Juletider...


Julen är över - eller i alla fall de mest väsentliga dagarna av den - och jag kan sammanfatta den med orden; jobb, lite jäktande, massa god mat och godis, flängande hit och dit och en hel del mys! Precis som jularna brukar se ut :) All ära åt julen och allt som hör till men jag måste erkänna att jag är rejält less redan nu och längtar att plocka bort pyntet och ta fram solljuset och vårtulpanerna! ;)

Julaftonen inleddes med ett förmiddagspass på jobbet för min del innan vi alla samlades i Ljusvattnet för firande där. En traditionsenlig kväll med julmat, soffmys och såklart en snabbvisit av den underbara jultomten för julklappsutdelning! Hihi ;) Även i år hade vi (jag) varit häpnadsväckande snäll med tanke på alla fina julklappar jag fick! Denna kväll på året är alltid såå trevlig och när man tillslut landar på kudden är hjärnan såå trött av allt ståhej!

Efter julgrötsfrukosten på juldagsmorgonen packade jag och Marcus ihop oss för att dra vidare mot julafton nummer två - i Norsjö! Vi styrde direkt Jettan mot Granliden där min familj samlats för mer julmat och ännu fler julklappar! Jag fick verkligen allt jag önskat i år - och mer därtill, ojoj! På kvällen blev det ett besök på Medan för mig på hemvändarkvällen där jag fick se en massa känt folk - trevligt, trevligt!
Annandagen var en riktig myspysdag där pyjamasen satt på till middagstid någongång - I like it! ;)
En fullspäckad helg med allt man kan begära men det var ingen direkt toppenbra uppladdning för arbetsdag på måndagsmorgon... Trööötta ögon...

Här är i alla fall lite bilder från julhelgen:



   



   <-- Mormor/farmormys :)
  

Min nya darling!



  


Tyvärr hade jag inte en enda bild från Norsjötrippen... Vilken miss av mig! :P

Nu har snart ännu en arbetsvecka gått och det har blivit en hel del extrajobb - fullt upp på jobbet med andra ord! Hoppas det hinner lugna sig lite i alla fall innan helgen då det vankas mer jobb...
Idag har jag äntligen fått mig en ledig dag som jag spenderade på stan med mellandagsreashopping och en del fynd! En ny vinterjacka (halva priset!), en myskofta, två par leggings, en bolero och ett nytt mobilabonnemang med mobilsurf fick följa med mig hem - yeah! :)

Så här ser min planering ut för slutet av veckan:

Torsdag: Jobb 7-16, Dans 21-01!
Fredag: Troligen sovmorgon ;) , Jobb 21.15-
Lördag: -07.15, soova, Jobb 21.15-
Söndag: -07.15, soova

Känns som jag kommer sitta på lassa under nyårsnatten och längta hem till firandet i Norsjö med släkten... Men det får jag ta igen ett annat år!



Gott nytt år och god fortsättning till er alla!


Fjärde advent


Så har dagen kommit - fjärde advent. Och fyra vardagar är kvar innan dagen vi alla längtat (stressat) och trånat efter är här - julafton!

Den här helgen har uppenbarligen våra vädergudar bestämt sig att alla barn (och vuxna barn) ska få en riktigt vit jul. Och det hoppas jag de får - i dubbel bemärkelse. Massa, massa härlig snö.... och nyktra föräldrar.

Metervis (?) med härligt kritvitt puder har lagt sig som ett fluffigt täcke över stan! Jag har svurit och varit nära gråten varje dag i helgen då jag, 06.30 på morgonen, grävt fram cykeln och plogat mig fram mot jobbet. Men ikväll då jag gav mig iväg på en promenad mot stallet och kaninerna kände jag mig som ett litet busigt barn. Jag var tvungen att gå i de högsta snödrivorna bara för att uppleva hur härligt det är att gå i snö upp till knäna - UTAN motsånd! Sååå fjäderlätt är snöpudret som fallit :) 

Min promenad (fotat med min usla mobil):

  
Oj, här var det visst inte skottat sedan... i fredags! ;)
 
Hur kan det hamna så mycket snö UNDER tunnlarna ??
 


Snön ligger fjädrande lätt på balkongräcket...



... fjärde ljuset är tänt...



... och julklapparna ligger inslagna och väntar på den stora dagen...



... vilken mest troligt kommer vara över lika snabbt som man hinner säga "God Jul" eller svälja två knäck och utan att vi vet av det börjar dagarna ljusna och vi börjar se fram emot nästa mål på året - sommaren ;)

GOD JUL på er alla mina bloggvänner - vilka ni nu är! :)

Kramar!

SSK 2/07


Ibland, under lediga dagar som denna, kan jag få en väldig längtan tillbaka till Campus, tillbaka till plugget, tillbaka till den härliga klassen. Och för att inte glömma de mysiga fikastunderna i Café Gränden ;)
Jag saknar inte den tunna plånboken och växande skuldkassan men de sköna sovmornarna, det fria upplägget och fredagarna då man tog sig friheten att gå hem tidigare. Jag saknar inte de gigantiska och svårtolkade praktikuppgifterna men de få men trevliga klassfesterna.
Men vad tråkigt det skulle vara att inte få umgås med mina härliga arbetsvänner på medicinkliniken! Vad tråkigt att inte få tjäna egna pengar varje månad och få nya erfarenheter varje dag!
Det är verkligen blandade känslor när det gäller plugg och arbete - men jag trivs ändå mycket bra med min tillvaro just nu måste jag säga ;)



Foto: Sara Marklund


Idag väntar arbetsplatsträff och sedan middag på Coasters med härliga gänget på Medicin 7!

Ha en fin onsdag!

OooooooOOh, OooooOh, OooooooOOh!


Jag hade ett litet moment med mig själv i morse då jag kom hem från nattjobbet. Med alldeles mörkt i lägenheten förrutom lilla julgranen, tända ljus och en filtallrik kurade jag ner mig i soffan och bölade till Luciafirandet på SVT (Nej - jag kan INTE hålla tårarna borta när det vankas lucia!) innan jag kröp ner i sängen med härlig julstämning i själen :)




Jag säger bara - Aldén, Clamp och Nielsen, wow!

Kolla in det själv på www.svtplay.se om ni missat det!


Pallen


Hä va kul det där!! Visst gör vi om det snart, Johannes? ;)



Jul i vårt hus!


Vilken perfekt start på helgen! Gårkvällen tillbringades hemma hos oss med underbara vänner, glögg (vilket är en mycket överskattad dryck men som blev godare allt eftersom kvällen gick, hoho), IDOL-final, snacks och en hel del skrattande ;)
Att Jay skulle vinna finalen har ju varit klart hur länge som helst men jag vet inte om det är till en fördel för hans musikaliska framtid. Jag menar - nu ska han ränna runt typ ett år med säkert rätt dåliga låtar och skriva autografer till småbarn på Ica Maxi... Men när kontraktet går ut kommer han nog göra en hel del grym musik! :) Minnah hade lika gärna fått vinna för min del för hon gjorde bra ifrån sig hon med och hon passar nog bättre som kanditat för skivbolaget. Men hade jag fått välja själv skulle finalen stått mellan Jay och Linda! Fattar inte att hon åkte ut så snabbt - hon ägde ju redan från början...?
















Som sagt, perfekt start på helgen och en perfekt uppladdning för dans ikväll! Rotan it is och banden är Shake och Voyage. Dessutom för vi dansa extra länge - 20.00 - 01.00! Kommer bli grrrymt! :)

Enjoy your saturday!


Julstämningsdags!


Nu börjar jag vara i full gång att ladda upp julstämningen. De senaste dagarna har jag julpyntat lite, eldat adventsljus, bakat saffransmuffins och julklappsshoppat! I tisdags samlades vi dessutom hemma i Ljusvattnet för pepparkaks- och lussebullsbakning! Julstämning på hög nivå :)
Nu står en pepparkaksburk i kylen redo att ätas upp!




Avslöjad Mange...







John följde spänt baket...






Jag ska erkänna att jag faktiskt är nyvaken nu - kl. 15.30 på eftermiddagen! Kan väl skylla det på att jag jobbade natten till idag ;) Inatt väntar ännu ett jobbpass men jag hade tänkt hinna med lite innan det. Idag hade jag planerat in julstädning och utsmyckning med det sista julpyntet för att ytterligare höja stämningen inför imorgon då vi har glöggkväll i stugan! Ljusslingan på balkongen börjar också vara dags att få upp. Myspys även om jag egentligen inte storälskar glögg ;)

Ha ett mysigt slut på veckan!

Kramar!


Sleepy monday


Idag ställde jag väckarklockan på 08.00 - hade tänkt vara lite effektiv och pyssla på med städning och fix innan jag skulle dra ut på stan för julklappsshopping. Hur kan det då komma sig att jag vaknade av mig själv 10.30?? Konstigt hur det kan bli ibland. Antar att min kropp tog en egen sovmrogon ;)

Det har i alla fall varit en perfekt helg. Blev som sagt lite extrajobb fredag och lördag. Sedan blev det dans i Piteå för mig, Marcus och Jenny (!!) - helt okej danskväll men lite för mycket folk och hög medelålder... Kul var det ändå!
Igår blev det lite sovmorgon och sedan en heldag hos moster med fika, umgänge och middag där även mamma, pappa och lars spenderade dagen! Härligt med familj/släkt-dagar :)
På kvällen besökte vi ladan för hockeymatch mellan SK Lejon - Norsjö som tyvärr (men lite väntat) slutade med förlust för Norsjö.

Jag och Marcus fastnade på en bild från dansen




Nu väntar jag på att Jenny ska dyka upp så ska vi styra kosan mot den lite försenade julklappsshoppingen - wish us luck! Kanske hinner vi med en klassisk stadsfika också ;)

Kram på er!


Luleåbuggen 2010!

Såhär två veckor i efterhand kommer ett litet referat från danstävlingen i Luleå - Luleåbuggen! Det var en helt fantastiskt rolig helg på många sätt och vis ;)
Danstävlingen var denna gång uppdelad på två dagar så redan på lördagmorgon åkte jag, Tobbe, Isabelle och Jonas (Zandra var redan där då hon skulle tävla denna dag) upp mot Luleå för att titta på toppdansarna och heja på våra klubbvänner som tävlade på lördagen. Det blev en låång tävlingsdag där vi i pausen på eftermiddagen hann köra förbi stugan där vi skulle bo för att lämna packningen och sedan blev det en trevlig middag på en thairestaurang! Såå kul det är att ha dansare runt sig heela dagen lång ;)
Väl tillbaka i stugan vid halv tio på kvällen var vi alla så trötta så det blev bara lite kvällsfika och fnittrande innan vi alla däckade totalt! Och lika bra var väl det för vi alla skulle ju tävla på söndagen...

Söndagmorgon vaknade vi utvilade och peppade för vår tävlingsdag. Jag blev så tjurig efter misslyckandet i Lycksele så jag hade tokladdat ända sedan dess, hoho ;)
Vi åkte i alla fall till tävlingsplatsen där vi mötte upp Johannes som hade pallrat sig hem från jobbresa i Stockholm för tävlingen. Lite uppladdning, uppvärmning och nervositet hann vi med innan det var dags. Det hela började då med semifinal, 13 par var det i vår klass. Så här såg det ut...

Semifinalen
(vi startar till vänster)




Det var skitkul att dansa och det kändes rätt bra men jag hade ändå förhoppningarn på noll med tanke på förra tävlingen. Men hej och hå - vi gick vidare till finalen!! :O Kändes som en vinst redan där!
Poängen vi fick av de tre domarna var i alla fall: 1-2-4 (på en skala 1-5). Vi var hur som helst bland de sista som kom till final.
Så till...

Finalen!




Det kändes som sagt redan som en vinst att ha gått vidare så nu var det bara kuuul att dansa igen! I finalen var vi 6 par som tävlade. Så var det bara att vänta på prisutdelningen... Den kom och speakern räknade upp treorna... och tvåorna... "jamen vi blir nog kanske 4:a då"... Och så säger hon: "Och segrarna i klassen BJB/BVC äär... Nitti....o!"! Såklart drog hon ut på slutet av ordet. WOW! VI VANN! Poängen i finalen blev: 1-1-4 (i finalen sätter domarna poäng efter placering). En möjlig orsak till att vi fick en 4:a kaaan ha varit Johannes snygga musikanpassade *hosthost* snubbel där precis mitt framför domaren, hoho! ;)
Sååå sköönt det var att få vår revansch då vi tränat och peppat så mycket sedan förra tävlingen!

Nu står denna här hemma och påminner om vinsten - mmmm, ljuva vinst ;)




Jag har inte hittat någon bild från prispallen ännu men det här får räcka som skrytbilder, hehe! Nu längtar jag bara så sjukt mycket till nästa tävling som troligtvis inte blir förrän början av nästa år. Och då med nya tävlingsregler också. Regler som jag inte riktigt satt mig in i ännu men det har jag ju tid att göra nu :)

Det var det!

Sov gott vänner! Sängen lockar - jobb imorgon!


Fredag. Friday. Vendredi.


Ännu en vecka springer förbi och ännu en fredag anländer. Termometern utanför vårt fönster står på - 15 idag (burr!) och solen skiner upp till en vacker vinterdag...

Idag har jag hunnit sovmorna lite och mumsat frukost framför TV:n med nyhetsmorgon och Norran = ett måste på lediga dagar! Morgonstund har guld i mund - jajjamän, så är det!
Sedan diskning av disken som vi lämnade åt sitt öde igår för att se TV istället, en liten sväng på Kvantum för att fylla upp för helgen också ut i friska luften för besök hos småvännerna :)

Hästarnas mammor och pappor hade redan klätt på dem och ställt dem i sina lekrum ;)

  

Jag hann bli gråhårig på väg till stallet...

 

Mmmmn, mums med morotsfrukost!

  


Egentligen skulle jag vara lååångledig den här helgen - fredag till och med onsdag då jag jobbar natt! Men så ringde chefen på 3:an igår och behövde mig ikväll och imorgon så det blev ändrade planer.
Helgen kommer väl se ut ungefär såhär då:

- Fredag: kanske hinner säga hej till Marcus innan jobb 14-22
- Lördag: jobb 7-15.30, Daaans i Piteå till Blender/Divine, 21-02! :)
- Söndag: sovmorgon, ev. besök på julmarknad på Nordanå?

Ovärt inlägg men aja... Ha en fin helg mina vänner, my friends, mes amis!

Kramar!

RSS 2.0