God kväll

Ikväll blev det tacos med grabbsen (marcus, johan, johannes) och sen kom jessica och sen blev det slö vid tv:n!
"Fredag" imorgon och valborgsmässoafton :) Då händer det säkert roliga saker!
Nu ska jag duscha - sen sova!

Allt för idag :) Nattinatt!

Höken

Ja, idag var jag på min första dag av de fem veckor jag ska vara på Höken! Verkar vara ett bra ställe med bara bra personal så det ska nog bli toppen :) Känns också skönt att vara på äldreboende - betyyydligt lugnare tempo än på lassa! Kanske jag till och med kommer hinna plugga lite inför tentan också då...?



Jag känner mig lite konstig i kroppen efter helgens konstiga sjukpåslag men det går förhoppningsvis över snart! Men jag skyller en del på min för tillfället dåliga form! Jag brukar aaalrdig vara sjuk och nu har jag varit det flera gånger på sista tiden och då måste det ju vara en liten orsak tycker jag!

Därför har jag bestämt mig att från och med nu ska jag shape:a up mig och komma i vanliga hälsosamma rutiner igen ;) Ska göras genom t.ex. att:

- bara äta onyttigheter på lördagar (vinterdagar, påsk och annat sätter sina spår...)
- såklart försöka träna mer!
- promenixa i vårsolen så mycket jag kan!
- och bäst och enklast av allt - dansa mycket! :D

Ja, det får väl räcka än så länge :) Tror första punkten har blivit den största felande länken den senaste tiden så den ska ändras! Nu har jag kanske liite press på mig när jag skrivit här så det kanske går lite bättre då?
Någon som har något som borde ändras på också? Vad som helst - gör en deal med mig så kan vi kämpa tillsammans ;)



Godnattkramar!

usch

Varför, varför ska jag bli sjuk när det är Rotanmaran?!
Känns som en blandning av magsjuka, mensvärk och öm hud som efter en för lång dag i solen!
Har legat ner HELA dagen och känns inte ett dugg utvilad för det...
Tur att jag har en sådan snäll pojkvän som fixar proviva, cola, päronsplitt och andra lättätna godsaker när aptiten är bortflugen :)

Men vad är väl en kväll på Rotan med Zlips och Shake......?

Helg?

Ännu en dag med dödsprat idag! Känns skönt att det är "helg" nu och man slipper fundera på sådana tunga tankar en dag till ;) Tur att solen skiner så underbart och svanarna fyller staden - annars skulle jag väl bli deprimerad! Nu blir det att tokskriva praktikarbetet klart i morgon innan nästa praktik startar på måndag!

Måste bara lägga ut en bild på min ihopslängda middag idag - visst blev den fin? :D



Blev ett kort inlägg ikväll men det har inte hänt så mycket förutom att jag och Johannes var och dansade som vanligt :P
Måste ju köra hårt inför nästa helg! Jäkla nervös jag kommer vara - trots att det bara är "rookieklass"! Jag kanske inte har sagt det här förresten... Jag och Johannes ska i alla fall buggtävla på klubbmästerskapet den 3 maj! Hjälp!

God natt på er!

Döden väntar oss alla...

... ja, det är ju i och för sig sant.

Men det känns lite skrämmande att prata om det ändå! Temat på skolan  under denna vecka är just döden och hur man vårdar de som är döende samt deras anhöriga.
Vad ska man säga när någon frågar hur länge de kommer att leva? När de är rädda för att plågas till döds? När de är oroliga över hur deras make/maka ska klara sig ensam efter att ha varit gifta hela livet? När man ringer och ska meddela att någons nära inte lever längre?
Problemet är att det inte finns några konkreta svar... Och dessa människor ska jag möta...?

Själv tänker jag väldigt sällan på döden. Vi var hos Fonus på ett intressant studiebesök idag och då inser man att det någon gång är ens egen begravning som ska planeras där - och hur vill jag då ha det? Vita arkivet? Bör man fylla i det eller? Man kan ju faktiskt dö när som helst och då kan det ju underlätta för andra att veta hur just jag vill ha det. Men jag vet ju inte!
Nej, det får nog vänta ett tag - jag har inte planerat att dö än på lääänge så...


Vad tycker ni om döden? Är den hemsk, fin eller svår att förstå? Har någon en åsikt så kommentera gärna!



Kramar!

God morgon!

Jag har gjort bort att betala några räkningar till klubben nu på morgonen - tänk att man kan hinna sådant innan man far iväg på morgonen! Skönt med skola ;)

Annars kan jag säga att gårdagens bloggstatistik visade besöksrekord om man räknar bort startdagarna för bloggen - 30 st :) Tack för det alla som kikar in!

Nu ska jag cykla iväg mot skolan (kan ju inte gå - måste spara alla krafter till kvällens bugg ;) )!
Ha en bra dag!

Kramar!


Helgen

Känns som det enda jag gör här är att skriva helginlägg :) Men nu har det i alla fall gått ännu en rolig helg!
Vi for som sagt till Norsjö fredagseftermiddagen och hjälpte till i verkstan hela kvällen - och natten (kom hem 02.30) - för att få iordning verkstan! Tyvärr har jag inte en enda bild på verkstan efter helgen - dåligt av mig! Får bli senare...
Lördag var vi i verkstan och på marknaden och vi fick besök av Marcus föräldrar och bror till middagen! Sen blev det att fara och förfesta hos Jenny och Daniel och sen såklart utgång på hotellet ;)
Söndag = slappdag!

Vi kom ganska nyss från Flennson (Mattias för er som inte vet) där vi åt mikromat och såg Superheroe movie - trevligt det med :) Så nu blir det lite datanördning innan sängen väntar! Och skola imorgon! Men först kommer bilder från helgen!

 --- Okej, en liten verkstadsbild hade jag på kontoret...
 Grabbarna chill:) Nån i gänget var bruuun ;) 
   --- Hahaha! You're blogged :D

  --- Dessa toakort ;)
  Buggkungarna :) 

Och så här underbart söta mackor fick vi av mamma och pappa hamma på Berget när vi blivit hemskjutsade av snälla Ivan sent på natten! :)



Kramar!

Time's running


Nu har jag spenderat ett underbart år med min lika underbara pojkvän!
Känns som det var så nyss men ändå en evighet sedan vi träffades första gången där i Pansalen :)

Hoppas det här året blir lika bra - eller ännu bättre ;) 




    Jag älskar dig Marcus!  

Friday friday

Ja är ledig idag!!! Och jag tror inte ens jag ska skriva något alls på min praktikuppgift idag - jag ska nog unna mig att gå på stan idag till och med :D

Idag for Marcus på jobbet igen efter att ha varit hemma sjuk hela veckan så när han kommer hem ska vi packa och fara till Norsjö - igen! Vi ska hjälpa mina kära föräldrar att ställa allt iordning i verkstaden innan invigningen imorgon! Det blir nog skoj det :) Och så är det ju marknad i Norsjö i helgen så det blir väl att besöka hotellet då också! Vi får med oss sällskap i form av Johannes också - najs!
Kanske skulle försöka hitta mig några nya kläder att ha i helgen också. Kan inte minnas sist jag köpte ett klädesplagg!

Ha en bra helg alla ni som läser!

Kramar!

Halleluja!

Praktik nr. 1 är öööver ! :D Så jäkla skönt! Men det har nog ändå varit den jobbigaste dagen hittills - jag har haft fullt upp med att bl.a. ta hand om inskrivningar inför operation och informera dem om de preoperativa förberedelserna och tagit massa blodprover och annat sköj :)

Fick ett välkomstbrev från min nästa praktikplats Höken igår så det var ju en fin grej tycker jag! Hoppas det är lika kul att vara där i fem veckor - har bara en föraning om att det kommer vara betydligt lugnare där... Och så får man ju sovmorgon då man är inom äldrevården för då börjar man för det mesta kl. 08.00 - niiice :)

Jag har förresten sett ett klart vårtecken några dagar nu - svanarna börjar komma flygandes i sina läckra v-formationer! Det är vårstämning enligt mig :) De är så himla vackra djur tycker jag!




Kvällens schema är: fara på stan en sväng med Marcusflarkus, dansa med Johannespannes och sen blir nog lite kassabokföring eller slappande!

Kramar!

Minilördag!

Och nu har halva den här veckan redan gått!
Och det som känns mest skönt är att jag har min sista praktikdag imorgon! :) Ska bli otroligt skönt att få komma på skolan en vecka - och inte minst att ha sovmorgon till typ 7 varje dag!

Idag hade jag min slutbedömning med huvudhandledaren och det gick bara finemang. De verkar då vara nöjda med mig på avdelningen och jag är nöjda med dem så då är ju allt som det ska!
Ikväll har jag dessutom bakat en långpanna pitakaka som jag ska bjussa på imorgon som tack för att jag fått vara där och jobba gratis i 5 veckor ;)
Jag var även på en föreläsning om symtomlindring vid palliativ vård idag - väldigt intressant men tyvärr gick det lite snabbt mot slutet då klockan gick lite för fort! Bra introduktion inför veckan med palliativt tema nästa vecka!

Sedan har jag en fundering ikväll:
Hur mycket energi ryms egentligen i en och samma 10 veckors kaninunge? Haha :)

Nej, nu ska jag fara och gå broarna runt så jag får träna min usla kondition lite! Upptäckte igår på dansen att det är något jag måste skärpa till mig med! Huvvaligen sådan dålig form jag är i nu!



Tjingtjong!


Dagens recept!

Nu var det oförskämt länge sedan jag la ut ett recept!

Idag hade jag planerat kasslerwok men då jag kom hem upptäckte jag att det såklart var slut wokgrönsaker här hemma :S Så det blev ett ihopplock av det som fanns - och det blev skitgott om jag får säga det själv :D
Inga exakta mått här utan det är bara att improvisera!
Och i skrivande stund gräddas en pannkaka i ugnen också - tusen duktighetspoäng till mig ;)

   Kasslerwok à la Lindà

- Kassler (i strimlor)
- Gul lök (hackad)
- Purjolök (skivad)
- Paprika (i strimlor/bitar)
- Morötter (i skivor, koka en stund så de blir lite mjukare)
- Salt, peppar, vitlökspulver
- Sambal oelek (max 1 tsk!)
- Soya (för smak och färg)
- Chilisås (en skvätt)
- Nudlar

  
 Och resultatet ----->

Smaklig måltid!

Nu luktar det pannkaka också! Men någon bild blir det inte för den ser för taskig ut :P
Nu ska jag iväg och dansa! Jippi - det var så länge sedan! Och har jag tur kommer en Johannes och hämtar mig ;)
Marcus ska vara hemma och kurera sig. Han är en sjukling idag och har varit hemma från jobbet. Stackars pojke!
 
Kramar!

Lov är lov(ely)!

Nu sitter jag här just hemkommen från en underbart mysig och rolig påskhelg i stugan! Och fint väder har vi haft också!
Jag tänkte försöka mig på att sammanfatta helgen med ord - men framför allt bilder ;)

Torsdag
Vi packade våra saker och körde till sommarstugan på torsdag eftermiddag och kom dit efter middagstid någon gång så det blev mest ätande och pratande innan det var dags för sängen. Det var skönt för jag var då totalt död efter veckans praktik!

Fredag
Vi steg upp i tid och gjorde oss redo för slalom- och snowboardåkning. Det blev jag, Marcus, Lars, Isabelle, Emil och Simon som styrde mot Malå och Tjamstabacken. Det blev en trevlig dag men inte helt toppen i backen tyvärr... Och vad som hände för Emil på hemvägen ser ni på sista bilden ;)

    
 ---> Tur att det kom en stor o stark bil till hjälp:)

Resten av fredagen bestod av mys, tårta, sällskapsspelande och isvaksbygge!

  

Lördag
På lördagsmorgon hade vi haft besök av påskharen! Det var superfint väder så jag och Marcus tog en lång promenad på sjön med två hundar till följeslagare! Annars var vi mest ute hela dagen!
Och på kvällen blev det grillning innan vi skulle få besök för ett försenat nyårsfirande ;) Superkul kväll! Och så här såg dagen ut!

   
   

Och kvällens skojjigheter ;)

   
   

Söndag
Det blev en skön och välbehövlig sovmorgon den här dagen. Men när vi alla hade kommit igång låg vi ute i solen stekte pannkaka på mourikan och senare på kvällen blev det bastu och isvaksbad! Oj så kallt men oj så skönt samtidigt :) Under dagen blev det även rivning av årets snögrotta som jag glömt nämna! Men här kommer det på bild!

Måste också säga att det inte var så svårt att vakna på mornarna under helgen då man väcktes av detta :)


   
  

Och slutligen det iskalla badet :)
   

Detta var bara några av de dryga 500 bilder som blivit under helgen - kanske kommer något mer senare :) Det var som sagt en mycket lyckad påskhelg med massa trevligheter! Efter söndagsbadet blev vi så trötta så jag och Marcus sov över till måndag (idag) och körde hem då istället.

Så nu är det back to normal life igen och nu är det bara att kämpa tre dagar till på kirurgen 2 för mig :) Sen blir det en vecka på skolan innan det är dags för nästa praktikperiod som sträcker sig fram till sommaren! Oj, vad snabbt det kommer gå! Men först måste jag ta mig i kragen och göra alla uppgifter som ska göras - pust! Jag som trodde att någon skulle göra dem åt mig nu under påskhelgen - attans också ;)

Kramar!








Påskelipåsk!

Ja nu sitter jag här ändå - trots ett dösegt internet ;) Och trött i kroppen är jag efter dagen!
Idag har vi hunnit med bl.a. slalomåkning i Malå, fastkörning för Emil och isvaksbygge (plus massa gomat, fika och godis såklart)! Och mormor var här idag också - trevligt trevligt!
Här kommer en bild från dagen - fler kommer senare då jag har ett snabbare internet! Kommer nog ett sammanfattande inlägg senare :)




Kramar!

Wihoo!!

NU ÄR DET HELG!!!

Wonderful! Ska packa ihop alla saker nu och sedan bär det av till stugan!
Lär väl inte bli så gigantisk uppdatering under helgen så - ha en underbar påsk alla! :D



Kramar!

Priiiisa Gud!

Skatteåterbäringen är underbar!
Nej, pengar är inte allt men visst måste man väl erkänna att man blir rätt så mycket gladare om man har lite i pengapungen ;)

Tack, tack Skatteverket säger jag bara :D (Men nej, jag klår inte Jenny)




Blev en kort dag idag då vi skulle ha information om praktikuppgiften 13.30 på skolan. Och jag säger då bara det - det blev kaos i hjärnan! Hade nog varit bättre att inte fara dit och skriva på sitt eget sätt...

Ikväll väntar i alla fall styrelsemöte 18.30 hos Vonka - blir nog sent säkert... brukar bli det :)

Och imorgon blir det praktik 06.45-16.00 och på eftermiddagen någon gång bär det av för påskfirande i sommarstugan :D Ska bli skööönt!

Kramar!

Snörvel, snor och elände

Nu har det hänt! Jag har blivit förkyld för första gången på evigheter! Känns som jag har feber också - svettas direkt jag gör något! Och dessutom har jag praktik ikväll. 14.00-21.30 så jag ska snart börja bege mig. Känns väl inte sådär superpeppande kan jag säga att fara på lassa med snorig näsa och vimsig hjärna men...

En annan sak jag funderat på är att jag måste lida av någon ensamhetsfobi. Tror det är därför jag hatar att praktisera/jobba kväll för då ska jag sitta här hemma alldeles själv fram till jag börjar. Jag får inte mycket gjort sådana här dagar, särskilt inte om det gäller plugg! Sedan när man kommer hem och ska börja tidigt dagen efter är det bara att hoppa isäng direkt - blä. Tur jag har lilla Lee hoppandes omkring på golvet i alla fall. Kanske måste ringa någon också bara för att känna mig mindre ensam - mamma eller Marcus kanske? Men de jobbar då idag...
Låter det konstigt det här? Blir kanske värre eftersom jag är lite sjuk idag också... Och har ogjorda skoluppgifter...  Känner någon igen sig i ensamhetsfenomenet?

Men lite har jag gjort idag i alla fall - hatar att ha tom frys:





Lyssna och njut!  

Kramar!

Helgen

Nu har det som sagt blivit väldigt dåligt uppdaterat här sista tiden. Men veckan som gått kan jag väl kort sammanfatta med: praktik, sova, praktik, sova, praktik, dansa, sova, praktik, sova, S-HLR o.s.v.

Fredagen bafann jag mig på KTC för att träna S-HLR fram till kl. 12.00. Då jag kom hem packade vi de saker vi behövde inför morgondagens utflykt, jag cyklade till Kvantum och inhandlade middag och fika och sedan åkte vi till Ljusvattnet med Mange och Josse. Innan vi lämnade stan svängde vi om centrum så Marcus kunde lämna tillbaka några glasögon. Han provade dessa som bara kostade 998 kronor och som han funderar på att köpa :) 



Middagen vi tillagade i grillkåtan vid sjön i Ljusvattnet bestod av hamburgare - mumma! Det var mycket trevligt att sitta där vid elden och myspysa :) Det var jag, Marcus, Mange, Josse, Johan och Johannes som ingick i sällskapet!

  <--- Mange Blundarn
  <--- Tur att någon drog upp snygghetsgraden i sällskapet :P

Sedan var det bara att sova en god natts sömn så vi skulle vara pigga då väckaren ringde 07.00. Vi åt frukost och packade fikaväskan för dagens skoterutflykt till Norsjö. Marcus hade med GPS:en så vi kunde mäta rutten och den slutade på ca 9 mil och dryga 4 timmar :) Men i det var många raster, fastkörningar och tankning medräknat. Det kändes inte alls som det tog så länge och jag hade lätt kunnat köra tillbaka också :) Hemma i Norsjö fick vi som vanligt gomiddag - grillat, pommes och god sallad + massa fika!
Johan och Johannes skulle köra den långa vägen tillbaka så de for vid 6-tiden. Deras hemresa tog 2 timmar och 20 minuter! En aning snabbare än ditvägen men då hade de å andra sidan varit och impulsköpt varsin racerskoter i fredags! Gissa om vi blev överraskade då de kom brännandes på de här rödingarna!



Här är lite övriga bilder från skoterutflykten, dock inga på mig då jag blev fotograf:
  
  

Och efter alla fastkörningar blir man så här varm och trött, haha:
 

Det var en superkul dag som jag gärna skulle göra om! Mycket roligare att köra skoter om man har ett mål med resan tycker jag! Men lite trötta var vi allt efter dagen :)

Dagen har jag spenderat med mina små långörade vänner på tävling. Det gick väl sådär men det roliga var att jag fick hem vår nya familjemedlem :) Visst är hon söt?
Hon heter Golden Palace (alla i kullen är döpta efter olika kasinon) och kallas Lee (smeknamnen är baserade på AIK-spelare, ni vet Goren som för övrigt spelar SM-final för tillfället ;) )

  

Jag måste också säga att det var väldigt länge sedan jag var såhär fruktansvärt lemmen och mör i kroppen - det går då inte ta miste på vad vi gjorde igår! Men det var det värt :)

Nu ska vi snart promenixa till Kvantum och kanske köpa något mumsigt!
Nu har jag i alla fall gjort en liten uppdatering!
Over and out!

Kramar!

...

Ser tomt ut här på inläggfronten men snart ska jag skriva en uppdatering igen. Dock inte ikväll ;)
Måste göra lite inläsning inför morgondagens S-HLR-övningar på KTC!
Men kort och gott - skönt ute, livet knallar och det är fredag imorgon.

Ha en bra natt!
Kramar!

RSS 2.0