Dagens recept!


Jag vet inte vad som flugit i mig men jag har världens matlagningsinspiration för tillfället - kanske för att det blir ännu en ursäkt att dra sig från skolböckerna! :P Här kommer i alla fall dagens middagstips! Det är otroligt sällan jag gör något av fläskfilé, mest p.g.a dålig fantasi, så nu var det dags och det blev faktiskt gött :)



Fläskfilégryta med paprika och lök

1 st fläskfilé
1-2 paprikor
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 burk crème fraiche (+ en skvätt matgrädde, mjölk el.dyl.)
½ dl vatten
1,5 msk fond (eller 1 köttbuljongtärning)
salt, peppar
cayennepeppar


Skär fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Strimla paprika och lök och fräs dem mjuka i olja. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs det en stund. Tillsätt crème fraiche, vatten och fond/buljong (ev. lite soja för färgen).
Stek filéskivorna en stund på varje sida i stekpanna och krydda med salt och peppar.
Lägg i köttet i såsen och låt puttra 20-30 min. Smaka av.
Servera med t.ex. potatis, ris eller bulgur.

  

Bon apétit!

L'operation...

Eftersom det går sådääär med pluggningen idag tänkte jag uppdatera lite hur det står till efter Lee's ögonplastiksoperation i onsdags. Hon hade, som sagt, en missbildning på ögonlocket som innebar att det var dubbelvikt inåt längst fram på ögat och hade dessutom fått ett sår på hornhinnan.
Så på onsdagsmorgonen kl.08.00 lämnade jag henne hos veterinären där hon fick stanna till 15-tiden. Jag hämtade då en lite vimsig och trött Lee och hon fick stå i köket tills hon kvicknat till ordentligt.
Det är lite svårt att se resultatet än eftersom det är lite svullet än men det verkar som hon är mindre irriterad i ögat redan så jag hoppas på ett bra resultat! Nu ska jag bara fortsätta droppa antibiotikadropparna i ögat tre gånger om dagen i tre veckor innan det är dags för återbesök för att se hur det utvecklar sig! :)

  



Jag kan för övrigt inte förstå vad det är för fel på mig som totalt saknar förmåga, initiativ och lust att plugga om dagarna! Det går inte! Jag har totalt tappat suget och inspirationen och det känns jobbigt att inte veta varför. Kanske beror det på att slutet av utbildningen närmar sig mer och mer och jag börjar tveka på mitt framtida yrke? Eller kanske är det stressen över att inte veta vad jag vill jobba med, när jag ska börja söka eller om jag över huvud taget får jobb?

Ikväll blir det hockey på ladan för Marcus - som har för vana att få biljetter via jobbet... För mig blir det dansträning för att sedan förhoppningsvis hinna hem för att se de sista minutrarna i alla fall! ;) Snacka om att dansen fungerar bra för att släppa den inre skolstressen och samtidigt som en dålig ursäkt att inte plugga...

Tjingfjong!

Morgonstunden...









Idag har varit en riktigt mysig morgon att vakna upp till - särskilt då jag möts av dessa söta små djur på balkongen! Jag tycker det är så rogivande att titta på småfåglarna då de kommer och hämtar sin frukost som jag serverat :) Dessutom drömde jag så hemska drömmar i natt att det var riktigt skönt att min kära mobil väckte upp mig!

Men tänk så snabbt en skön morgon kan förstöras! Jag sitter med en god kopp morgonkaffe och så dyker den fruktansvärda Katrin Zytomierska upp i Vakna med the voice! Ingen har väl missat att hon och Bingo ska ha barn - men jag säger bara stackars, stackars barn som får henne som mor... För det första förstår jag inte varför man ska skaffa barn då man hatar barn så fruktansvärt? Hon inleder med att beskriva hennes nya sminktips för "jag har aaaldrig varit såhär tjock" - hallå, du är i vecka 12! I vecka 38 är du säkert mycket smalare Katrin! Programledarna försöker fråga varför hon tycker det är så äckligt "jamen det är ju det naturliga - alla går bara runt och inbillar sig att det är ett så stort mirakel!", "det är såå fruktansvärt äckligt - fatta det lever en parasit i min kropp!".
Suck, vissa har tydligen oturen att födas med en mindre skara hjärnceller...

Idag fortsätter jakten på vetenskapliga artiklar - förhoppningsvis hittar jag åtminstone en! ;)

Kramar!


Movietime!

Jag utnyttjade för en gångs skull mitt Youtube-konto idag och offentliggjorde våra danser från Höstbuggen ;) Det blev inte så bra kvalitet när jag laddade upp dem men man ser då lite i alla fall! Vi är de till höger i bilden - jag med kjol och Johannes har hatt på sig!

Semifinalen
Här fick vi poängen 2-1-1 (det är tre domare, A, B och C, och siffran innebär den placering varje domare tycker dansparet ska få).




Finalen
Här fick vi poängen 3-1-1 (vi måste alltså flörta mer med domare A, hehe!).




Nu - nytt försök att återgå till plugget!
Ha en fortsatt bra dag :)

Kramar!

Måndagen...

Idag har jag haft ännu en dag med "eget plugg" som, som vanligt, resulterat i mycket - förutom plugg! ;) Jag började duktigt att stiga upp vid 07.30, äta frukost och började sedan otroligt nog läsa i "Hälsoarbete"-boken! Men sedan var jag tvungen att göra kaffe, och fåglarna som knackar på rutan måste matas, och räkningarna måste såklart betalas, och just ja - Facebook måste kollas... Och jag kanske borde ta en prommis till 360 och träna ett Core-pass kl. 12.00 - ja det gör jag! Och då blir man hungrig - lunch! Och så blev jag hundvakt och de måste ju såklart få lite sällskap. Och hoppsan - nu kom Marcus hem så nu måste jag göra middag. Ja, ni kanske förstår mönstret på min dag...?

Dagens söta men ofrivilliga modeller ;)

   

Ikväll har jag och Johannes danstränat (!) och fått en tjuvtitt på filmen från helgens tävling - ska bli kul att få se det i större format än videokamerans skärm sedan! :)
Men nu blir det att göra en tidig kväll så jag är pigg på skolan imorgon - ansvarsfullt värre!
Godnattkramar!

Dagens recept - och middagstips!

Idag klurade jag ut en mumsig, enkel men samtidigt lite finare middag som jag tänkte dela med mig av! Jag älskar recept som man inte behöver så mycket ingredienser till och som det samtidigt blir matlådor av! :)
Dessutom tycker jag det är svårt att hitta på något med kyckling och då är detta enkelt. Here it is:




Kycklingfilé i franska örter

Fullkornsspaghetti
2 stora kycklingfiléer
1 gul lök
1 burk crème fraiche franska örter
1 skvätt lättmjölk
2 tomater
1 näve bladspenat
salt, peppar

Hacka löken, skär kycklingen i strimlor/grytbitar och stek detta. Krydda med salt och peppar. Då kycklingen är nästan färdig - tillsätt hackade tomater, (ev. paprika - hade slut själv), crème fraichen och en skvätt mjölk och låt det puttra en stund. Strö över hackad bladspenat på slutet. Färdigt!
Ät detta med t.ex. spaghetti och en god sallad!








Smaklig måltid! :) 


Höstbuggen 2009!



Nej, det är ingen faktiskt ingen hägring det ni ser ovan!! Denna skapelse står och bländar på TV-bänken efter den roligaste gårdagen! Fantastiskt, oväntat och otroligt nog lyckades vi VINNA vår klass på danstävlingen, BVD! Snacka om förvånad jag blev - ojojoj, vilken känsla det var att höra vårt nummer ropas upp som förstaplats! :O Med förstaplatsen fick vi dessutom 3 partnerpoäng! Systemet fungerar så att då man har 6 poäng kvalificerar man sig upp till en högre klass men det känner jag mig inte redo för så nu får vi ta det i lagom takt ;) 

Efter fredagens Idolmysande med Johannes, Johan, Sandra, Lovisa och Nicke (och Marcus förståss) hade jag smått panik över att vi inte hade bestämt kläder inför tävlingen. Efter ca 20 klädprovningar och stor irritation bestämde vi oss att köra med samma kläder som då vi vann rookie-klassen på KM:et. Och nu vågar vi kanske inte ha andra kläder då de verkar vara vinnarkläder ;) 

Målet vi satt upp inför tävlingen var att åtminstone gå vidare till finalen då vi inte gjorde det i Lycksele och då vi gjorde det denna gång bestämde vi att bara gå ut och ha kul i finaldansen - och det gav ju resultat! Men oj så nervös jag var mest hela dagen! Det kändes att kroppen var rätt slutkörd då vi firat med Max-mat och tillslut satt oss i bilen för att sväva hem till Skellefteå igen ;)
Ännu mer firande blev det efter middagen då vi körde till Skelleftehamn och Rotan för dans till Shake! Det blev verkligen en toppenbra avslutningen på den lika braiga dagen! Nu längtar jag bara till nästa tävling i Älvsbyn i december :) Men nu fick vi ju helt plötsligt mycket mer krav på oss så nu gäller det hårdträning inför den...! Eller nej, jag ska försöka hålla filosofin att ha kul på tävlingarna - det är nog allra bäst:)

PS. Får se om det dyker upp någon bild från tävlingen sedan då de som fotade lagt upp dem... Ds.



Idag har varit en alldeles lugn och skön dag... Med gårdagen i minnet, skön sovmorgon till ca 12 idag (fast plötsligt var den ju bara ca 11), kaffe hos Gudruns, tittande på volleybollseger för Isas KFUM och en sväng på stan känner jag mig totalt harmonisk i kroppen! Att dessutom komma hem och det luktar hemma, mysfaktorn är på topp och man helt enkelt känner sig hemma förstärker den känslan en del :)
Och snön på marken ger julkänslor hos mig - däremot har nog den mesta snön regnat bort för tillfället men det var fint en stund i alla fall...

 

På stan fick jag en impuls och köpte en hårtoning - får se om jag ids sätta i den nu eller om det får vänta. Skulle behövas lite glans i mitt hår men det är ju lite kletigt och besvärligt att göra det själv - tacka vet jag Mallan, hehe! Aja, vi ser väl...
 
Kramar på er!

Friday, oh lovely Friday...

Idag hade jag en totalt pluggfri dag då inspirationen helt enkelt inte funnits till - någon som sett till den? Call me!... Men hur lätt är det att koncentrera sig på skolböckerna då vi läser en flummig kurs, snöflingorna singlar ned ute och det luktar vinter? Det blev en promenad, lite städning och tvätt och plötsligt var dagen bortflugen!

Nu efter att ha grundat med grillad kycklingfilé (torr och smaklös från Kvantum) och en hälsosam sallad blir det att Idolmysa med ett gäng goda vänner och grönsaksdipp, chips och godis - är det det som kallas fredagsmyyyys? ;) Mysstämningen är fixad - nu måste bara gästerna dyka upp!

Imorgon kring 08.30 startar bilen mot Luleå och den omtalade danstävlingen! Nu jäklar ska vi allt göra bättre ifrån oss - och det kan ju som bara gå bättre ;)
Ha en lika mysig fredag alla som läser detta!

Kramar!


Heja AIK!

Wihooo - ytterligare 3 härliga poäng till Skellefteå AIK!! Början på denna säsong kan väl inte beskrivas som annat än toppensuperduperlovande? :D Men man ska aldrig börja hoppas för snabbt - det har man ju lärt sig av tidigare år...

Idag hade vi, som tidigare nämnt, hälsosamtal med 2 "patienter" var från de i termin 1. Det kändes väldigt konstgjort men samtidigt tycker jag det var värdefullt - särskillt att se och höra sig själv på inspelning för att utvärdera sitt agerande! En lite nervös men kul dag var det!
Efter jag samtalat klart vid lunchtid cyklade jag till stan för att bjudas på fika av mamma på Café Lilla Mari tillsammans med moster, lill-kusin Linn och kusin-Isa som praktiserar där :)
Senare kom Johannes och Blobb och vi gjorde stan bl.a. för att hitta tävlingskläder inför lördagens tävling. Jag hittade inget men kom hem med ett reafyndat draperi som vi (äntligen) nyss fixat upp i öppningen till sov/datarummet! Blev mysigt tycker jag :) Dock ostruket och ouppfållat...

Före:                     Efter:
    

Sov gott i natt och dröm söta drömmar!
Och har ni svårt att somna kan ni ju alltid lyssna på den här först :)





Kramar!

Tränarna...

Idag hade jag planerat att gå på dagens föreläsningar om bl.a. tobaksavvänjning och ungdomshälsa men då jag kom till skolan och upptäckte att jag var 45 minuter tidig satte jag mig på bibblan och läste lite. Därefter byttes föreläsningsinspirationen till hälsomottagningsångest och jag blev kvar där fram till lunch - sedan cyklade jag hem igen för att passa ögondroppstiderna på "lillan" ;)
Hälsomottagningen jag talar om är i morgon och innebär att vi termin 5:are ska ha en hälsomottagning på KTC på lassarettet där vi ska ta emot termin 1:arna för hälsoundersökningar och samtal kring detta som träning inför arbetslivet! Jag börjar känna mig lite nervös då jag har tid 09.30... Men det går säkert bra - om jag får en snäll "patient" ;)

Inför detta använde jag ikväll Marcus som offer för att träna lite och efter vårt hälsoprat blev vi tydligen träningspeppade då det blev en riktig power-walk till stan där vi (läs; Marcus) köpte en yogamatta! Så nu blir ursäkterna att inte träna bara mindre och mindre då vi har en pilatesboll, yogamatta och hantlar här hemma - sexpack, here I come! *hostattack* :P Ibland kan jag tänka mig bort till den tid jag var vältränad och hur skönt det kändes - får väl ha den känslan som motivering för att ta tag i det här igen...!

 

Bäst att inviga mattan lite då innan det är dags för True Blood - jippi! :) Synd att det är så länge mellan avsnitten - men då får man längta lite i alla fall...
Efter hälsosamtalet imorgon är det helg för mig men jag måste nog ändå pallra mig till skolan även på fredag då det snart är dags för tenta - igen! Och med den stressande informationen jag fick idag är det bäst att plugga på... :S

Mys på er i höst(vinter)mörkret!
Kramar!


End of the day...

Så börjar denna dag också lida mot sitt slut - dagarna springer iväg alldeles för snabbt och jag hinner inte det jag planerat hinna!
Jag har varit och dansat ikväll (som vanligt) och det var kul som vanligt men det blev en dålig start på kvällen då jag först var lite försenad och sedan, efter ca halva vägen till dansklubben, fick jag total punktering på bakdäcket på cykeln - så tyypiskt!... :/
Tur att jag har en snäll pojkvän som hämtar mig efter dansträningen då ;)



Efter skolan idag blev det ett besök hos djurdoktorn med Lee (min kanin för de som inte vet) och hennes problematiska högeröga... Hon har haft återkommande problem med ögat i form av irritation och inflammationer ända sedan hon var unge pga att hennes ögonlock inte räcker ända längst fram på ögat vilket gör att ögat aldrig blir helt stängt och skyddat. Men de senaste dagarna har det blivit värre och det har sett ut som hon har en skada på hornhinnan.

Mycket riktigt var det en skada på hornhinnan som ska behandlas med Chloromycetin, ögondroppar, i 6 dagar. De 3 första dagarna ska hon ha droppar 6 gånger per dag så jag får helt enkelt anpassa mina dagar efter henne! Angående ögonlocket upptäckte veterinären att hon har en defekt som innebär att ögonlocket ligger "dubbelt" och vinklat inåt längst fram på ögat - därav öppningen som släpper in skräp!
Så nu blir det att förbereda lillan på operation nästa onsdag då hon ska försöka snitta ner ögonlocksfliken, strama till och få till det funktiononellt igen - hoppas, hoppas att det blir bra för henne!





Nu börjar det sticka i ögonen = dags att krypa ner i en varm och skön säng och ladda för en ny dag!
Sov sött :)

Kramar!


Pluggometern står på noll!

Efter min mysiga morgon i morse tog jag en promenad efter hälsans stig bort mot Mobacken och runt - så underbart friskt och skönt! Efter att ha fixat lite lunch blev jag allmänt duktig och körde in till stan för att lämna igen tapetproverna (som stått här hemma typ 2 månader..), sätta in pengar på banken åt klubben och måndagshandla på Kvantum. 
Jag köpte bl.a. några tokbilliga, frysta sojabönor (ser ut som ärtskidor) för typ 1,90 kr/påse eller något och tänkte att de kan man säkert ha till något. Så till middagen använde jag min lilla fantasi och gjorde grönt potatismos! Kanske inte till min käre samboendes stora glädje men det var säkert nyttigt och bra även för honom ;) Jag kokade dem, pillade ut bönorna ur det sega skalet och mixade innan jag blandade i moset (hemmagjort såklart!), taadaaa - grönt potatismos!

 +  =  --->  Tihi :)

Ikväll blir det dansträning med Johannes - det är ju trots allt tävling igen på lördag! :O Tiden har gått snabbt sedan förra tävlingen och nu måste jag leta reda på en till tävlingsoutfit ;) Men det är färre dansare på denna tävling så nu startar vi direkt i semifinal... Lite tråkigt tycker jag men det blir till att vara extra bra då så man klarar konkurrensen :)

Här kommer dagens klipp som ni måste se! Killen (jo, det är bara en kille) har talang kan jag lova! För mig blev han den nye Nick Pitera! Hoppas han inte söker till Idol bara för då blir han inte lika speciell :P




Ha en wunderbar kväll alla!

Kramar!

Oh dear Christmas...








Idag har jag en mysmorgon och julkänslan spritter i mig! Jag vet inte vad det är som gör det men kan tänka mig att det är mörkret då man vaknar som bidrar till denna sköna känsla. Och ute ser det nääästan ut som snö men det är bara lite frost på asfalten :) Men det räcker för mig då jag, som tidigare, nämnt att snön kan vänta ett tag till för min del - och kommer snön ska det vara snö och inte slask!
Jag skulle just toppa min morgonkänsla med en kopp morgonkaffe men påmindes då om det Marcus sa igår - "Idag har jag bara suttit inne och druckit kaffe". Aja, en liten snabbkaffekopp blev det i alla fall ;)



Ha en fin dag!

Kramar!


Härliga höst!

Goder afton!

Idag har det varit en väldigt lugn och skön dag. Den började med en liten sovmorgon till ca 09.30 även om jag tänkte sova betydligt längre eftersom det blev sent igår efter dansen i Ersboda... Men det är lite svårt att sova vidare då den ena i huset (som lagt sig tidigare än barntimmen) sitter vaken ;) Gårkvällen var för övrigt wonderful! Highlights var på topp som vanligt och jag hade superkul som vanligt och så hade jag ju så trevligt ressällskap också :) 

Idag planerade vi att köra mot Norsjö men just då vi startat blev det en omväg genom stan och vi ångrade oss och stannade där istället. Där blev det lite fika på stan, shoppande och bara chillande :P
Jag fick för mig att köpa nya gardiner så då vi kom hem strök jag dem och hängde upp i köket. Våra "superläckra" tapeter begränsar ju möjligheten att matcha lite så det blev enkla vita! Det blev då lite mindre plottrigt i alla fall.

Före:  Efter:

De hade skottat snö till torget idag så det var massa snowboard- och slalomsugna folk där som fick hoppa och leka av sig lite - snacka om abstinens! Men lite sugen på vintern blev faktiskt jag också när jag såg snön!
Det blev också som sagt lite fika på Wayne´s i form av firaettochetthalvtårtillsammansfika :) Tänk vad tiden går...

  

Nu sitter Marcus och trummar med fötterna och vill att jag avslutar detta. Vi ska iväg och se hockey med ett gäng på norra delen av staden! HEJA, HEJA, HEJA AIK!!
Ha en trevlig kväll!

Kramar!

Foody!





Sådärja! Tvättmaskinen går, bordet är dukat och maten i ugnen! Ibland blir jag bara så inspirerad att göra det lite finare till middagen - kanske finns någon romantisk sida i mig som tittar fram då och då ;) Det är ju ändå lill-lördag, hihi!

Sedan hoppas jag få en promenad med älskling innan det blir dags för True Blood! Veckans höjdpunkt :) Men innan det kanske man borde skämmas lite till Bonde söker fru - vi får se :P Det blir en lugn och skön onsdagkväll helt enkelt!
Men det kan jag nog säga att jag är värd då jag fick veta idag att jag klarat senaste tentan! Grattis till mig :)
Have a nice eeevening!

Kramar!


.se-krångel...

Hmm, hade tänkt skriva någon rad igår men fick mig inte in på blogg.se. Fick idag veta att det tydligen var något systemfel på alla hemsidor som slutar på ".se" och då var det ju inte så konstigt! ;)

Nåväl - jag hade väl inte så mycket att säga förrutom en dålig nyhet. Det har varit tal om ett krispaket på Alimak med minskad arbetstid och lön för att rädda folk från att sägas upp i varslet. Men igår fick de veta att det inte ens blir en röstning om det - attans! Nu är det bara att tänka positiva tankar och hålla alla tummar för att Marcus får behålla jobbet även detta sjunde (?) varsel! :S
Annars blir vi två stackars lågavlönade krakar här hemma... :P



Idag blev det en förmiddag på skolan med föreläsare från psykkliniken som pratade om mäns våld mot kvinnor och barn - hemskt och jobbigt ämne men otroligt viktigt, särskillt då det är så vanligt förekommande! Därefter en kär träff med Maria med en pratstund och en sväng runt i staden :) Efter middagen blev det Afropowerdance och sedan dans på klubben - men oooj vad lämmen jag är efter gårdagens dansträning så det gick tungt ikväll!

Måste länka kvällen klipp - haha, skrattar ihjäl mig på 0:48 ;)




Kramar!

Aktiv helg = I like :)

Jaha, då var denna trevliga helg över och jag sitter här och myspyser i soffan - dock med en viss smärta i nedre ryggregionen orsakat av vissa kvinnliga hormonförändringar!... ;)

Fredagen hade vi som sagt klassfest och vi blev 10 av 16 tappra framtida syrror som samlades hemma hos Lollo! Det blev lekande i form av Johans musiklek och Sandras substantivlek, Idol-tittande, skratt och tokigheter innan vi bestämde oss för att gå ut. Och vilken usel utestad denna stad är!! Men tur att vi kunde roa oss i alla fall ;) Balzac hade åldersgräns på 33?! Station 8 var stängt?! Vilket innebar att Calles och Olles var fullproppade med folk (läs; 18-åringar)! Några av oss hamnade tillslut på Olles efter några bortfall på sökandet efter ett dugligt ställe. Sedan blev det att proppa i sig onyttigheter på Frasses och skratta åt Jennypenny som kastar mat omkring sig ;) Men kul hade jag i alla fall - det måste vi hinna göra igen innan vi går ut i det hårda arbetslivet!

Lördagen inleddes med en inte alltför lång sovmorgon och efter att vår fina nattgäst Jenny lämnat oss blev det 17-årsfirande av Isa med kaffe och fika! Sedan laddade vi upp för hockey på ladan mellan SAIK-HV71. Och vilken spännande match det blev!! Efter lite hjärtattackvarning blev det ju 3 underbara poäng till den bästa laget - GO AIK!
Efter hockeyn hade vi ett bokat bord på Tatung tillsammans med Anton och Anette så det blev en god och trevlig middag (efter ca 45 min väntan!...) och därefter biobesök till "Flickan som lekte med elden"! Toppenbra film enligt mig - nu är det bara att längta till nästa uppföljare!

Idag blev det däremot en längre sovmorgon till ca 12 - skönt värre! Sedan styrde vi till Ljusvattnet där vi bara tog det lugnt, åt och åt ännu mer :) Alltid trevligt att fara dit!
Här är lite bilder från helgen!

Fredag
        
     <-- Smaklig måltid golvet.

Lördag
   
  

Söndag
   

Nu är det time to sleep för imorgon blir det flitiga klubben då vi ska jobba med case-arbetet på bibblan!
Goder natt!

Kramar!


Nu får snön komma...

                   

Ikväll har min underbara mor och far ännu en gång överträffat sin snällhet. De skulle till stan och drog med sig en släp med kaninernas vinterbur, hjälpte oss flytta dem och tog hem sommarburarna! Hur ska jag riktigt bära mig åt för att gengälda detta?... Nu känns det i alla fall mycket bättre om snön skulle bestämma sig för att komma - som den börjat göra i Norsjö!

Idag tog jag en promenad till skolan som var schemalagd till 16.00. Efter att ha traskat hem och ätit cyklade jag och Marcus till klubben för dansträning - han med Sandra och jag med Johannes! Det gick seeegt till en början men efter några goda råd från klubbkompisarna fick vi mer att tänka på och det kändes bättre :)
Sedan blev det tittande på slutet av hockeyn som ledde till 3 sköna poäng till Skellefteå AIK! Det känns väldigt bra och viktigt att de plockar poäng redan i början av serien - de har de ju nytta av även i slutet!

Nu blir det skutt isäng!
Imorgon väntar egen planerad dag och sedan klassfest på kvällen - det var läänge sedan och kommer bli tokroligt! :) Marcus får roa sig på eget håll då de har Alimak-middag/utgång!
Natti natt!

Kramar!


Folkhälsa...

               

... ja, det är det vi nu ska syssla med i 5 veckor på skolan! Känns väl sådär halvintressant men jag får se det så positivt som möjligt :)
Dagens happening var då jag satt på bibblan efter lunch och läste lite. Plötsligt blir det en sjutusan till smäll inne på bibblan! Lät ungefär såhär: smmmakrrasschssspprattskrrabaaang!! Fösta tanken var att någon vält en eller flera bokhyllor men då jag - som alla andra - gick för att se vad som hänt hade ett fönster högst upp i taket exploderat! En kille som satt nedanför fick glas över sig och började blöda på nacken. Det såg inte så allvarligt ut men han åkte i alla fall till lasarettet... Jasi, allt kan då tydligen hända! http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article342673.ece#

Jag måste säga att det känns väldigt skönt att komma hem efter igår. Jag hade nämligen ett storstädningsil och städade bort skrot, dammtorkade, dammsög, skurade, städade toan, diskade, vädrade och putsade fönster - några i alla fall! Det var så himla skönt efter att ha försummat det under allt tentaplugg och så vidare! Så nu är hemmet så rent och fint att Marcus inte vågar göra popcorn och smula ner, tihi ;)

Imorgon blir det att sitta på skolan och jobba med case-arbete med Sandra, Lovisa och Jenny! Oj så duktiga vi ska vara :)
Ha en mysig kväll!

Kramar!


Summa summarum!

Jag måste börja med att säga - fy och tusan för snö (läs: SLASK)!! Vart tog den fina hösten vägen med alla fina färger? Jo, den byttes just ut mot blöt och äcklig snö som förstör det vackra i stan! Förhoppningsvis är det borta imorgon och man väcks till solens glada ljus och inte detta deprimerande väder!
När snön kommer ska den inte storma fram med splish och splash utan man ska se stora, vackra lapphandskar singla ner utanför fönstret med solens genomträngande strålar! Nej, vintern får vänta för min del! ;)

 <-- Blä.



För att sammanfatta helgen med ett enda ord: UNDERBAAART!

I fredags blev det som sagt dansmara på Parken! Denna kväll var jag dock inte alls peppad - kanske nervositeten inför tävlingen spelade in men dessutom var golvet ishalt då arrangörerna strött ut något gisch som säkert är bra för golvet - men dåligt för dansare! Kvällen blev däremot bättre och bättre men jag valde att dra hemåt en timma innan det slutade så jag skulle få en liten längre nattssömn.

Lördag morgon hämtades jag av dansvännerna och vi körde mot Lycksele - peppade men inte allt för nervösa faktiskt ;) Det blev en lång väntan innan det blev dags för vår tävlingsklass men det är underbart att se alla duktiga dansare in action!
Det var så bra stämning på platsen så jag hann faktiskt aldrig bli speciellt nervös - allt kändes mest kul! Då vi tillslut dansat vårt heat kände vi oss helnöjda då vi inte gjort något kaosartat - enligt oss i alla fall ;) Just därför kändes det jättesynd att vi inte gick vidare från första omgången... Men vi har bestämt oss för att göra det bättre nästa tävling i Luleå, 24/10! Det var helt klart en upplevelse att tävla :) Här kommer lite bilder från dagen:

     

Då dansen var klar duschade vi på plats, fixade oss och fick i oss lite mat för att sedan köra raka spåret till kvällens dansmara och vi blev bara några minuter sena - och vilken kväll det blev!! Det var garanterat topp 3 på mina bästa danskvällar! Bara underbara danser och dessutom var Marcus med också :) Mmmmm, detta lever jag på länge!

Kanske var det den perfekta danskvällen som gjorde att jag inte bröt ihop när väckaren ringde 3 timmar efter läggdags och det var dags att stiga upp för dagens tävling med kaninerna... Kaninerna var dock pigga och allerta idag och de kämpade ihop lite priser till mig :) Däremot kan jag påstå att min tankeförmåga har varit rätt enkelriktad idag och jag hade nog inte fått höga poäng på något Mensatest - men det var det värt efter denna helg! Känns som det blivit många superlativ här men så är det bara... :)
Nu känner jag dock att jag måste ta mig i kragen och försöka dra mig mot sängen snart för att orka med nya kursen som startar imorgon - here we go again...

God natt och hoppas ni haft en fin helg!

Kramar! 

 


Okej, ett inlägg till innan helgen!

JIPPI - TENTAN ÄR GJORD OCH EN STOR STEN HAR SLUPPIT FRÅN MITT HJÄRTA! Och det känns som det gick okej för min del - nu är det bara att vänta och se :)

Efter tentan bjöds jag på kaffe och lägenhetsvisning hemma hos söta Ally! Sedan fick jag ett studiebesök på hennes favoritställe - Myrorna! Och jag kanske blir stammis där också i framtiden - jag hittade då dessa söta skålar för 10 kr styck denna gång ;)

Sedan cyklade jag mot stan för att ännu en gång tokleta danskläder, idag tillsammans med Johannes! Och jag tror vi är klara med dansoutfiten nu - eller det måste vi ju vara då det var sista chansen idag!
Jag köpte ett lila armband och denna söta sak till håret - får se om allt passar ihop sedan bara :P



Nu ska jag äta, packa inför helgen och börja göra mig i ordning för kvällen - ÄNTLIGEN HELG!



Jag glömde ju förresten visa hur det såg ut på 1-årskalaset för söta kusin-Linn i onsdags! Så här kommer en liten bildsammanfattning av det! Det blev kaffe, fika, bus och sedan Idol :)

        <-- Kloka Buster höll koll ;)

Kramar!

Ulcus here I come...

Jag tror jag lider risk att få magsår för tillfället. Magen är orolig och liksom bränner och ont i huvudet har jag också. Kanske beror på att den senaste tiden har bestått av en inre oro över - typ allt? Tentaplugg, danstävling, klädletning inför den, "kaninlösning" och på detta blir vardagliga störningsmoment ännu mer stressande - tvätt, disk, dammråttor, tomt kylskåp och klibbig gröt till middag - och alldeles för mycket kaffe! Kanske där huvudvärken kommer från - jag kanske har blivit beroende! Aja, det låter såklart värre än det är men så känns det i alla fall i mig för tillfället.
Men det blev i alla fall en kort sväng på dansklubben ikväll - sista träningen innan tävlingsdags! :S
"Tur" att tentan är imorgon så jag kan slappna av lite i alla fall - även om jag inte känner mig riktigt redo för den ännu... Jag kan inte säga att jag haft en särskilt bra pluggteknik denna kurs men det får helt enkelt bära eller brista!

 <-- Min tillvaro den senaste tiden.


I helgen kan jag meddela att ni inte kommer kunna förvänta er någon uppdatering! Därför kan jag säga redan nu vad jag ska göra så behöver jag inte sammanfatta det sen ;) Så här ser min planering ut!


Fredag
09.00-14.00 TENTA!
Efter det en sväng på stan för en sista komplettering av danskläder.
20.00-02.00 Dansmara på Parken till Blender/Highlights! :D

Lördag
08.30 Bilen startar mot Lycksele med 4 nervösa dansare.
12.00-ca.18.00 Paradisbuggen (vi startar först ca 16.00)!
18.00-20.00 Dusch på tävlingen och fix inför kvällen!
20.00-02.00 Dansmara på Parken till Blender/Shake (okej, vi kanske inte hinner dit heeelt i tid ;P )!

Söndag
06.30 Väckaren ringer - stön!
09.00 Kanintävling på Totohallen!
20.00 Räknar med att jag ligger utslagen i sängen vid denna tid - SENAST!

Och på måndag startar nästa kurs på skolan! Ojojoj... Detta är inte hälsosamt.
Nej, nu har jag suttit här för länge - måste kasta ett öga i skolböckerna en sista gång!
Ha en trevlig helg!

Godnattkramar!



Ps. Jag var tvungen att busa lite då jag parkerade på Kvantum efter dansträningen. Tog plats bredvid en likadan Toya för att förvirra den andre föraren - tihi ;) Ds.


RSS 2.0