Aja...

Hm, inte var det så lätt att hitta maskeradkläder i garderoben må jag säga! Men det fick bli lite typ 80-tal då, haha ;)
Ha en suupertrevlig kväll alla oavsett vad ni hittar på - det ska i alla fall jag ha :D



Kraamar!

Saturday night fever

Idag blev vi lite lata - vi funderade mellan att fara till Ljus och köra skoter eller att fara till Norsjö och se volleyboll (Norsjö-Sundsvall) men det blev inget av det så vi for ut på stan istället :)

Det blev lite småköp också. Marcus köpte en tröja och en Bluetooth-adapter (så jag kan lägga in bilder från mobilen på bloggen, höhöhö) och jag köpte bara lite skolmaterial - superspännande! (?)

Snart är det dags att börja göra mig klar för 20-årsfest hos Hanna - hurra hurra! Det är utklädning och jag har iiingen aning vad jag ska ha på mig :S Ska rota runt i garderoben får vi se vad det blir! Kanske kommer någon bild på vad det vart senare ;)

Jag lägger in en bild från hockeyn i torsdags mellan Luleå och Skellefteå! Dålig kvalla - jag vet men det kanske är lika bra så jag inte röjer någons identitet :P


Segt

Idag var det en seg dag...

Åka till umeå kl.12.00 (fast bussen for kl.12.35 pga förseningar), göra "intervjun" 14.00 (fast jag kom lite sent pga bussen), vänta på bussen hem, åka hem. Alltså, närmare 5 timmar på bussen för typ 30 min i umeå (i-landsproblem, jag vet) - blä! 

Men nu är det snart dags för att shak(e)a loss lite - i dubbel bemärkning, då det som sagt är Shake som spelar! Och dessutom fick jag nyss fixat skjutsen så då slipper jag slita ut Marcus stackars pms-Volvo i kylan! ;)

Ha en mysig fredagskväll även ni som inte ska ut och svänga era lurviga (marcus hatar det uttrycket, hihi :P )!

Kramar!

Dagens recept!

Tänkte att det kanske börjar vara dags för ett till recept! Frågan är vad det ska bli idag... Tror det får bli en klassisk tacogratäng så här innan helgen - det är ju alltid uppskattat helgmat :)




400 g philadelphiaost light  |      Blanda och

200 g lätt crème fraiche      |    lägg i en form


500 g köttfärs      |     Bryn ihop och strö                                                 

1 påse tacomix    |   över ostblandningen


1 burk krossade tomater  |  Häll på köttfärsen i formen


1 gul lök                           |        

1 purjolök                        |     Hacka och stek ihop,

3 paprikor                        |      strö på tomatröran

1 burk champinjoner       |

Strö sedan ost över allt och gratinera i ugnen ca 10-12 minuter i 225 grader. Servera med nachochips och en mumsig sallad så är kvällsmaten fixad!



       Smaklig måltid!


Fredag

Jaha - så var det fredag ännu en gång och solen verkar hälsa på även idag!

Matchen igår måste ha varit den mest spännande hittills! Och det var världens stämning i klacken! Undrar just varför det var så dött på andra sidan i Luleåklacken? ;)
Och att det är klart för slutspel även i år gör det ju inte sämre - det ser jag fram emot! :D

Snart ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för bussturen till staden där man stavar u me' å för min lilla "intervju" ;) Jag återkommer senare hur det gått och med ett ev. resultat då det är färdigt! Nu blev ni nyfikna va (ni som inte vet vad det handlar om)? *cliffhanger* :P

Och ikväll blir det att ladda upp för DANS!!! Kommer nog hem från umeå vid 6 så då blir det direkt hem och kasta sig i duschen igen! Det är Shake som spelar (som vanligt) men det blir jag inte ledsen för - de är greeeat! Hoppas jag får med mig en viss Maria ikväll också ;)



Kramar!

Snart gäller det!

Nyss hemkommen från skolan och ännu en underbar dag! Det blev ändrade planer och lunchbuffé på Tatung idag - mums! Så då har jag kvar min matlåda till middagen som jag tog med idag:)

Om drygt en timma bär det av mot Luleå med supporterbussen! HEJA HEJA HEJA AIK! :D Jag känner riktigt vilken kanonvinst det kommer bli idag! Och det lär ju vara bra stämning i bussen också! Hoppas Marcus kommer hem i tid bara så han kan skjutsa mig - åh, nu kommer han visst ;)

Sedan blir det Umeå imorgon! Skriver mer om det senare!

Kramar! 

Hahahoho

Idag har det varit ännu en underbar dag om man räknar bort den för***e blåsten!
Jag var otroligt duktig idag då jag kom hem från skolan och städade kaninburarna efter den låånga perioden av iskyla så nu har de rent och snyggt igen :) Jag städade även bort alla papper från förra kursen så nu är den ett minne blott (tills jag får tillbaka tentan såklart :S) 

Jag var lite sugen på simma på Edda idag och tänkte få med mig Marcus men han passade. Så det blir nog medeljympapass på Campus för min del ikväll - var länge sedan nu så det blir säkert sköj!

När jag gick hemåt efter skolan och lyssnade på min mp3 kom en låt som jag tycker är så himla rolig! En pappas perspektiv på familjelivet kanske ;)
Jag tycker det bästa i låten är: "Då börjar frugan svanka, gå som en anka, rultande hon tar sig fram" - HAHA!
Här är den:

http://www.youtube.com/watch?v=VVUdT40-Xbg

På återseende - eller på återläsande kanske jag ska säga! :)

Mätt som en stoppad korv

Varför ska det vara så att man blir fem gånger så mätt av det som är gott än vanlig mat? Men oj så gott vi ätit ikväll ;) Vi grundade med kycklig/kassler/ostsallad med nybakat bröd och massa tillbehör innan vi gick till efterrätten - SEMLOR! Oj så gott men oj så mättande! Sen blev de ju ett och annat snacks också som chips, jordnötter, läsk och cashewnötter ;)

Tur att vi var så här duktiga innan då:
 

Det blev "bara" kring 3 kilometer så här till en början men det kändes ändå i min ovana skidkropp! Jag måste skylla lite på att jag hade världens sämsta glid på skidorna och var typ 10 gånger sekigare än Marcus... Men det var ändå rätt skönt fast jag egentligen hatar längdskidor! Jag kanske kan övervinna min avsky med lite träning ;)

Dessa godingar fick vi i alla fall hugga in i som godis till hockeyn! Mumma! Ica Kvantum är ena riktiga semmelbagare!


Och hockeyn gav ju i alla fall 1 poäng - inte riktigt det man hoppats på men bättre än inget! Och på torsdag accepterar jag inget annat än 3 poäng då jag åker till Luleå för att följa matchen!

Dags för sängen! Pöss på er alla!

Kramar

Fröken duktig

Nu har fröken överflitig varit i farten! Jag blir så peppad på att göra allt tråkigt när det är sådana här dagar! :)

   
   Före                          Under                                 Efter

Okej... man ser typ ingen skillnad på bilderna förrutom att det är sol på en bild och molnigt på nästa men här är det faktiskt stor skillnad ;)

Kramar!

Sjukt

De flesta har säkert redan läst i tidningarna om detta men alltså, det här måste ju bara vara ett pr-skämt! Så sjuukt! Var bara tvungen att säga det...

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece



Hittade den här artikeln nu som verkar stämma med min teori:

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4449702.ab



Och några klick senare hittade jag den här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4415873.ab

Den där Chantelle verkar ha varit mer flitig bland pojkarna än hennes föräldrar hade trott! ;)

Dagens recept!

Här är ett recept på en superdupergod sallad som blir "matig" och mättande! Bra att bjuda på för den känns lite lyxigare än vanlig grönsallad! Och dessutom ser den fin ut :)

2 avokador (heter det avokador eller avokados?)
4 tomater
2 salladslökar (alt. 1 rödlök)
200 g fetaost
1 burk stora vita bönor *
1 burk svarta bönor *
1 påse jungfrusallad (eller annan sallad)
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt (eller vanligt salt)
1 krm svartpeppar
( * man kan ta andra bönor också - jag brukar ibland ta en burk blandade bönor med olika sorter :)

Dela avokadorna och skär dem i bitar. Skär tomaterna, strimla löken, dela osten i bitar och låt bönorna rinna av. Blanda allt och ringla över olja samt strö över salt och peppar - blanda försiktigt igen.
Den här salladen är suupergod att äta till t.ex. grillad kyckling, kalkon eller makrillfilée i tomatsås!


Jag hade tyvärr inte kvar en egen bild på den här rätten heller men den blir ungefär så här:
                             

                                                 Smaklig måltid!

Härligt

Så här ganska nyss hemkommen från min vanliga morgonpromenad på "skolfria" dagar känner jag hur vårkänslorna bubblar! Det här är min absoluta favoritårstid! Solen börjar titta fram (och värmer dessutom!), fåglar kvittrar och man vet att sommaren ligger framför en! Härligt!

Så här ska vårdagarna tillbringas!


Idag kommer som sagt familjen till stan. De kommer mitt på dagen någon gång så jag bad de ta med mina längdskidor - som jag för övrigt inte använt sedan, ja jag vet inte HUR länge sedan! I alla fall tänkte jag hänga med Marcus på en skidtur direkt han slutar idag så vi har samvete att proppa i oss semlor ikväll ;)

Nu ska jag nog kika runt om jag kanske borde beställa några böcker till nya kursen!
Tjingeling!


Ändrade planer

Det blev inget Edda för oss ikväll. Vi fick besöka av Gudrun, Johan och min grymt söta och glada kusin Linn så det blev kaffe och fika och det var ju inte dumt det heller :) Förrutom att vi blev tjockisar istället för superslimmade - men det blir ju tjockisdag imorrn också så det är väl bäst att slå på stort ;) 

     <------ Haha, gapflabb men tyvärr suddig bild :D

Nu ska jag ta hand om tvätten som varit klar sedan typ klockan 7 - den hade jag totalt glömt bort!
Sov gott allihopa och ta hand om varandra :)

Kramar!

Huvva

Idag har vi haft introduktion till nya kursen som är del tre av fem och heter Vård vid specifika sjukdomstillstånd.
Jag får nästan svettpärlor i pannan bara av att tänka på det - de här kurserna är en aning omfattande och riktiga plugg-kurser! Dessutom har vi sammanlagt 10 veckor praktik av 15 kursveckor och det känns både kul och lite jobbigt för det är rätt jobbigt också! Men det är mycket intressanta ämnen i den här kursen också så det kommer bli mycket spännande!

Ikväll blir det att fara och simma - jag hade hoppats på att få följa Alimak-grabbarna och spela badminton men de verkar helt ha gett upp badmintonkvällarna - latisar! Jaja, det blir snajsigt att fara på Edda också :)

Imorgon kommer min familj hit och ska bl.a. äta middag med oss och se hockey - och troligen slinker det ner minst en semla också eftersom det är fettisdagen imorgon! Glöm inte det allihopa! ;)


Visst längtar man till sommaren när man ser det här? Myyysigt!

Ny vecka väntar

Så var ännu en helg snart över... Idag skulle Dessi komma mitt på dagen och fortsätta kassaundervisningen med mig. Men sen blev vi (jag och Marcus) så peppade på att följa Johan och Johannes till Ljusvattnet och bränna lite skoter så jag bestämde med Dessi att träffas senare.

Skoterkörningen (eller skjutsen för min del;) ) var mycket trevlig och det är riktigt bra skoterföre nu! Vi körde till Burträsk och gick på marknaden där och köpte massa godsaker som munkar, varma chips och marknadskola - klassiska köp på marknad:) Vägen hem gick väl lite långsammare - lite p.g.a. att Johan envisades med att köra fast hela tiden, haha. Här kommer lite bevis på det :P

 

Vi kom i alla fall hem tillslut och vi hann förbi en sväng och prata med delar av Marcus family innan vi körde till stan igen så jag kunde genomföra min träff med Dessi. Jag känner mig en aning hjärndöd nu efter all info från henne men som sagt - det ska väl lösa sig!
Min hjärndödhet blev däremot betydligt bättre efter att ha ätit några utsökta varma mackor som Marcus insisterade till! Han är bäst på tonfiskstuvning:)

Nej, nu ska jag krypa till kojs med mys-Marcus så jag orkar med den nya kursen som startar imorgon! Ha en underbar natt alla som läser!

Kramar 

Musik ikväll

Ja, då var det snart dax för den tredje deltävlingen i Melodifsetivalen! Ikväll är det de här artisterna som kämpar:

Foto: Peter Knutsson Ftot: Marit Solblad, Vi-Foto Molly Sandén, Foto: Scanpix
Foto: CJ Söder, SVT Mikael Rickfors, Foto: Carl-Johan Söder Maja Gullstrand, Foto: Carl-Johan Söder
 BWO, Foto: Carl-Johan Söder

Vem är egentligen Sofia? Och Mikael Rickfors? Rigo? Ska jag vara ärlig tror jag inte man har särskilt stor chans att gå vidare i den här tävlingen som "okänd". Är man favorittippad vinner man och oftast hänger det ihop med att man är mest känd också. 

Utan att ha hört bidragen tippar jag att BWO och E.M.D går raka vägen till final och Molly och Velvet till andra chansen. Internationella juryns val är svårare men jag tror de kommer välja Maja Gullstrand för hon är ju som speciell.
Så nu är det upp till bevis!

Vad gäller hockeyn blir det en självklar och ljuvlig seger till AIK! Swooosh rakt in i kassen med 3 poäng - garanterat! 3-2 blir det! Så nu vet ni!
Nu ska jag kila efter Marcus till Matte och se om grabbarna lever upp till mitt hockeyresultat!
Tjing! :)



Jaha - det verkar gå rätt bra för mig idag! Jag sa ju som sagt att det skulle bli 3-2 i hockeyn (dock ett poäng mindre än väntat). Sen vann jag tydligen 138 kr på min Harry Boy enligt mammas travresultat ! Nu väntar bara att jag får rätt på min Melodifestivaltippning! Sen måste jag nog köpa en lott ;)
Tjingelong!



Okej, mitt andra tips sket sig ju ganska rejält... det blev ju E.M.D. och Molly som gick till finalen (1 poäng i alla fall) och BWO och Rigo-bandet som gick till andra chansen! Och Sofia (som hade passat bättre i nåt annat lands tävling) blev juryns val... jaja, man kan ju inte vinna jämt :P
Men E.M.D. gillade jag starkt!

Skidåkarn

Jag kan nu meddela att Marcus lag fick en ärad (men kanske inte riktigt välförtjänt) - sistaplats :P Men de fick i alla fall ett värt pris! En fältkikare i aliminium och stötsäker plast, 10x förstoring, 50mm linsdiameter och ett synfält på 5,5 grader - toppa det ni! :D

God lördag alla

Nu har Dessi varit här och haft en första introduktion i bokföringsprogram och annat kassörarbete med mig. Det är mycket att lära sig alltså!
Men det kommer nog bli hur bra som helst när jag greppat allt - och lite kul verkar det vara också :)

                 

Marcus ska faktiskt också åka skidtävling idag (så släng dig i väggen Guztav) i den årliga Alimakstafetten! Det skulle börja kl.11.00 så jag ska bege mig dit nu och se om det blev någon vinst eller om de fortfarande håller på. Då kan jag heja i alla fall :) Återkommer med resultatet senare!


Bio

Vi bestämde oss för att se Australia ikväll! Någon som sett den och har något omdöme? Mycket långa filmer nu för tiden - den här är 2 h 45 min! Spännande spännande! Och så får man ju köpa lite smarrigt snacks till filmen också - mysigt ;)

  Australia



Jag kan nu meddela att det var en grymt bra film!! Sådär lång och underbar med allt som en film bör innehålla - humor, kärlek, sorg, lycka, story, spänning, krig, fiender, hjältar och mer kärlek :) Så om du tvekar då du ska på bio - se Australia!
Tack för en mysig kväll Hanna! :)

Kramar!

Skor

Är det bara jag som tycker det är svårt att hitta bra skor? Kan ju i och för sig bero på att jag har stora fötter och är typ 3 meter lång också :S Nämen såå lång är jag ju inte och det gör mig inte så himla mycket om jag blir längre än andra då jag har klack men jag vill inte känna mig som ett torn då man är ute!

De här köpte jag sist vi var i Umeå för de hade inte så hög klack och så var de sköna dessutom! Och snart kommer ju värmen så man kan ha lite kyligare skor ;)


    

Helg - igen

Pjuh! Så var den tentan gjord! Men nog var den flummigast av flummiga nog och det blev nog en del flummiga svar också från mig ;)..... Men nu behöver jag inte tänka på den i alla fall! Efter tentan käkade jag, Jenny, Hanna och Louise lunch på stan - brukar vara skönt att avsluta en tentadag så :)
Senare ikväll ska jag och Hanna se bio men vi vet inte riktigt vilken än... Någon som har ett bra tips? Det blir nog najs i alla fall!

Har inte så stora planer i helgen förrutom att jag ska lära mig bli kassör samt att vi blev bjudna till Matte imorgon kväll för hockey, melodifestival, mat o.s.v. !
På tal om hockey - hoppas på en kompensation för gårdagens fiasko! Vilken totalt misslyckad match alltså! Men det är väl bara att glömma den och gå vidare antar jag.

Tänkte jag kan bjuda på en bild då jag och Kate hängde lite tillsammans - vi brukar göra det ibland.





Kul grej

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana dina vänner och radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som utmanade dig dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Linda

2. Ett ord på fyra bokstäver: Lust
3. Flicknamn: Linnea
4. Pojknamn: Lennart
5. Yrke: Läkare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Läderbyxor ;)
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: LdB duschcreme? :)
10. Plats/stad: London
11. En orsak att vara sen: Letade nycklarna?
12. Något man skriker: Låååt bliii!!!
13. Film: Lost in translation
14. Något man dricker: Läsk
15. Band: Lambretta
16. Djur: Lodjur
17. Gatunamn: Laxgatan (i Skellefteå)
18. Bil: Lamborghini (jo jag visste faktiskt att den fanns - fick bara kolla upp stavningen lite)
19. Sång: Lay all your love on me (ABBA rules!)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Linedance

Dagens recept!

Eftersom det börjar närma sig helgen tänkte jag lägga ut ett recept på grymt god helgmat som känns lite lyxigare än köttbullar och mackaroner och som är bra bjudmat! :) Och det krävs få ingredienser också! Grekisk pytt kallas den och det som behövs är det här (men det mesta kan tas i valfri mängd):

1 kg fläskfilée                                     Marinad:  3 pressade vitlöksklyftor
1,5-2 kg potatis                                                 2 dl olja     
2-3 röda lökar                                                    2 tsk sambal oelek
3-6 paprikor (röd och gul)                               4 msk soja
1 paket fetaost                                                   ½ tsk ingefära
                                                                              salt, peppar

Strimla filéen och lägg den i marinad ca 1 dygn.

Bryn köttet lite i stekpanna. Klyfta potatis, lök och paprika i rätt stora bitar och lägg det i en långpanna.
Ringla lite olja över och gärna överbliven marinad också. Sedan är det bara in i ugnen i ca 40-45 min, 200 grader. Låt köttet vara med de sista 10 minuterna för att bli varmt och genomstekt.
Strö fetaost över då det är klart och ät tillsammans med tzatziki och sallad! Mumsigt värre!!!

Jag hade tyvärr ingen bild att lägga ut men ni får helt enkelt prova att göra rätten så ser ni ju hur den kommer se ut ;)

Smaklig måltid!


Kloka ord

Jag måste bara dela med mig av några ord som min otroligt kloka omvårdnadslärare Carina sa under gymnasiet och som jag omedvetet ofta brukar tänka på då det närmar sig tentaskrivning. Carina är för övrigt den bästa lärare jag någonsin haft så det är väldigt synd att hon inte föreläser för oss blivande sjukskäterskor också!

Hon sa något i stil med: "Man ska inte ta för hårt på tentor. Man går helt enkelt in och skriver det man kan och det man inte kan går ju inte att skriva. Klarar man inte tentan får man helt enkelt lära sig det man inte kunde".

Mycket bra tankesätt tycker jag. Det känns faktiskt så mycket enklare när man lyckas tänka så :)

090219 - Hipp Hipp Hurra Hurra HURRA!

Dagens nyhet som bör spridas över världen är att världens bästa Jenny fyller hela 21 år! Och det ska ju givetvis firas med bl.a. lite "best-of-Jennykort"! Halvvägs till 42 - ojojoj! Grattis Grattis Grattis från mig!

       
        

Självklart måste det firas med en sång! Dock inte från mig personligen ;)
(vet dock inte hur man får in videon hit - än i alla fall)

http://www.youtube.com/watch?v=OQim_tGoxFc


Och sist men inte minst en sådan här stor kram från mig (och massa pussar)!!!
Ha en bra dag Jenny!



Smart

IKEA har allt smarta förvaringslösningar! En sådan enkel grej som den här specialhängaren gjorde att hyllan ovanför fick plats för annat! Tidigare var det klädhögar upp till taket utan att överdriva... Skulle nog behöva fler sådana - vad mycket mer kläder man skulle rymma då! ;)

 

Ingvar Kamprad (IKEA´s grundare om någon inte visste) verkar för övrigt vara en klok man. Läste IKEA´s underliggande värderingar i en av mina kursböcker och där säger Invar bl.a. att:

"Endast den som sover gör inga fel och felrädslan är byråkratins vagga och all utvecklings största fiende. Att göra fel är den handlingskraftiges privilegium - det är genom att göra fel som man lär sig något".

Tänk om man alltid kunde tänka så - vad mycket mer man skulle våga prova på! Ska försöka tänka i de banorna oftare :)

Kramar

090218 - Hjälp?

Nu är det bara så att jag har ett litet men ändå stort problem. Eller minst två problem har jag faktiskt - eller tre är det nog... På fredag kl. 09.00 ska jag infinna mig på Campus och skriva tenta i Ledarskap i vården. Det är väl inte så stort problem egentligen. Men grejen är den att jag pluggat alldeles för lite (problem 1), jag vet inte vad jag ska plugga på (problem 2) och jag sitter och gör annat istället för att plugga (problem 3).

Vet inte riktigt hur mycket mer jag kommer plugga heller. Ska jag lita på mitt vanliga tentamotto: "Hä lös se"?
Eller ska jag kanske ta mig i kragen och tokplugga sista dagen innan tentan? Tror nästan jag ska prova mig på alternativ nummer 2. Men vi får se hur det går med den saken.


Bloggarn

Alltså, jag måste ju säga att jag är rätt nöjd med dagens utveckling av besökare :) Vet ju inte hur pålitlig statistiken är men efter igår hade jag haft 13 unika besökare och efter idag hade jag 52 :O Fortsätter det i den här stilen får jag ju värsta pressen på mig att skriva något värt! Får nog tacka Marcus för en del besökare då han tydligen agerat levande reklamskylt idag ;)

                    

               Vårblommor till er som besökt bloggen under dagen!

Dagens recept!

Okej så här avancerat blev dagens recept, haha! Nämen jag tänkte bara tipsa er som gillar makrillfilée att det är mycket gott och bra snabbmat det här! Man får i sig kolhydrater, protein och nyttiga fetter - allt som behövs:)

Det enda som behövs är alltså:

Makrillfilée i tomatsås
Pasta
+ tillbehör som grönsaker, smörgås eller annat man gillar

Makrillfilée är för övrigt en mycket smart grej enligt mig - man kan ha med det överallt, det är nyttigt och går snabbt att fixa till. Och jättegott att ha på mackor!



Bon apétite!

Känsla

Alltså, jag måste ju bara ägna ett inlägg till att berätta vad alla borde börja med om man vill ha en ny aktivitet att syssla med på fritiden, ett alternativ till träning eller bara ett sätt att träffa människor på: DANSA!!! Börja buggkurs eller foxtrotkurs!
Det måste ju vara den mest geniala uppfinningen hittills! Det spelar ingen roll om det gäller bugg eller fox - men helst ska det vara en blandning av det, enligt mig - det ger alltid samma härliga känsla!
Att det även är perfekt träning är ju bara en bonus. För träning ska ju vara rolig?

Dessutom tror jag de allra flesta av oss har ett starkt inbyggt behov av beröring och närhet och det får man en rejäl överdos av under en danskväll ;) Sedan knyter man många kontakter och även om de flesta bara blir kontakter man träffar i danssammanhang tycker jag det är väldigt upplyftande!

Sedan tycker jag att det är på tiden att sudda ut "töntstämpeln" eller "Vikingarna-stämpeln" eftersom dans är något helt annat nu för tiden än för 30 år sedan! Musiken som spelas (av de moderna dansbanden i alla fall) är modern musik som man hör på radion blandat med modern "vanlig" dansmusik såklart! Och gillar du att följa med trender är dans absolut något för dig då det ju är något som syns mycket i media nu. Dans är trendigt ;)

Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket positivt som helst om dans men jag tror jag avslutar med en dansbild (såklart) och hoppas att någon tar åt sig av budskapet: Våga prova dans!

                                   

                                                        Danskramar från mig!


..........

 
 
                                                Mysiga sommar ♥

090217 - Ser rätt bra ut

God morgon!

Jag ska strax sätta mig med böckerna och försöka vara extra duktig idag men måste bara få vakna lite först :)

Måste säga att jag är väldigt glad över Skellefteå AIK:s vinst igår! 3-0 och 3 poäng är behövligt i tabellstatistiken! Jag har för övrigt aldrig tvivlat på slutspel i år och gör det inte nu heller så jag hoppas de inte sviker mig. En annan kul grej är att jag ska åka på bortamatchen i Luleå och heja fram en vinst där också! Och för att åka med måste man vara medlem i NP så nu är jag nördigast av alla och ingår i North Powers medlemsstatistik också! Det blir jag, Vonka, Malin och Matilda som följs dit + troligen en full buss med andra hockeytokar - blir super det :)

Elitserien 2008/2009

Färjestads BK502885
Linköpings HC501183
HV 71491280
Luleå HF501578
Frölunda Indians50577
Skellefteå AIK501774
Timrå IK49872
Brynäs IF50-1370
MODO Hockey49-1768
Djurgårdens IF49-267
Rögle BK50-2262
Södertälje SK50-4250

Ser ju ganska bra ut i alla fall just nu!

En annan kul grej - om jag fattat statistiken rätt är att jag hade 13 unika besökare första bloggdagen, bra start tycker jag :) Nej, nu ska jag PLUGGA!

Kramar


Dagens recept!

Tänkte bara avsluta första dagens bloggning med ett enkelt recept på en rotfruktsgryta som värmer i dessa kalla dagar :)
Receptet är lite av en bas som går fylla på med det man gillar och känner för - det är det som är det bästa! Och sen blir det många matlådor att frysa ned - enkelt och ekonomiskt helt enkelt!

4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 msk olja (till fräsning)
500 g krossade tomater (gärna chilismak)
1 grönsaksbuljongtärning (eller grönsaksfond som jag föredrar)
1 burk kikärtor (kokta)
1 paprika
Salt, peppar, oregano

Skiva och fräs rotfrukterna i oljan ca 5 minuter. Tillsätt tomater, buljong samt kryddor, koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna mjuknar. Tillsätt kikärtor och paprikan (+ ev. lite vatten) i slutet och låt dem sjuda med en stund. Sedan kan man - om man vill ha grytan mindre vegetarisk - lägga ner lite kryddig korv eller annat köttigt :) Ät gärna något gott mjukt bröd till!

Nu gör jag ett sista försök för dagen att lägga ut en bild som går förstora. Det blir en bild på ingredienserna till maträtten jag just presenterat - passande va?



 


Rivstart

Okej, nu verkar det kanske som jag kommer bli någon blogg-nörd med tanke på antalet inlägg nu i starten. Men det är väl så att man har mest idéer i början kanske :)

Tänkte bara att jag kanske ska beskriva bloggens syfte lite mer - känns som det blev en konstig början... Men egentligen vet jag inte om den har så väldefinierat syfte (svårt det här med syftesformulering). Det jag tänkte var väl att skriva lite allmänt om sådant som händer i vardagen för att få skriva av sig lite men även om andra ämnen som kanske kan vara intressanta. Det kanske dyker upp något recept ibland, något tänkvärt citat eller bara en kul bild. Jag kanske skriver något klagoinlägg då och då om jag har för dålig motivation att plugga eller liknande. Vi får väl se!

Sedan kan det ju vara kul att se om jag får någon trogen läsare i framtiden. Eller någon över huvud taget :)

Måste försöka lära mig hur man gör för att kunna förstora bilderna... Om någon hjälpsam själ vet hur man gör får du gärna tipsa mig - om jag inte listar ut det själv! Ska prova igen... Det får bli en bild på ett lejon som jag tog under Borås-trippen jag gjorde i somras hos mina underbara kusiner Katarina och Stina! Bara för att det vart så cool bild.

                                

Helgen som gått

Tillbaka från badet - alltid lika härligt att simma!

Ja, jag kan ju börja med att berätta lite om helgen som gått för att inleda bloggen med något! För övrigt var det skönt med helg eftersom jag haft många låånga och trååkiga dagar med "egna studier" som inte alltid inneburit alltför mycket studier. Men det behöver ju ingen veta :P

Fredag förmiddag innebar lite plugg och tvättning innan Marcus kom från jobbet och hämtade mig kring 12.00 för att starta färden mot Umeå och kära Marlene för klippning! Resultatet efter besöket ser ni nedan. Lite kul med lugg men blir nog svårt att få till den som Marlene - hon får ju allt att se så enkelt ut! Om någon undrar vem Marlene är så är det den bästa av frisörer och hon återfinns i Umeå! Där har jag klippt mig sedan 2004. Tycker Marcus också fick en najsig frilla :) 

      

Lördag, eller Alla hjärtans dag, firade vi med en mysig förmiddag med bl.a tårta som jag fixat i smyg :) Senare tog vi en promenad in till stan och småshoppade lite och kände på schlagerstämningen. Sen styrde vi mot Marcus hemställe i Ljusvattnet för att se hockeyn - som för övrigt slutade i vinst!! - och melodifestivalen. Det blev en riktigt lyckad dag!

                                 Min fina tårta:)         Och så här sööta var vi dagen till ära ;)

Och sist men inte minst, Söndag var destinationen Haparanda och IKEA! Det var jag, Marcus, mamma och Maria + en buss andra Norsjö - och Skelleftebor som åkte dit. Alltid lika kul att gå på IKEA - det är typ som att gå på museum eller titta på konst. Man behöver inte köpa så mycket men att gå runt och se på all inredning är otroligt kul tycker jag! Om Marcus tycker det var lika kul kan väl få förbli osagt men ;) Lite shopping blev det i alla fall! Lägger ut några bilder på oss och hur det blev med några av köpen vi gjorde. Nu har jag inte före-efter-bilder men för er som inte vet är spegeln och mattan ny :)

                                     
                                        

Det blev som sagt en bra helg med lite allt möjligt och nog var det skönt att lägga sig i sin egen säng efter allt springande på IKEA (och CandyWorld) och efter bussresan. Borta bra men hemma bäst!

090216 - Grupptryckarn

Ja, nu var jag tvungen att följa grupptrycket och fixa en blogg!
Det är väl säkrast att inte lova att det kommer dyka upp 10 inlägg per dag à la Blondinbella. Jag skriver då jag känner för det eller om det hänt något extra kul i mitt liv som jag tycker det är värt att offentliggöra;)

Kommer mera senare - nu ska vi skynda iväg till Edda och blöta ner oss lite!
Konstigt att skriva ett inlägg när jag inte har någon som kommer läsa det men du som är först får gärna skriva en kommentar så jag ser vem det blir:)

Kramar

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0