Dagen efter...


Det har varit en mycket mysig start på dagen med låång sovmorgon och nybakta muffins och kaffe på balkongen! :) Snart kanske det är dags att göra något vettigt av dagen... Vi funderar på att åka och tvätta Jettan för det skulle verkligen behövas! Det har varit lite grått på morgonen men nu tittar i alla fall solen fram så kanske bäst att träffa den en stund :)





Jag sitter i linne och Marcus fryser... :P



Igår hade vi avslutningsfest med tidernas klass: SSK 2/07 - Eliten! :P Det blev en mycket lyckad kväll i det nybyggda kårhuset med lek, delicious cateringmat, livemusik, snacks, dans och mys! Även om det var kul hela kvällen kändes det samtidigt lite sorgligt att vi ska skiljas åt på torsdag... Många kommer man träffa ändå men vi är ju ingen klass längre då. Senare på kvällen beslutade vissa sig för att gå ut men då jag tyckte det var väl sent att gå ut och att jag av erfarenhet får tråkigt på krogen valde jag att avvika hemåt...!
Här är bildbevisen på alla snyggingar från kvällen:


   
   



 
   
   
   
   
   
                  


Tack alla vänner för en underbar avslutningskväll! Men än har vi ju inte avverkat alla planerade träffar... ;) Vi kommer helt klart bli supersyrror allihopa!! LOVE YOU ALL! :)

Kramar!


Funderationer...


Ja så sitter jag här tillslut och har bara 6 dagar kvar till sjuksköterkeexamen... Aldrig hade jag trott att det skulle gå så snabbt. När jag tänker efter så har vi hunnit med och lärt oss en hel del i utbildningen - även om jag ibland känner att jag inte lärt mig något alls!
De sista dagarna (veckorna) har varit otroligt lugna vilket jag tror har ett syfte att vi ska få tid att reflektera och förbereda oss inför den kommande sommaren i sjukskötersketjänst. Och det har i alla fall jag utnyttjat rätt bra! I alla fall genom att änvända lediga dagar som semesterdagar ;)

Sommaren har slagit ut här i stan men än har ingen riktig sommarvärme anlänt och fortfarande finns några tappra snöhögar som kämpar sig kvar...!











En hel del mysigt fikande med trevligt sällskap har jag också utnyttjat ledigheten till! Jag har en känsla att jag inte riktigt kommer ha ro till det lika mycket under sommaren så bäst att ta vara på tiden ;)
Jag har massa småsaker som ligger och gnager men som jag har lite svårt att ta mig för och som jag kanske inte kan göra så mycket åt heller - vilka kläder ska jag ha på examen, kanske borde jag läsa på mer inför arbetet, hur sätter man blod, hur blandar man antibiotika, kommer jag trivas med arbetet? Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst... Men mottot för sommaren har jag bestämt: Hä lös se (på ett eller annat vis...)!  ;)




  


Nu ska jag försöka använda resten av min lediga dag till att uträtt några ärenden på min funderationslista... ;)
Imorgon har vi examensfest på kårvillan med cateringmat och trevligheter - kommer bli grejt!
Have a nice friiiiday!

Kramar!

Pluspoäng till mig...!


Jag måste bara säga att jag känner mig mycket stolt över mig själv ikväll!

I början av våren lovade jag mig själv/ slog vad med mig själv att jag skulle delta i alla 7 broarna-runt-omgångar... And I DID IT! Idag var sista omgången och jag var sjuukt opeppad att fara dit (som jag varit ett antal gånger) men pallrade mig dit tillslut! Så nu är alla omgångar gjorda och jag är med i utlottning av en cykel och digitalkameror. Nu förtjänar jag faktiskt att vinna något tycker jag då jag klarat mitt vad ;)
Jag har inte gjort någon sensation tidsmässigt men jag slog ju vad om att delta och det har jag ju i alla fall gjort, hehe...!
Jag skyller på:

1. Jag är ingen löpare.
2. Jag har inte joggtränat något mellan omgångarna för att förbättra tiden.
3. Jag deltog mest för att vara med i utlottningen... :P

Bild från shopping.yahoo.com

Efter otaliga skavsår, svordomar och ett skobyte har jag dessutom äntligen hittat den perfekta löparskon! Nu gäller det bara att jag ser till att utnyttja dem också! Får se hur det ska gå... hrmm.

Dom här tiderna pallrade jag mig i mål på i kronologisk ordning: 29.52, 28.37, 32.09 (svacka med gångavbrott ;)...), 27.13, 27.13 (igen!), 38.24 (skaavsåår), 27.45.
Mjaa, jag får nog se till att hårdträna inför nästa sommar så tiderna kan slipas till lite... ;)

Den här kvällen avrundades med trevligt kaffebesök i form av Maria - kaffecoffiecafé, mums!
Nu ska jag läsa på inför morgondagens näst sista redovisning för denna utbildningen!!

Godernattkramar!

Festlig weekend... :)


I helgen har det som varit ett tema för mig - partyparty! ;)

I torsdags var jag och Sandra som sagt på studiebesök på larmcentralen. Där fick vi nys om en blåljusfest som skulle hållas på fredagen - och det nappade vi på, hoho! Sandra ska ju i alla fall vara på ambulansen i sommar så hon hörde ju hemma där men jag var en liten sneaker :P

Så i fredags begav vi oss på våra fina cyklar mot blåljusfest som är till för larmcentralen, räddningstjänsten, ambulansen, polisen och akuten! Det var lite olika representerade där och det blev en skitakul kväll! Först minglade vi lite och sedan var det dags för pizza i mängder - typ ett helt bord med pizzaslice:ar (hur stavar man det på svengelska?)! Det blev en rätt sen kväll innan vi hunnit med alla lekar, dans och snackande :) Cykelturen hem var dock inte lika förnöjsam då det var 6 grader varmt (kallt!) och jag hade bara kortärmat... Ja det säger ju sig självt... ;)

      <-- bara glada tjejer!   

På dagen i lördags blev det en sväng på stan med mjukglass och klädprovning. Sedan var det bara att göra sig iordning för nästa fest :) Denna gången på Sandra och Lollos födelsedags/examensfest! Båda fyller nämligen år denna vecka - 50 år tillsammans!
Även den kvällen blev toppenrolig och slutade med utgång på S8! Men som vanligt är det tio gånger roligare på förfesten ;) Tack för att vi fick ta del av ert superkalas Sandra och Lollo!

   
   

   
  

I söndags blev det en sväng till Ljusvattnet med lite moppekörning, cykling och hamburgergrillning senare på kvällen så det blev som en heldag! Men det var bra att vi for dit - annars hade det nog funnits en risk att vi legat i soffan hela dagen ;)

Det var sammanfattningen av helgen som gått och några av de ca tusen bilderna, hehe!

Kramar from me!

 


<3


Så har herr vädergud gett oss ännu en underbart fin dag - tack för det!!

Däremot har jag och Sandra tillbringat mesta av tiden inne på SOS alarm för studiebesök! Men det gjorde inget för det var väldigt intressant att se hur de arbetar. Vi fick även sitta och lyssna med på samtalen och det jag mycket nyttigt tycker jag! :)

Sedan följdes vi en sväng till Ica Maxi för avrundning med mjukglass - mummilumma! Värsta gottedagen det här varit då vi även fick värsta gofikat på larmcentralen i form av färskt bröd och prinsesstårta! ;)







En av de bästa grejerna med kvällen är att Marcus kommer hem!! Så får jag äntligen lite mänskligt sällskap här hemma! :) Innan han kommer hinner jag nog sitta en stund till i solen och passera Kvantum en sväng så jag får fylla upp kylen lite. Men jag har även lite annat fix att göra innan han kommer hem... to be continued;)

Kramar!


Ehm, *hrmhost* - sa någon nåt?


Åååååh, vad jobbigt det är med skolarbete, hohoho! :P

Nej, en sådan här underbar dag ligger faktiskt inte arbeten framför datorn högst upp på min önskelista/prioriteringslista! Då sitter jag hellre uppe en natt och jobbar för att få njuta av SOOOOLEN som ju faktiskt förvandlat gräset grönare och träden mer blommande på bara några dagar! Sommaren är hääär! :D







Jag har lite planer som jag hoppas ägna mig åt ikväll men blir det inte av kanske jag borde sätta mig med de där omtalade skoluppgifterna... Det är ju faktiskt det sista jag gör av dessa 3 härliga år! ;)

Ha en fortsatt fin dag i solen sommarfolk!

Kramar!


Buggelibugg...


Idag har varit ännu en uuunderbart skön dag och helst hade jag legat på en filt på gräsmattan hela dagen och bara njuta men så tur ska man ju inte ha. Idag hade vi introduktion på sista kursen i hela utbildningen!! Fatta! Om 17 dagar tar jag sjuksköterskeexamen!! Sjukelisjukt... *fjärilarnaimagenharpartyochdeliriumsamtidigt*
Efter skolan tog jag en skön cykeltur upp på Solbacken och inhandlade årets (första) bikini plus en jeansjacka (på rea dessutom)! Nu är det bara att sätta sig och pressa fram lite bränna! :)

 

 

Sedan fick jag något slags ryck då jag kom hem och tvättade tre klädomgångar, bakade till morgondagens trivseldans, fixade korvstroganoff och tog en promenad inom ramen av någon timma. Jag blir allt lite rastlös då jag är looonely hemma...

Nu har jag förresten fått tag på filmerna från buggtävlingen som hölls i Umeå och var vår sista tävling innan vårt "sommarlov"! ;) Vi slutade 6:a eller rättare sagt sist i finalen, hoho! Men vi fick i alla fall dansa till Rolandz! Jajamän! Blobb är proffsfilmaren ;)

Semifinal




Final
Obs! Lägg märke till Johannes "camerapointer" Andersson 1:12 in i filmen, haha! ;)



Nä, bäst att he mig i säng och ladda för skoljobb (och 10-fika!!) med Sandra imorgon :)

Nattikramar!

S-su-sun-sunn-sunny weather!

Hej och hå vilken härlig helg det varit på flera sätt - underbart väder, mycket utetid och friskvård à la Ljusvattnets öppna ytor! ;)
Vi har barnvaktat söt-Linn hela helgen och vi passade på att tillbringa båda helgdagarna i Ljusvattnet då det inte direkt är barnaktivitetsanpassat i vår lilla lägenhet! Vi har bl.a. lekt, cyklat, hamnat på 3-årskalas (!), solat och kört fiddy - okej, jag erkänner väl att det var mest grabbarna som skötte fiddyrejsandet... ;)
Om jag ska bo i hus ska det vara precis som i Ljusvattnet med lagård, stor gård och nära till naturen... men det får gärna ligga ca 2 mil närmare stan, hoho ;)

Här är lite härliga bilder från helgen:

Redo för avfärd till Ljus (självpåklädd)...


Cykling båda dagarna
  

Lek på gården, *trädgårdsmästarinnan*


Barnkalas
  

Gårdsdjuren (några iaf...) :)





Mycket trevligt har vi som sagt haft det och det blir som tyst här hemma när man lämnar tillbaka vårt sällskap... Men liite skönt också :P

Nu ska vi krypa isäng och jag ska ladda för en lång ensam vecka då Marcus åker till Estland (!) genom jobbet tidigt imorgon bitti och kommer inte hem förrän kring 23.00 på torsdag natt! Huuur ska jag klara mig !? :S Jag kanske kan våldgästa någon varje kväll så jag inte blir så ängslig, hehe!

Nattinatt på er!

Kramar!

Gaga...


Hahaha, sköna killar! Det svänger ju! ;)
Synd man sällan stöter på sådant här i schtaan... !


Mhmmmm, jag blev just lite kär...

... i vår toa!

Jag fick för mig att göra en total toilet makeover idag så jag drog en sväng runt stan efter skolan och hittade massa fint! Och fint och sommarfräscht blev det på toan också! Hoppas Marcus också tycker det då han kommer hem, hohoho! ;)
Vilket rum ska bli nästa makeoveroffer???... :P

FÖRE



EFTER



FÖRE ---> EFTER

 
 

Många fina detaljer hittade jag:


Draperi, 199 kr, Åhléns


Handdukar, 15 kr resp. 20 kr (på REA), Ohlssons, blomma 25 kr, Åhléns 


Blockljus, 19 kr, blomma, 35 kr, Åhléns




Ajaa, nog med toasnack! Nu börjar det vara dags för mig att göra mig iordning för broarna runt! Jag kände mig inte det miiiiinsta peppad för det men jag måste - mest för att få vara med i utlottningen ;)
Håll tummarna att jag överlever!

Ha en fin afton och kväll!
Kramar!





Vedhuggarna!


Idag har jag varit på skolan hela 1,5 timma efter lunch och haft rollspel - urfånigt men säkert nyttigt... Så jag fick en skön morgon med en prommis, långläsning av Norran och kaffe :) Jag har en underligt härlig känsla i kroppen i dag - blandning av vårfeeling, snartslutpåskolanfeeling och nervösfeeling inför sommaren tror jag! :S

I helgen var vi hemma i Norsjö och var effektiva som aldrig förr. Vedklyvning stod på schemat och vi avverkade en hel del som bilderna bevisar ;)
Det var underbart skönt (ända tills jag fick en vedflisa i ögat och trodde jag skulle behöva en ögon-op) att vara ute då vi hade soligt och fint väder hela dagen!

FÖRE


EFTER


Bilder från arbetet - gött med glasspaus var det! Och ett himlarns bra samarbete hade vi ;)

   
   

Vi sov över i Norsjö till på söndagen då vi körde till stan bara för att lämna väskorna och byta om för att sedan köra till Piteå och fira Sara i efterskott då hon fyllde 22 år i torsdags - hurra, hurra, hurra!! Och samtidigt fick vi väl fira att Melvin upptäckt att det går snabbare att traska fram än att krypa på alla fyra :) Duktig kille!
Vi bjöds på supergod grillmiddag och marängsviss - mummu mumma! :) 
Det blev med andra ord mycket bilkörande i helgen men för den delen en mycket trevlig helg! Och snabbt gick den som vanligt...





Goskiten!



Nu börjar det kurra lite i magen så strax ska jag nog fixa iordning dagens lyxmiddag - blodpudding, hoho!

Ha en fin evening!
Kramar!

Jätte-Jetta!

Idag har varit en rätt effektiv dag! Jag och Sandra jobbade på ovanligt flitigt på skolan - även om vi, som vanligt, tog vår tid till långfika! ;) Vi hade handledningsmöte i slutet av dagen och vi fick bättre respons än vad jag förväntat mig - greejt! Imorgon blir det att jobba på hemma hos Sandra och bli bjuden på lunch - lyxigt och mysipys! :)
Efter skolan besiktade jag Jettis - inte en anmärkning! Yeeah - nu är det bara att gasa på! Jag har aldrig besiktat bilen själv någongång så jag hökade lite över besiktaren för att se vad han riktigt gjorde, hoho...
Ikväll hann jag även med ett ovanligt effektivt styrelsemöte som bara tog ca 3 timmar! Dock med lite fika och utspårningar som vanligt... ;)

Jettis i luften :)



Och så har klockan ännu en gång blivit liiiite för mycket - time for bed!

Sleepy tighty!
Kramar!


This is life... quality of life!

 

 

Mmmmmm... Jag må vara tjatig men jag säger det igen - Underbara Dansmara! Det har varit en fantastiskt bra helg och jag har njutit varenda minut av de 12 timmar dans jag fått uppleva i helgen! Extra kul var det att jag fick uppleva några nya guldklimpar då halva golvet (kändes det som iaf) hade fyllts med okänt dansfolk från flera delar av sverige - men även folk jag bara råkat missa av någon anledning trots att man alltid sett varandra på danserna!

Vilken stämning, känsla, värme, glädje - I LOVE it.....!

Som vanligt efter en marahelg har jag stel nacke, för korta vader, ajaj i tårna och sliten kropp och knopp - men attans så mycket överskott jag har av endorfiner och allt vad de kallas dessa glädjehormoner! :)
Som vanligt fotades det en del och jag fastnade visst på några bilder...


Är det för fullt på golvet får man ta hallen en stund!
Och en bugg med Bulten (en av guldklimparna) kan kräva sin plats, hoho ;)



Mmmmys....








Den trötta kroppen gjorde det inte direkt enklare att motivera sig att stiga upp då väckaren gapade vid 7-tiden och jag pallrade mig upp för umgänge med mina långörade vänner ute i majrusket... Men som tur var blev det en kort tävlingsdag, vädret höll sig stabilt och jag kom hem redan vid 15-tiden och fick sooova en stund!

Ikväll blev det mycket trevligt umgänge med ett helt dansgäng med pingisspel och snack - perfekt avslutning av den här bästa helgen! Nu börjar det pirra ordentligt i *åkasöderutpådansmaratarmen* - måste nog kika runt vad som finns att erbjuda... :P
Snart börjar det verkligen vara dags för ögon- och kroppvila för att orka med morgondagen. Då ska jag och Sandra vara skolflitiga och min fin-Jetta besiktas och det kommer gå hur bra som helst känner jag!
Ha en skön natt och sleep tight :)

Mysfoxgnussbusgoskramar!

RSS 2.0