får se vad vi ska hitta på för kul - kanske Skansen, shopping och bara mys? Har någon något bra tips på vad man kan hitta på bara under en helg så kom gärna med tips!

Svit med Kungsbalkong <--- Tänk att ha råd med detta!
Enkelrum <--- Men visst ser det här mysigare ut? ;)

Känns som vi inte behöver göra så mycket speciellt utan bara vara! Får hoppas vi får fint väder bara så kan vi bara strosa runt på stan och kanske kika lite på gamla stan :)

Nu ska jag börja ladda för jobb 13-21 och hoppas att vi får någon ny invånare i staden ikväll!
Ha en mysig måndag ni som är lediga resten av dagen :)

Kramar!

Hjärnan kokar...

Okej, nu har vi sett en film som kräver minst professorkompetens för att förstå - eller förresten, det räcker nog inte!
Primer heter den och har du/ni lite att göra någon dag kan du/ni ju avsätta ca 10 timmar för att se den om och om igen och se om ni lyckas fatta en tiondel av filmen! En riktig utmaning - lycka till!
Snacka om hjärngympa - som inte ledde till annat än förvirring! Varken jag eller Marcus förstod med andra ord inte ett piss ;)


Helgen!

Här kommer en liten bildsummé från bröllopet igår!
Och oj, så trevligt det var! Och så otroligt vackra Anton och Anette var (och är) - det var inte helt enkelt att hålla tårarna borta kan jag säga! Direkt de klev in i rummet började snyftningarna och fortsatte i perioder under hela kvällen :)
Efter själva ceremonin ,som galant leddes av Lars, ställdes det fram massor med jättegod plockmat t.ex. pizzabullar, tunnbrödssnittar och småpiroger. Sedan under kvällen byttes faten ut mot smarrig efterrätt och till sist godis, chips och annat snacks - så man behövde inte direkt vara hungrig ;)
Under kvällen fick vi dessutom se många väldigt proffsiga och roliga uppträdanden inte minst från parets duktiga familjer och höra gripande tal - precis som en bröllopsfest ska vara alltså!
Ett stooort TACK till Anton och Anette för denna kväll!

     
   
    < --- Kort på kort så att säga ;)
      
    
 <--- "Lyckokakorna". Min den övre och Marcus den nedre - hur lovande ser det ut då?!


Idag, söndag, har vi spenderat dagen i Klutmark på SM i rallycross med Matte! Det tog typ hela dagen och även om jag inte var superaktiv i loppen var det väldigt mysigt att sitta där och kika och fika :)
Sedan var det ju såklart kul att se hur duktiga de är på köra också - och det hettade även till lite i finalerna då vinnarskallarna kom fram! Mycket folk var det också mitt ute i skogen! Jag har aldrig varit på platsen så det var ju lite kul det med :)

    

Ikväll blir det en mycket lugn kväll - Marcus försöker intala mig att ta en promenad och inhandla godis. Och det är väl inte helt omöjligt att jag gör det kanske ;)

Kramar!

Nattuggla 2...

Nu har jag kommit igång efter lite sömn efter nattjobbet inatt. Det gick mycket bra att jobba inatt - blev typ aldrig trött! Inte ens den där jobbiga tiden kring kl. 03-05 :) Men det har nog att göra med att jag får syssla med småbebbar hela arbetspasset - det är inte särskilt uttröttande ;)

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och börja göra mig klar för Anton och Anettes bröllop i afton! Det ser jag verkligen fram emot - tror det kommer bli superkul :)
Jag känner bara att jag inte ägnat så mycket tid åt att fixa kläder inför detta men jag hoppas jag hittar något tillfredsställande i garderoben! Och det är ju ändå brudparet som ska glänsa mest!



Ha en trevlig lördag (shit, redan lördag?!) så bjuder jag säkert på bilder från festen imorgon!

Kramar!


Nattugglor...

Oj vad sent det blev ikväll... Men å andra sidan är det bra jag ställer om lite innan jag ska jobba natt imorgon ;)

Vi blev bjudna på supergod tacos ikväll tillsammans med Johannes, Johan, Simon och Linda hemma hos Johannes. Och Linda (inte jag) stod för den smarriga efterrätten! Och oj så mätt jag blev!
Efter besöket på Sjungande gick vi hem i spöregnet och då vi kom hem bytte vi om för en joggtur i öööösregnet - det kan man kalla regn! Däremot orkande jag inte springa särskillt länge då middagen gjorde sig påmind i magen i form av hemskt mjälthugg! Så det blev att gå sista biten hem. Men blött och uppfriskande var det i alla fall ;)

Och nu har vi suttit och snyftat till "The green mile"... Usch vad hemskt - men underbar film!
Så nu är det väl dags att krypa isäng :)

Godnattramar!

Norsjösväng!

Efter en snabb kvällstävling för mig igår gasade vi iväg till Norsjö för att fira broder som fyllde 20 år! Vi fick gofika som vanligt och jag lyckades även locka dit Jenny och Maria ;)
Såhär jättefint blev det på vägen till Norsjö i jämförelse med det totala mörkret och regnet i stan!



Idag tog vi en prommis in till byn och mötte Maria för en shoppingrunda i Norsjö samt smarrigt fika på Petras! Sedan gick jag och Marcus in en sväng på biblioteket och körde en schackomgång som vanns av..... Marcus! Oväntat men välförtjänt ;) Sedan gick vi och tittade lite snabbt på hembygdsområdet och tog två minigolfrundor där vi vann en runda var men som totalt vanns med en poäng av..... Mig! Efter lite lek i lekparkerna traskade vi hem igen :)
Och det behöver väl inte nämnas att det blev god mat och fika hemma på Berget innan vi körde hemåt igen? ;)

  

Under promenaden till Norsjö gjorde jag något som förstörde hela poängen med prästkragar... Jag gjorde "älskar, älskar inte" tre gånger och fick "älskar inte" två gånger! Så gick allt det romantiska i kras! Och Marcus fick såklart "älskar" första gången han testade - ska jag tolka det som något eller?....

 <--- Dumma blomma!

Så nu blir det jobb igen imorgon, 07.00-15.00. Känns skönt att gå inskolning - då går man ju "utanför" och behöver inte känna så stor press i början!
Jag lånade förresten "Ett barn blir till" av mamma som jag läst i bilen. Jag menar, jag måste ju veta vad det handlar om då jag är på förlossningen ;)

Ha en mysig kväll!

Kramar!


Check!


Ja, då var det första inskolningspasset på förlossningen/BB avklarat! Och händelserikt blev det!
Förrutom förvirringen vid all lokalvisning, rutinförklaring och visning vart allt finns och fungerar hann jag med att assistera nästan helt själv vid 2 förlossningar! Snacka om bra början :D
Den här jobbtiden kommer garanterat flyga förbi när jag får spendera dagarna med dessa underverk ;) Och personalen jag träffat än så länge verkar vara toppen!
Imorgon blir det jobb 07.00-15.00 så nu får jag inte vara uppe så länge till!




Godnattkramar!

Done!

Check! Då var sista planerade arbetspasset gjort på Hökens äldreboende! Känns som jag nyss kom dit men då hann jag i alla fall inte bli less på jobbet ;) På lediga timmarna mitt på dagen hann jag trycka ner en fruktansvärt god souvas - min festivalfavorit!
Så nu är det bara att ta nya tag till imorgon då jag ska inskolas på förlossningen/BB! :D Jag känner en längtan/ängslan/iver/lycka över att fara dit imorgon - det ska bli spännande och kul hoppas jag!



Nu är jag hemma i en tom lägenhet. Marcus har varit på fisketävling i Ljusvattnet idag men vet inte riktigt när han kommer hem - då måste jag kanske bjuda på en banankaka ;) På vägen hem från jobbet stannade jag i ankdammen och matade änderna med ungar men sedan kom äckliga fiskmåsar och ville vara med och då blev det inget kul längre!

  

Ha en fin kväll och hoppas ni haft en trevlig helg :)

Kramar!

Timmar, timmar...

Sitter hemma på timmar nu och ska åter till jobbet kl. 16.00 på mitt sista arbetspass på Höken!
Jag har varit duktig och bakat banankaka så jag sitter och mumsar på det nu ;)

Måste bara lägga ut en bild på hur det kan se ut då min oerfarna kanintjej ska lära sig hoppa! Hon har inte riktigt lärt sig bedöma höjden på hindren kan man säga - snacka om att ta i över ett så litet hinder ;) Men det ser ju utan tvekan rätt lovande ut då hon redan fattar poängen!



Nu ska jag dra in mot stan och se om några festivalfolk har vaknat ;)

Kramar!

Vart tog sommaren vägen?

Idag var det en dryg arbetsdag från 07.00-17.00! Trots att passet inte är häpnadsväckande långt var det drygt då det inte hände någonting!
Typ såhär såg den ut: väcka gamlingarna, ge frukost, medicin, ge lunch, medicin, ge fika, medicin, ge middag, medicin, gå hem... Och massa dötid där emellan. Okej man kan alltid utnyttja tiden till något vettigt men jag blir inte så inspirerad på något sådana här dagar - grått och trist ute också!

Men det blev i alla fall mysig lunch med Marcus på stan i form av pytteliten tacotortilla för 60 kr! Snåla var de tycker jag ;) Och vi hann faktiskt trycka ner fika också innan jag började om - detta i form av vaniljsås med kaka på Kitchen! Jag kan ju avslöja lite tyst att vi åt äppelkaka med vaniljsås och bullar på jobbet typ direkt efter också ;)
Det var en rätt död stad idag - vart höll alla hus? För inte kan väl partyfolket vara trötta efter igår - är de veklingar eller? :P



Nu har äntligen Marcus fått höra ett ordspråk som bekräftar mitt motto och som kanske gör att han inser meningen med det hela: "En sparad krona är en tjänad krona". Fast han säger att det måste vara en tjej som uppfunnit uttrycket och att alla tjejer tänker så - men kan det verkligen stämma? ;)
Det ordspråket får nog avsluta detta inlägg... Ska vila en stund innan Marcus är med på en joggtur - eller kanske en promenad bara?

Kramar!

Woowoowo!

Nu blev det mys i stugan! Vem behöver vara på stadsfesten då Tomas Ledin spelar live på kanal 4? Vad kul - det visste jag inte ens :)
Och nu kom Marcus hem med chips och godis efter att ha spelat fresbeegolf i Bergsbyn! Nice :)

Ha en mysig fredagkväll!

Kramar!

A new day...

Så snabbt gick det att göra bort stadsfestfirandet! Men kul hade jag helt klart! Först grillning hos Johan, lite kubb och sedan drog vi ner mot området. Ett stort fett minus blev det för alla ändlösa köer! Först kö till automaten (visst vi skulle tagit ut pengar innan), kö till inträdet, gigantisk kö till öltältet och kaoskö till äckelbajamajorna! Men det var som sagt trevligt ändå :)
En sak jag däremot är totalt olycklig över är att mina fina gladiatorsandaler är totalt trashade! Bara att kasta i soporna helt enkelt.... Och de finns typ inte längre i affären - de som var så sköna, fina och bra, buhuhuhu... Varför?!

Idag har jag, Marcus och Johan vandrat runt i vimlet och ätit festivalmat och annat gott för magen ;) Måste nog käka lunch där varje dag jag jobbar i helgen tror jag! Och imorgon hoppas jag kunna smita ut på lunchen och kanske hinna se lite Johan Palm i alla fall, hehe!

   <--- Nyrakad Johan :)
   
 <--- Vi hade till och med tur att få ett bord!

Men så till det tråkiga... Jag har ju inte råd att köpa nya sandaler för tillfället - blä!



Nu ska jag göra mig i ordning för jobb 16-21 ikväll!
Ha det kul ni som ska ut ikväll - men ta era fulaste skor...

Kramar!

Stadsfesten!

Snart börjar uppladdningen för stadsfesten för vår del! Då jag jobbar de andra dagarna blir det att besöka staden ikväll! Vi ska börja med grillning hos Johan på Sjungande tillsammans med några andra innan vi drar ner mot stan!
Jag gick in en sväng på stan och tusan så mycket folk det var ute - och varmt! Det märks att festivalen börjar komma igång :)
Jag hittade lite söta reasaker på Glitter i form av två örhängen och två tåringar! Sedan var jag tvungen att köpa ett vin i sommarens tecken - mousserande jordgubbsvin! Jag menar, sommar + jordgubbar - kan det bli bättre? ;)

Nu kom Marcus hem och tycker vi ska jogga en runda idag också men då jag just varit till stan plus att det är 10 000 grader ute tycker jag det lät överambitiöst så jag lägger mig och solar lite, tihi ;)

 <--- Säkert sött och sliskigt men det är ju jordgubb!
   <--- Blev många fotbilder idag ;)

Kramar!

Livskvalitet! (Plus dagens recept)

Goder morgon!



Här sitter jag och njuter i den svala luften på balkongen med nymålade naglar (var ju tvungen att prova det nya) och Nescafe! Jag har varit lite emot snabbkaffe men detta är riktigt gott - så ska ni testa ett kan ni köpa detta! Gällande vädret kommer det bli perfekt för festival! Det skulle ju koka i tälten om det var lika varmt som de senaste dagarna! Skulle sommaren fortsätta såhär kan jag gott stå ut med att den kommer rätt sent till de norra delarna av Sverige :)

 
  <--- Marcus kan inte spreta på tårna - kan du? ;)



KASSLER À LA PIZZA

Jag kan ju också passa på att ge er ett väldigt enkelt och gott recept på maten jag gjorde igår nämligen pizzakasslersås som jag själv uppfunnit :) Blev väldigt gott enligt min smak! Och som vanligt är mängderna i receptet mellan tummen och pekfingret ;)



- 400 gram kassler
- 1 gul lök
- 2-3 tomater
- 1 msk tomatpurée
- 2 msk chilisås
- 1 paket milda matgrädde, 4% fett (blir krämig som i reklamen)
- salt, peppar och lite vitlökskrydda
- oregano (här kommer pizzasmaken!)


Hacka kassler, lök och tomat. Fräs löken och kasslern och tillsätt sedan de hackade tomaterna och rör runt lite. Tillsätt tomatpuréen, chilisåsen och matgrädden. Krydda sedan i egen smak med salt, peppar och vitlökskrydda. Strö sist över oregano för den goda smaken! Jag tog ganska mycket men det är ju individuellt :)
Ät gärna med pasta! Men även bulgur passar bra!
Smaklig måltid!



Ha en fin dag och ha så kul på festivalen ikväll ni som också ska dit! Kanske vi ses där ;)

Kramar!


Inte illa pinkat!

Det blev ingen prommis i morse så jag och Marcus bestämde att jogga då jag slutat kl. 21 - och det blev av! Och det mest otroliga var att vi gav oss ut först kl. 22.10 - trodde inte vi skulle komma till skott då det blev så sent ;) Och det blev dessutom en runda på ca 7,5 km - stolt jag är!
Under rundan passerade vi festivalen och kände på pulsen lite inför imorgon :)

Nu blir det att njuta av fika innan dusch och sängdags!



Kramar!

Värt?

Vem har kommit på att det ska vara så dyrt med frakt? (Möjligen kan det väl hänga ihop med bl.a. bensinpriset...)
Har räknat ihop vad min totala förtjänst blev på min Traderaförsäljning. Jag sålde 14 objekt och det jag fick i kronor för det är 216! Värt... Men jag slapp i alla fall kasta sakerna i soporna!
Vissa av sakerna jag skickat blev det frakt för 60 kr och då blir det inte stor vinst! Någon som vet billigare sätt att frakta på än med posten? Aja, jag gick ju inte back ;)


 På tal om inget kan jag visa mitt heta blåmärke på låret. Farligt att jobba med gamla. Särskilt då man ska hjälpa till med dusch på en trång toa med vassa toaarmstöd. Ajaj...

 <--- Hot lady!

Nu ska jag fixa lite mat till kurrmagen!
Chingeling!

Gårdagen!

Nu åter till resumén av gårkvällen!
Vi var ett gäng tjejer som skulle träffas i Bergsbyn och traska till Anette och överraska henne efter jobbet med lite möhippefirande! Det blev väl lite rörigt då vissa (inklusive jag) kom sent men överraskad var då exakt vad hon blev :)
Det är så jäkla kul att se någon anna så glad - då blir man ju det själv! Då alla droppat in var vi sammanlagt 11 tjejer som roade oss :)
Det korkades upp bubblande jordgubbsvin och andra drycker som förfriskning under matlagningen. Tacos blev det som vi sedan åt ute i trädgården på filtar - mysigt! Sedan fick den blivande bruden göra diverse uppdrag bl.a. en frågestund i "partnerkunskap" samt att vi hann med flera kubbomgångar! Och massa godsaker ;) Dessutom fick vi höra ett smakprov på sången som kommer vara på bröllopsfirandet - det kommer bli hur bra som helst!

Det blev en väldigt lyckad kväll med glädjetårar och skratt! Jag blir alldeles varm i hjärtat då jag ser hur glad hon är och hela familjerna är så fina tillsammans så det kommer bli väldigt lyckat hela bröllopet och allt :)
Här är en sammanfattning i bilder också:

    
   
  
   
   



Idag jobbar jag bara 16-21 så jag hinner fixa lite saker innan dess typ skicka Traderapaket, betala räkningar, bokföra och handla. Och en promenad borde jag väl kunna ta mig till att göra i alla fall (så kanske lite av onyttigheterna från igår bränns bort)! ;)
Och imorgon är jag ledig så det känns skönt värre! Då blir det nog att gå på festivalen kanske!
Känns faktiskt lite skönt att det inte är så soligt idag - man kan ju typ inte andas då!
Ha en fin dag alla!

Kramar!

RSS 2.0