...

Då var jag hemma efter en otroligt trevlig kväll i Bergsbyn med skratt, tårar och annat ;)
Det får bli lite mer utförligt inlägg med bilder och allt imorgon!
God natt!

Kramar!

End of june...

Härligt att vara hemma lite tidigare en dag! Det var en rätt lugnt och skön dag idag - och tur är väl det i denna värme! Jag hade dessutom en massagetid på jobbet idag just innan lunch! Och jäklar så skönt det är! 30 minuter för 50 kr är rätt värt tycker jag ;)
Jag gick en sväng på stan på lunchen och nu är stadsfestförberedelserna i full gång! Stan lever som upp då det nalkas festival! På Kicks var det massa rea så var tvugnen att köpa lite småsaker för halva priset - jag behöver ju faktiskt solskyddsfaktor på sommaren trots att jag är fattig ;)

  


Nej, nu måste jag ta en tupplur - är så jäkla trött! Det har blivit några korta nätter på senaste!
Tingeling!

29 juni

Mmm, mumma med kvällsfika i form av mackor och te då man varit ute!
Jag var så himla slut efter jobbet och maten så jag sov en stund i soffan. Sedan åkte vi ut på en inlinestur förbi Edda och sneglade lite på Sunnanå-fotboll. På vägen hem gick vi in på Hemköp - och gissa vem vi träffade där? Kusin Ingela som pluggar i södra delarna av landet och som jag inte träffat på evigheter! Vad är oddsen för det tro? Trevligt i alla fall :)

Dagen fundering är om man inte borde ta och hitta på en smart uppfinning att söka patent på så man kan bli rik? Kan ju vara en simpel grej bara den slår igenom! Undrar bara hur dyrt det skulle bli... Man ska alltså hitta på en grej och sedan hitta en något så när billig tillverkare. Men för det måste man nog ta en hel del lån. Och då krävs det ju att man känner sig lite säker på att uppfinningen ska bli populär. Men hur svårt kan det vara? Jag menar, hur rik är inte den som kom på typ - sugröret?
Ska börja gnugga geniknölarna framöver. Om jag nu hittar dem... Miljonerna väntar!

Vi åt förresten premiärmiddag på nya balkongbordet idag - mysipys :)


Kramar!

Beautiful day!

Idag fick vi ännu en underbar dag och den har varit mycket trevlig :)
Dagen inleddes med lite sovmorgon till typ halv 11. Sedan en promenad och kort sväng på stan innan vi skulle till Ljusvattnet! Resten av min familj följde som sagt dit och fick sig en rundtur och vi bjöds som vanligt på god mat och fika! Det är så lugnt och mysigt där :) Sedan tog vi oss en dusch ute i ladan (duschen inne håller på renoveras) och förberedde oss för dansen i Djupgroven! Och jag måste säga att det var nog den finaste logen jag varit i - och den ligger typ knappt 2 mil bort! Vi blev för övrigt intervjuade av någon kvinna från Skellefteå museum (?) om dansen och vad det innebär för oss, hur vi börjat dansa och så. Vet inte vad hon kommer göra av intervjun men...
Så här mysigt och fint var det:

  
  <--- Bandet in action :)

Och efter dansen var jag såklart tvungen att ta ner en av affischerna till min "affischsamling" - sedan snackade jag med grabbarna (eller gubbarna rättare sagt) och fick autograferna också. Det ni! :P

  <--- Fint va? :)

Efter dansen ville Marcus visa mig en plats mitt ute i skogen som man kan bada på. Efter många kringelkrokar kom vi fram till detta stup! Man ser inte helt på bilderna hur brant det är men storleken på Marcus då han är där nere avslöjar ju lite! Det är en vik av Skellefteälven och stället kallas för Selet. Vi ska nog ta och fara dit någon varm dag och se om jag vågar bada där. Det är nämligen grunt någon meter och sedan blir det tvärdjupt - hjälp! Fint och mysigt var det där i alla fall!

  

Ett till plus med dagen var att jag hittade ett gammalt bord hemma på en av Marcus föräldrars gård som jag tyckte kunde passa på balkongen och snälla som de är fick vi ta det :) Såhär fint och bra blev det nu på balkongen! Nu kan man sitta där och mysäta frukost eller njuta av kvällssolen!



Det blev ett rätt långt inlägg det här men så är det när man lever ett så händelserikt liv, hehe ;) Nu måste jag duscha av mig och sova så jag orkar jobba imorgon. Men jag börjar klockan 08.00 så det kunde ha varit värre!

Kramar!

Sunnybunny...

Idag var jag som sagt på tävling med kaninerna i Österjörn. Varmt som de senaste dagarna men lite mulet mot slutet av dagen - och tydligen hade vi valt tävlingsplats på 57 miljarder knotts, 6 miljarder myggors och 15 miljarder bromsars revir! Huvvaliigen!
Gällande själva tävlingen gick det väl sådär. Tror i alla fall att småvännerna gjorde deras bästa med tanke på värmen ;) Och minstingen Lee var totalt sjövild! Det är bara hennes andra tävling så hon är lite ovan med allt och blir uppvarvad i 1000 knyck! Ska lägga in en tokig bild på henne sedan då jag får tag på den ;)
Tävlingsplatsen och campingen var jättemysig också! Nära till sjön och fina natur. Hade bara en bild från stället på bl.a. logen som kaninerna fick bo i då det var lite svalare där...



Nyss var ma famille här och fikade med oss. De ska sova hos moster inatt och imorgon ska vi till Ljusvattnet till Marcus föräldrar och hälsa på! Min familj har aldrig varit dit så det blir trevligt :) Vi hade tänkt se fotbollsmatchen Ljusvattnet-Åmliden men av någon dum anledning går matchen i Kalvträsk istället för i Ljusvattnet så det blir nog inte av...
Däremot blir det logdans i Djupgroven på kvällen till Streaplers - värsta nostalgin! :) Det blir mest troligt jag, Marcus och mamma som far - kul!

Kramar!


Sådärja!

Nu är solfaktorn på och solen steker ute! Idag blir det kanintävling i Österjörn hela dagen så det blir mycket tid i solen idag :) Hoppas bara det fläktar liiite i alla fall - men inte så hinderna blåser omkull! Tror jag tar en annan bikiniöverdel idag trots att den är lite för liten - jag vill inte behålla de fula linjerna jag fått av min andra!

Dansen igår var som vanligt superkul! Inte så många olika jag dansade med men jag kör hellre på säkra kort, hehe! 
Jag börjar gilla att foxa mer och mer - gnuss och myyyyysfox ;) Skulle lätt kunna skippa buggen en hel kväll bara för att få så många foxar som möjligt! Det är verkligen något speciellt att dansa med vissa!
Vissa passar man inte alls med och då kan man passa på att kolla på alla andra som dansar och om man ser något nästa uppbjudningsbyte :P Det är också intressant att se hur andra dansar - man kan riktigt se på tjejen då hon njuter eller lider av en dans, haha!
Men vissa liksom flyter man ihop med känns det som - och det är så himla häftigt! Tror det är att man har samma rytm och rörelsemönster i kroppen på något sätt. Men de som är härligast att dansa med är inte de som gör de avancerade sakerna utan är de som det märks bryr sig om tjejen! De håller ett stadigt tag, har en kroppshållning som gör det bekvämt för tjejen, håller en hand lätt om bakhuvudet för att skydda mot krockar där det är trångt och skyddar örat mot högt ljud då man passerar högtalarna.... Mmm, jag vill dansa meeer :)

 <--- I väntan på dansskjuts...

Nej nu ska jag sluta dansdrömma och packa in kaninerna i bilen!
Ha en skön dag i solen!

Kramar!

Gaaaaah!

Nu är det vaaaarmt! Typ 33 grader i skuggan på jobbet och jag höll på svettas ihjäl! Vilken nitlott för de som är utomlands nu ;P Senast igår blev då Sverige jämfört med Costa Rica av en på jobbet - inte illa! Det gäller att vattna gamlingarna ordentligt en sådan här dag - och glöm inte att dricka själv heller!



Dagens tråkiga nyhet är ju som säkert alla hört att vår popkung Michael Jackson avlidit. Mycket synd men å andra sidan kan den mannen inte ha mått särkillt bra... Jag säger R.I.P. till honom med denna fina sång framförd av honom själv.



Hörde just rykte om att Marcus ska bjuda Johannes och Erik på hemmagjord pizza till middag och har jag tur kanske jag också får smaka ett hörn ;)
Sedan ikväll blir det äntligen dans för mig!!! Var jättelänge sedan så jag har världens abstinens! Ikväll är det i Käcktjärn det ska röjas på dansgolvet till underbara Zlips! Jipppii :)

Soliga Kramar!

What a beatiful day :)

Idag började dagen som sagt med mysfrukost innan jobbet! Var otroligt skönt att gå upp typ 2 timmar innan jag började och ta det helcoolt - läsa varje sida i Norran och så :)
Efter jobbet gick jag hem i den otroooliga värmen och käkade lite lunch. Sedan efter lite småfix och handling var klockan plötsligt 15.00 så jag tänkte att nu måste jag pressa i solen en stund i alla fall! Jag tog med boken och tilltugg och hann just lägga mig då Marcus ringde och sa att de skulle till Bergsbyn och frisbeegolfbanan...

  

... så jag passade ju såklart på att följa med - men bara för att sola! ;) Jag tog med boken och gick runt med bikini på banorna och fick lite rörelsesolning! Är så himla tråkigt att bara ligga och pressa - i alla fall då man inte har vatten att svalka sig i! Efter ca 1 tim och 40 min och några extra mygg/myrbett var grabbsen klara och det blev middag på Max :)

 

Sedan var det bara hem och dra på sig inlinesen och börja åka mot Morön där just Morön skulle möta Norsjö i fotboll! Matchen slutade 1-1 och det får Norsjö vara mycket glada för då Morön hade betydligt fler chanser! Det var för övrigt typ mer än hälften av publiken som var Norsjöbor (inklusive Jennypenn) så det kändes som hemmamatch ;)
Turen dit blev ca 1,3 mil så det blev en bra runda i eftermiddagssolen! Det känns som inlines är bra träning för hela kroppen; benen, rumpan, bålen och inte minst hjärnan och balanssinnet som får hålla koll på allt, hehe!



Nu känns det som jag blev trött i ögonen efter den tidiga morgonen och dagens sol så ska nog hoppa in i duschen och skynda isäng för imorgon börjar jag 06.45...

Kramar!



Update 22.50: Förresten fränt att det är ca 23 grader varmt då klockan snart är 23.00 :)

Swoosh!

Den här jobbkvällen gick snabba ryck! Dock kändes det som kroppen kokade - dagens solande började kännas mer och mer och då jag bytte om såg jag att jag var ganska röding lite här och där! Kanske blev lite resultat då även om jag bara låg ute en stund ;)
Imorgon börjar jag kl. 08.00 men ska nog kliva upp med Marcus och mysfrukosta med kaffe - vardagslyx att hinna det på morgonen ;) Kanske borde promenixa till jobbet också om jag ändå kliver upp i tid!

<----- Okej - kanske inte blir så snyggt men ;)

Vi sitter och kollar på Generation fett och andra fettprogram - alla såklart från USA! Det är svårt att förstå hur de kan tillåta sig förstöra sin kropp på det viset! Bara tanken på att lev så gör mig illamående!
Typ: munk (säker friterad) + cola till frukost, friterad kyckling med pommes till lunch, paj (säkert friterad den också) till middag, chips på kvällen samt typ friterad glass däremellan! Huvvaligen!
Programledaren kunde inte ens hitta en frukt inne på en kiosk! "Jo, vi har visst frukt, säger expediten" - konserverad ja!
Och i Missisippi är körkortsåldern 15,5 år! Vad gör 15-åringarna då? Jo, kör bil vart de än ska - och det är inte så konstigt kanske då staden är anpassad för bilkörning - inte ens trottoarer finns... Ja, nog är det tur att man inte ska uppfostra sina barn (om man får några) i detta underliga land!
Plötsligt känns ens liv så otroligt hälsosamt då man jämför på det sättet!

Ha en skön natt!

Kramar!

Pust!

Är just inne på en vätske- och fikapaus... Solen är verkligen heeet idag! Tog en promenad där vid 9 och höll på kvävas! Måste nog ta morgonprommis innan klockan 8 nu antar jag!
Det är skönt att ligga i slänten bakom vårt hus och läsa Ego Girl men jag skulle inte tveka att ligga på en strand istället - eller helst på bryggan i sommarstugan... Men det får bli en annan dag :)

Nu ska jag nog traska en sväng till Ica och skicka iväg de första Traderapaketen - skönt att bli av med dem!

Kramar!

Shoppilopp

Jag gjorde det igen  - försov mig för femhundraandra gången av mina lediga dagar! Grejen är ju att jag inte behöver gå upp tidigt men jag vill helst gå upp innan halv 9 för att dagen ska bli längre! Men det går tydligen inte...
Jenny och Maria kom i alla fall vid 11 och då bestämde sig vädergudarna för att kasta lite vatten så vi utväntade uppehåll innan vi började traska in mot stan. Där blev vi sedan resten av dagen :) Det blev en gigantisk räksalladlunch på Kitchen, mjukglass (för mig iaf) och shopping!
Och nu - köpstopp för mig! Har sagt till Marcus att hålla koll så jag inte köper mer ovärda saker innan jag får nästa lön - vilket för övrigt är i slutet av juli! Gaah, det är lääänge kvar :S Och köper jag något ska han tvinga mig att lämna tillbaka det. Och gör jag inte det får han lämna tillbaka det åt mig. Eller så kom jag på en smart idé att föra över alla pengar jag inte ska göra mig av med till hans konto så kan jag då inte få tag på dem!
Det var i alla fall en trevlig dag trots att vädret var en aning osäkert så det blev ingen solning...

   <--- 561,50 kr rakt in i garderoben...

Efter en god hemmagjord hamburgare (okej - burgaren och brödet var köpt) tog vi en inlinestur till mostra på Anderstorp för lite kaffe, bulle och pratande! Men jag lyckades motstå bullen - 10 poäng till mig! Det firades just med en popcornskål och saft ;)

   <--- Naaaaw, så sött då :P

Imorgon ska jag inte försova mig utan fara ut på en motionsrunda på morgonen och förhoppningsvis få lite solning senare! Jag ska inte jobba förrän kl. 16.30 så då hinner jag steka länge! Tyvärr missar jag däremot Marcus fotbollsmatch som böjar kl. 20.00 och jag slutar 20.30... Men om jag cyklar dit riktigt snabbt kanske jag hinner se slutet ;)

Kramar!

Lovely

Här sitter jag med ett glas supergod hemmagjord jordgubbssaft à la Marcus mamma som vi fick en flaska av - mumma! Vi for dit efter Marcus slutat jobbet och lagat håliga tänder för mat och tårtfirande - mycket trevligt :)



Ikväll är det Eagle eye som ska ses :) Känns som vi börjar bli flitiga på att se filmer nu!
Och nu är det fullt upp med att skicka vinnarmail på Tradera ;) Det är lite jobbigt må jag erkänna, pust!
Imorgon kommer Maria och Jenny - wohoo! Hoppas vi får goväder bara :)
Nepp, filmtime nu!

Kramar!

Free like a biird ;)

Trött är vad jag är men nu är i alla fall jobbarhelgen gjord och jag är ledig ända till onsdag kl.16.30!
Vi har just sett Guldkompassen men jag missade slutet och någon snutt här och där för jag fattade typ inget vad den handlade om eller rättare sagt hur allt hängde ihop så Marcus fick försöka förklara för mig - rörig film alltså men annars är den säkert bra...



Marcus är förresten en rödfejja efter hans och Mattes vistelse i solljuset i Klutmark  - hihi, han ser så kul ut men jag ska inte retas för snart ska väl jag också bränna mig! Och det syns ju inte alls att han haft solbrillor på sig heller, näää :P
Hoppas på sol imorgon nu så kanske det blir min tur att bränna mig!

Nu blir det sängen! God nattis!

Snabba ryck!

Den här dagen gick väldigt fort tycker jag! Även på jobbet gick det fort eftersom jag var "stjärntur", vilket innebär att man är lite överallt på bygget och hjälper till på de andra våningarna. Det var däremot väldigt förvirrande för hjärnan då man inte känner till något om de boende på de andra våningarna :S Men det gick bra ändå! Så nu är det jobb 08.00-17.00 imorgon - dock halvlovades vi som jobbar imorgon att få smita lite tidigare då de som jobbade dag idag fick göra det ;)

Då jag kom hem möttes jag av dessa sötnosar då övriga familjen var på travet en sväng! Dock svårfotograferade då de inte verkade så bekväma framför kameran ;) Sedan kom de andra och drack kaffe och te med oss - alltid lika trevligt med besök :)

   
 

Och nu har jag förresten börjat få några bud på Tradera - inga miljonbelopp än men alla kronor bär till förmögenhet ;) Eller? Kanske borde spara alla Traderapengar och se hur mycket jag kan samla ihop på ett år eller så, hehe!

Nu nalkas det popcorn framför TV:n - som vanligt ;)

Kramar!

Gårkvällen!

Så var midsommarafton över för det här året!
Det blev en mycket trevlig kväll med grill, tårta, umgänge, kubb och film hemma hos Anton och Anette! Tyvärr var inte solen med oss hela kvällen men däremot fick vi sällskap av många midsommarfirande mygg som tänkte käka gourmetmat i form av vårt blod ;) 

   
  
  
   

Ja, så nu är det bara att äta, klä sig och fara och jobba! Känns bra förrutom att vädret verkar bli fint idag och då är det inte superkul att vara inne men nu är det bara imorgon kvar innan helgen är gjord ;)

Kramar!

Trevlig midsommar! :)

Nyss hemkommen från jobbet och ska alldeles strax kasta in mig själv i duschen och göra mig iordning för kvällen! Optimalt att jobba hela storhelgen och ändå vara ledig ikväll och börja kl. 14.00 imorgon! :) Marcus och grabbsen är och kastar frisbeegolf så de har nog redan startat taggen!
Så skönt att komma hem till ett välstädat hem - fler röda dagar då Marcus är hemma, tack ;)
Hur som helst ska alla ha en underbar midsommarhelg!!



Kramar!

Lovely!

Idag har ju varit en hejdundrandes skön dag :) Sammanfattning av dagen:
Promenad, frukost på balkongen + lite solning, toktvättning, lunch på lassa med Louise och Carro och en sväng på Solbacken (och systemet ) med Marcus och Matte!

Och nu är jag nyduschad och ska snart på jobbet - första "riktiga" dagen! Blir en mjukstart med bara 5 timmar då ;)

Och imorgon är det midsommarafton - visst är det otroligt!! Det blev ändrade planer så vi ska vara i Bergsbyn hos Anton och Anette + några till! Blir nog väldigt trevligt tror jag även om det lät lockande att vara i Ljusvattnet också som vi först hade tänkt!



Nu måste jag dra! Tjong!

Krångel...

Idag har det krånglat med bloggen för mig - har inte gått publicera något...?

Dagen började i alla fall dåligt med att jag försov mig till kl. 10.50 och missade både tvättid och sol :( Men jag fick i alla fall frukost i solen på balkongen!
Det var tänkt att Marcus skulle spela match ikväll men då han kom hem sa han att han avsagt sig att spela så vi drog till myggornas paradis i sommarstugan och fick middag och fika där så vi har just kommit hem :)

I morgon blir det ingen försovning för då ska jag tvätta klart och fixa lite innan jag börjar jobba kl. 16.00! Blir ett kort arbetspass till kl. 21.00!
God natt!

Kramar!

Höfterna värker...

Den lilla promenad som Johannes kom för att gå med oss blev en inte så liten promenad. 3 timmar senare är vi hemma efter att, via skogar och vatten, ha traskat genom skogarna på Sjungande med myggorna hack i häl upp till masten på Vitberget - men vi toga asfalten hem ;)
Så nu har vi värmt oss i duschen och ätit välbehövligt kvällsfika med te, oboy och mackor!


 <--- t.o.m. högre än Eiffeltornet - eller har jag glömt hur högt det var ;)

Nu känns det skönt att krypa till kojs!
God natt!

Kramar!

Pust!

Här var det rensat!
Känns så skönt att gå igenom alla kläder så jag vet vad jag har och inte har! Det blev massa bortrensade kläder och skor som fick åka i soporna... Men jag ska göra ett försök att lägga ut några saker på Tradera - jag har aldrig testat det så det blir spännande att se om någon nappar :)

Före:                       Efter:
 

Och hela de här högarna ska bort, bort, bort! Och en del grejer ska som sagt på Tradera. Min änvändare där är Lindada om ni vill kika sen då jag lagt upp det :) Kan ju vara värt några kronor!

 

Nu blev jag helt slut efter all städning så måste nog fixa lite mat innan jag ska fortsätta! Tror det blir kycklingwok idag - det går som snabbt att göra :)

Kramar!

Tisdag


Den här va ju bara för söt ;)


Och idag verkar mulenheten hålla i sig.
Tror jag ska passa på att göra en ordentlig upprensning i garderoben idag - man kan ju passa på sådana här dagar!
Sedan tycker jag att någon ska pallra sig till stan typ... idag? Typ du eller du? Måste ju hitta på något! :)

Ska nog gå en promenad innan jag sätter igång med rensningen. Bäst att passa på innan det börjar regna också!

Kramar!

Lalalalaa

Nu har vi sett filmen och glott på tv lite. Men jag hade ju sett filmen förr! Kan inte minnas vid vilket tillfälle men... Rätt okej film men lite seg kanske - fast mer bra än dålig i alla fall - om inte Johannes och Helmer flippat ut :)
Det blev många filmgäster i alla fall; Johannes, Matte, Tim, Helmer också jag och Marcus då - jag och grabbarna ;)
Och massa godis, glass, chips och onyttigheter blev det ikväll också, ojojoj vad min mage klagar nu... Men gott äre...

 


Nej nu börjar jag känna mig sömnig - jag steg ändå upp kl.8 trots att jag är ledig!
Nu till frågan vad jag ska hitta på imorgon... Snacka om outnyttjade lediga dagar här! Fast å andra sidan är det ju faktiskt det de är - lediga dagar! Och då kan det kanske vara nog att bara vara. Jag vet, jag kan ju börja på någon av böckerna jag köpte! Och mysa i den sköna fåtöljen ;)

God natt!

Movienight!

Idag blev en väldigt slö dag... Satt inne ända till klockan ett och fixade med kassörsarbete innan jag gick in mot stan och satte in några pengar på banken till kaninklubben!
Sedan gick jag på stan och provade 5 miljoner bh:ar... Men tillslut köpte jag en i alla fall. Ttyp oooomöjligt att hitta en perfekt - ja, ni tjejer vet ju hur det är kanske ;)
Just då jag provat klart ringde Johannes och mötte mig på Lindex och sen gick vi hem till oss. Han hade glömt sina matvaror då han var här igår så då passade jag på att bjuda på middag också :) Nu väntar vi på att Matte och Tim ska komma så vi kan sätta igång film! Gattaca blir det ikväll som vi blivit tipsade om!




Känns väldigt trist med det här vädret må jag säga men vad göra? Det är säkert bra att ladda upp med lite vatten i marken så alla naturens blommor och träd klarar sommaren utan att torka till döds - och tänk så fint det kommer blomma ut då solen återvänder för att stanna en längre stund -  ja man kan ju försöka tänka positivt i alla fall ;)

Jag ringde också till Håkan, hyresvärden, idag och sa att vi vill tapetsera om och frågade om vi kan få något bidrag . Han velade lite och sa att han skulle kolla upp det och höra av sig så jag hoppas vi får lite hjälp på traven :)
Nya tapeter skulle höja standarden rejält här tror jag!

Kramar!

Traveling, traveling!

Jag är så fruktansvärt peppad på att resa någonstans! Jag och Marcus är som inne på att göra en resa i slutet av sommaren för att ladda batterierna inför vinterhalvåret! Vi är överrens om att inte göra en klassisk solresa utan vill göra något mer spännande - en upplevelseresa ;) Marcus har bestämt att han vill besöka Sydkorea och det kan jag väl inte direkt klaga på! Han skulle nog vara i himmelriket med all teknik och alla prylar - och dessutom spelas ju Starcraft in där ;)
Jag har kikat runt och hittat ett bra paket tror jag - ca 9400 kr/pers för flyg tur/retur och trestjärnigt hotell i en vecka i Seoul, huvudstaden :D Jag trodde ändå det skulle vara ännu dyrare att åka ända till Asien! Men det är ju en del pengar ändå förståss... Men jag viiiill! Hoppas det blir - jag vill bara boka så man kan börja längta :)


street scene in Seoul

Fil:Seoul-Yeouido.at.dawn-01.jpg

Ja, nog skulle det vara häftigt! Jag har ju som sagt att jag vill besöka åtminstone ett land i varje världsdel så det börjar väl vara dags att utöka listan nu då ;)

* Europa - check (Turkiet, Frankrike, England, Finland)
* Asien - check??? (Sydkorea?)
* Afrika -
* Nordamerika -
* Sydamerika -
* Oceanien -
* (Antarktis - okej, jag tror jag skippar denna... känns inte helt rätt ;) )

Så var det ju det här med den ekonomiska aspekten på det hela... Men vad i hela tusan - innan jag dör ska väl världen inse att sjuksköterskor ska få mer klirr i kassan hoppas jag! Men jag kanske inte ens kommer jobba som syrra - vem vet? ;)
Och sedan vill jag ju gärna ha någon som vill hjälpa mig att fylla på checklistan om inte Marcus vill ställa upp på alla tripper! Jag vill ju inte resa själv ju ;)
Nu ska jag fortsätta resesurfa och drömma lite - sov gott på er alla!

Kramar!

Mmmm

Ojojoj - vilken mysdag vi har idag :) Jag trivs egentligen bäst då det är sådant här väder - man slipper svettas (vilket jag gör typ jämt) och man känner inget krav att måsta gå ut och sola!
Vi har gått på stan en sväng och köpt brickor att ha datorerna på vid soffan och i knät och lite annat krimskrams. Snacka om vi kommer att chilla en aning nu då vi båda ryms i varsin soffdel och med varsin laptop i knät? ;) Det är rätt skönt att gå på stan en regning söndag för det är typ inga folk ute!
Nu sitter vi med kaffe och kakor och myser innan Marcus ska iväg och sparka boll med Korpenlaget. Jag ska nog dra på mig regntåliga kläder och ta mig en prommis dit så blir det mycket skönare att sätta sig framför en film sedan :)

  

Kramar!

Hör och häpna!

Sensationen har skett - jag fick mig in på Station 8 igår! Wohoo :)
Det blev tjejfest hos Vonka med kaningänget efter tävlingen igår - väldigt trevligt! Och det är sååå mycket fräschare på Station än på äckel-Balzac! Det blev en vanlig utekväll med dricka, dans och trevligheter innan jag mötte upp Johannes som också varit på ferre och började traska hemåt i duggregnet.
Och nu till kändisrapporten från gårkvällen: Mattias Månsson och Petter Anderssons flickvän sågs ute igår - det var de enda "kända" att skvallra om :P
Här är några bilder från dagen och kvällen - observera den snygga melondrinken jag gjorde innan jag for hemifrån! Men den var kanske lite mer snygg än god ;)

   



   
  
  

Vi flyttade förresten om lite här så nu är fåtöljen närmast fönstret - blev mycket bättre! Nu är det värsta myshörnan i fåtoljdelen! Den platsen blir det många slagsmål om - fast det blir kanske ännu mysigare om två sitter i den ;)
Idag är det optimala förhållanden för mys också :) Regn, kyligt, muligt, mörkt...
Vi kanske ska in på stan en sväng men annars bli det nog en väldigt lugn dag! Vi hade tänkt fara till Norsjö men blev opeppade av väder och vind så det får bli en annan dag!



Någon som har ett bra filmtips för kvällen kanske?

Kramar!

Music, music...



Mmm, mysigt värre... Jag har blivit lite av ett fan av John Mayer på senaste ;)

Nej, nu måste jag he mig i säng ju! God natt alla!

Hothothot

Idag blev det som sagt en sväng på stan i värmen :) Jag kikade runt lite och sedan kom Marcus då han slutat för dagen! Massor med folk var ute på stan - många var nog studentfirare kan jag gissa... Vi strosade runt, käkade och shoppade lite också! Det blev en enkel klänning från Indiska och somriga skor från Stadium för mig :)

   <--- Fikaaa ;)
 

Sedan körde vi och hämtade släpen vi fått låna av några snälla människor på Sunnanå och hämtade soffåtöljen i Ske-hamn :) Den var helfräsch men vi passar ändå på att tvätta alla kudd- och sittöverdrag både på vår och den nya soffan så blir allt rent och bra!
Så här blev det med tillsatsen! Mycket sittplatser nu :)

 

Imorgon blir det att hoppas på finväder för jag ska på Joypeakfestivalen i Ursviken med kaninerna! Så inget regn, tack...
Blir spännande att se hur det går för lillan - det är nämligen hoppremiär för henne och jag har inte tränat särskillt mycket :/ Jaja, vi får väl se!
Och på kvällen väntar fest som jag inte riktigt bestämt hur jag ska göra med... Får se hur dagsformen är imorgon - men lockande lät det ;)

Kramar!

Huvva!

I natt var det en hemsk natt! Jag kan nog inte minnas att jag haft ordentlig frossa någongång men det hade jag i natt! Jag la mig just innan 23.00 och då kände jag mig bara förkyld men då vaknar jag vid 12-tiden och har världens frossa! Hur mycket jag än lindade om mig med täcket var det så himla kallt och gjorde ont i huden av all gåshud - huvva! Marcus vaknade också av mitt skakande och blev förskräckt över hur stekhet jag var. Så jag sovde halvtaskigt fram till 2-tiden någon gång innan det gav sig - måste ha varit någon febertopp eller något för nu på morgonen känns jag mest förkyld igen bara...

Hur som haver tänkte jag ge mig ut på stan idag och bara strosa runt. Känns som det är så länge sedan jag gjorde det! Jag kanske hittar något kul att köpa också - typ någon klänning skulle vara bra ;)

En annan kul sak är att vi ska förlänga soffan ikväll! :) Vi har varit på jakt efter en tillsats till soffan men har bara hittat någon enstaka i södra sverige men igår ringde snälla Anton och hälsade att Anette hade sett en på Blocket - i Skelleftehamn! Och nu ringde Marcus på morgonen och sa att vi får köpa den :)
För tillfället ser det ut så här:

 

Så nu ska alltså fotöljen bort och soffan kommer täcka typ hela väggen så då kommer det rymmas mycket folk här ;)
En bild på resultatet kommer mest troligt ikväll då!

Kramar!

Student's day...

Denna dag började tidigt med den planerade mysfrukosten - men det var skönt att lägga sig igen kan jag säga! Jag håller på bli förkyld känner jag i kroppen... Både ont i halsen och huvudet nu - blä för det!

Senare hämtade jag Marcus på jobbet och vi begav oss för Emils studentfirande! Snacka om mer "äkta" student här än i lilla Norsjö - en aning mer stämning här ;) Sedan åkte de skrindorna runt stan och avslutade på torget med att gå upp klassvis på scen och framföra ett sista budskap. För fordonsgruppen blev det gitarrspelning av Emil och skönsång av resten i klassen ;) Och rätt tur med vädret hade de också - bara lite, lite duggregn i början!
Sedan blev det tonvis med fika hemma hos dem. Smärgåstårta, jordgubbstårta, hemmagjord studentmössetårta...

   
   
   

Nu kanske man borde äta något "riktigt" för att vara lite snäll med magen efter allt detta gofika! Varför måste det vara så att man blir äcklad efter man ätit det som är supergott under tiden man äter det? ;)
Och jag blev då så trött så ögonen snart faller igen... Blir nog en tidig kväll ikväll! Eller man kanske ska somna framför någon film. Jag hade fått Topphälsa idag också så jag kanske kan läsa lite i den för att få lite inspiration till min bottenhälsa :) 
Jag som var så sugen på dans i Käckis imorgon - får se hur det känns då men nu är jag inte på topp!

Have a nice night.
Kramar!

Morgonstund har guld i mund...

Ikväll blev det inte mycket gjort förrutom massa onyttigheter! Fy, fy...

Men imorgon ska vi i alla fall på Emils studentfirande i kyrkan på Älvsbacka kl.12.00 så Marcus jobbar kortdag! Sedan far vi hem till Gudruns för fika o.s.v. Det blir trevligt det :) Det är alltså ganska precis 2 år sedan jag själv tog studenten - jisses!

Och imorgonbitti ville Marcus att vi skulle ha lyxfrukost så jag köpte lite butiksbakat bröd och olika pålägg idag så det är bara att stiga upp med honom halv 6 - även om jag är ledig! Vad gör man inte för en mysig frukost med sin söting? Och jag kryper nog ner en stund till då han farit, hihi ;)

Nu är det bara att he sig ut i kylan och mata kaniner - varför alltid vänta tills det är som kallast? Aja...

Här kommer i alla fall kvällens och dagens och kanske veckans bästa! Haha :D



God natt och kramar!

Dagens recept!

Nu var det länge sedan igen - glömmer bort att jag har tänkt lägga ut recept då och då ;)
Idag blev det kalasgryta! Det är enkelt, gott och blir mycket matlådor - precis som jag vill ha det!
Och som det oftast blir så har jag inga direkta mått utan tar lite duttar här och där men jag skriver ca det jag hade ;)

- 700 gram köttfärs
- 6 dl mackaroner
- 1 gul lök (hade dock inte det hemma idag så blev utan...)
- 1 burk vita bönor i tomatsås
- 2 msk tomatpurée
- 1-2 msk chilisås
- Valfri krydda (jag hade salt, svartpeppar, vitlöks-, paprika- och chilipulver!)
- Paprika (eller annat att lägga ner)

Koka mackaronerna. Stek lök, köttfärs och krydda det. Tillsätt chilisås, tomatpurée, vita bönor och lägg sist i paprika eller andra grönsaker som bara ska bli varma. Om du vill ha t.ex. morotsslantar i är det bra att förkoka de lite eftersom de tar lång tid att bli mjuka annars! Smaka av - ät och njut, gärna med ost över ;)



 Bon apétit!



Och efterrätt blev det också tillsammans med Matte :)
Paj är så himla enkelt att göra! Och det finns så många olika sorter också - måste göra det oftare och variera lite mer ;)


Jihoo!

Skönt att bara jobba till 12.00 idag! Också tjuvhjälpte jag syrrorna lite idag med provtagningar - skojsigt ;)
Jag gick ut på stan och shoppade ihop lite smått och gott och några pocketar inför sommaren - nu ska jag bli värsta bokläsaren! Dessutom var det 4 betala för 3 och 212 kr för det, najs!

  <--- Och titta - nu kan man dricka gröt! Dock underlig smak...

Just då jag skulle byta om ringde Jenny-flenny och sa att hon skulle till schtaan så ska träffa henne på stan efter jag putsat fönsterna hos "min tant" cirkus kl.15.00 :) På tal om cirkus så är det det uppe på Sjungande ikväll - snacka om länge sedan jag gick på cirkus! Kanske skulle vara dags att göra det snart igen... Nu har jag ju pengar i alla fall :P

Jag hinner tvätta lite, diska, snabbdammsuga och vika gårdagens tvätt innan jag ska iväg - jag blir så peppad när jag ska vara ledig ett tag + att det är störande hur snabbt dammråttorna börjar härja ;)
 
På återläsande!

Bal- och festkväll!

Det gick bra att jobba ikväll - bara 5 timmar till innan en vecka ledigt och vädret ser lovande ut ;)

Och nog märktes det att det är bal på gång ikväll nog! Gick ut på stan på rasten vid halv 4-tiden och fick se massa finsminkade tjejer och maffiga håruppsättningar! Och ikväll på vägen hem passerade jag många ungdomsgäng med diverse flaskor i händerna ;) Fullt på många gårdar med kubbspel och annat kul!
Nog kan jag känna mig lite besviken att det inte blev någon bal för min del. Men vad är väl en bal på Parken?...... ;)

Och Marcus är så söt och går runt här med sina knallröda läppar! Det blir så när han är förkyld - riktigt knallröda ända ut i kanten stackarn! Och ont i fötterna har han tydligen också, lillpojken... ;)





Ååååh - HALLELUJA!!! Såg just att jag fått skattepengarna!!! Nu kanske jag kan köpa ett tuggummipaket utan att få ångest - ja så illa var det faktiskt! :S Underbart! 



Nu ska jag kika runt lite on the net, gå ut och mata kaninerna och duscha innan jag kryper isäng! Hoppas inte Marcus smittar mig lagom till min ledighet bara... Hoppas mitt försvar är på topp ;)

Kramar!

Roses...

Åh, vad myspys det är att dra sig på morgonen :) Och då menar jag inte att sova till kl. 11.00 då jag börjar kl 12.00 utan att gå upp kring 07.30 och bara småfixa - tvätta lite, bloggsurfa, diska, lyssna på musik, dagdrömma ;) Samtidigt skiner solen ute men dessvärre är det ingen vidare borås-värme! Tror i alla fall jag ska promenixa till jobbet snart för att få en liten boost av D-vitamin!

Känns liite jobbigt att fara på jobbet må jag erkänna men det är bara ikväll kvar och imorgon är det kortdag till kl. 12.00 så det känns skönt. Sedan är jag ledig en hel vecka innan nästa jobb som blir över midsommarhelgen!
Imorgon efter jobbet ska jag också fara till en tant här i stan jag brukar hjälpa med fönsterputsning så här på vårkanten. Snacka om cool kvinna - 89, snart 90, år och härlig som få ;) Det brukar bli en trevlig pratstund där!



Kramar!

Yeah...

... nu har jag och Marcus suttit och dregglat över Robert Pattinson tillsammans ;) Ja, Marcus också för han tyckte Robert är så ohyggligt lik sin idol, Flash, och det kan jag kanske hålla med om till viss del - det är nog suget i blicken ;)
Och bra var filmen också - loooovemovie! Nu måste jag ju se fortsättningen också....

  <--- Do you see it?

Imorgon börjar jag inte förrän 12.00 så det blir en mysig morgon! Skriver säkert lite då också om jag känner för det ;)
Sov gott alla som tar åt sig! Och passa så det inte plötsligt står en vampyr vid fotändan i natt...............

Bloody kisses!

Grå sommar...

Idag var jag första dagen på jobbet och det gick bara bra - lika skönt att jobba då det ändå är sådant här väder! Däremot hatar jag inskolningar för man känner sig som värsta svansen och det känns lite som man är någon liten elev. Det är en sak jag inte gillar med praktik heller - att de typ tänker "ja, du vet ju inte hur saker ska vara - du är ju bara elev här..." Men det beror också mycket på var man är någonstans!

Och ja Jenny - filmen vi såg igår var mycket bra! Den kan jag rekomendera!
Ikväll blir det nog att se Twighlight som jag fortfarande inte sett! Måste ju se den innan det kommer en uppföljning! Det kommer nog bli betydligt mer film på kvällarna nu när jag känner att jag har ro att göra vad som helst :)

twighlight.jpg twilight image by hshoney_4eva

Men innan det ska jag nog försöka att jogga mig runt broarna. Det har ju inte alls blivit av så ofta som jag och Marcus hade bestämt ju! Och han är då förkyld nu så jag får löpa själv ikväll! Kanske blir i störtregn för det ser inte så lovande ut på himlen minsann!

Idag fick jag lite läsning från Norsjö i form av tidningen Destination Norsjö - lite trevligt tycker jag att de skickar ut den till personer som jag som valt att lämna den underbara (?) kommunen! Norsjö är för övrigt en trevlig by men jag har nog aldrig riktigt känt mig som en riktig norsjöbo så jag ångrar inte flytten direkt ;)



Sedan undrar jag om det blev något skumt med bloggstatistiken igår då mitt besöksantal steg mer än dubbelt! Men bara för igår - därför blev jag lite fundersam. Någon annan som det blev så för? Eller var jag bara omåttligt populär igår? :P



Kramar och ha en kärleksfull kväll!

Söndag...

Idag gjorde jag alltså min plikt och röstade på det parti som jag tyckte hade rätt vettiga åsikter! Å andra sidan har ju nästan alla partier bra åsikter - de offentliggör ju knappast sina dåliga sidor ;) Men som Matte sa - nu kan man i alla fall klaga om det blir fel parti som vinner då man gjort sitt och röstat, hehe!

Och väldigt trevligt hade de fått till det i Piteå! Helmysig lägenhet och verkar vara ett fint område! Dessutom bjöds vi på supergott grillat kött och pommes - mumma! Och efterrätten hörde nog till en av de godaste jag ätit - kladdkaka med polly och vaniljsås :)

Imorgon väntar första inskolningsdagen på Höken för mig! Det blir nog bra - känns rätt lagom att ha varit ledig 3 dagar nu. Man blir ju rastlös rätt snabbt om man inte gör något om dagarna - särskilt när det är sådant här kallväder ute!



Nu är det dags för filmmys med lite nyttigt tilltugg efter all gomat och en film som Erik tipsade om - Felon! Den ska tydligen vara jättebra så det hoppas vi på nu då :)

 

Ha en mysig söndagkväll!

Kramar!


Rösta?

Sitter just och smaskar frukost då Marcus påminde mig om röstningen idag! Jaha, vad ska jag rösta på då? Jag är ju inte alls förberedd eller påläst! Hmm, får nog antingen bli ett tråkigt blankt eller så får jag tokläsa på partiernas hemsidor nu för att få mig en uppfattning ;)



Igår blev en trevlig kväll med massa folk - både kända och okända! Det blev pratande, snacksätande och i slutet även lite dansande ;) Det var ett riktigt kalas med 4 kg godis, chips, nötter och hembakat fika, mums!
När klockan närmade sig 12-slaget drog sig de flesta "gamlingarna" ut på Station men då jag av erfarenhet vet att det är omöjligt att komma in där som yngling gick jag hemåt efter ett besök hos Johan och Jessica!
Några bilder från kvällen:

  <--- Snyggt rosa va? :)
  
   


Idag hade vi pratat om att se på flyguppvisningen i Falmark men nu blev det bestämt att följa Mange och Josse till Piteå och hälsa på Sara, Erik och lilla Melvin i nya lägenheten! Det blir spännande att se hur de fått till det än så länge :) Det blir tydligen middag med grillat också - mums!

Jag tycker förresten solen kan pallra sig fram nu för vi har ju faktiskt juni månad och då är det inte tillåtet att vara under 15 grader och typ minusgrader på natten - så det så!
Men jag tog i alla fall en somrig bild i går ;)



Kramar på er!

Sveriges dag!

Goder morgon!

Oj, vilket rolig danskväll det var igår! Inga blödande fötter dock - mer stelfrusna vill jag säga ;) Det fanns lite risk för förkylning då man tokfrös då vi kom dit (ca 7 plusgrader), svettades då man började dansa, tokfrös i pausen (ca 3 plusgrader), svettades igen då man började dansa, frös på vägen hem (ca 0 grader)! Men jag verkar ha klarat mig till idag i alla fall! Det var så kul - trots att det inte fanns så många "dugliga" att dansa med - men då fick jag ju desto fler danser med godingarna ;) Och logen i Käckis är så himla mysig - det kan man kalla en riktig loge!
Sedan är ju killarna i Highlights så trevliga också så det var också ett plus, hihi!

Vi får se om vi drar ut på stan något idag och tittar lite på nationaldagsfirandet. Men det beror om man vågar det med tanke på all uppståndelse kring antirasismgrupperna som är ute och demonstrerar - tydligen är det äggkastning och stoj på torget ;) Och ikväll ryktas det ju också om värsta rasist/nazistträffen på Nordanå - scary :S
Men jag säger i alla fall grattis Sverige på din egna dag :)



Ikväll väntar som sagt gemensamt födelsedagsparty för Sandra och Lollo! Klassvänner/dansvänner/vänner till mig ;) Det blir tydligen mycket och blandat folk så det blir nog väldigt trevligt tror jag - jag är då peppad i alla fall! Hmm, undrar vad man ska ha för kläder då?... Alltid samma problem!

Kramar!

Wihoo!

Nu far jag på daans! Det blev tillslut jag, Tobbe, Sandra och Lovisa som åker :) Imorgon blir det dessutom kalasparty på Sjungande med dessa tjejer! Blir nog dunderkul!



Jag ska dansa så fötterna blöder ;)
Tjingeling!

Nyfikna 2000-talet...


Tänk egentligen så fruktansvärt nyfiken man är nu för tiden. Jag kan då sitta läänge och kolla runt på allas bloggar och tycka det är helskoj att se vad de gör om dagarna ;) Och vad alla är villiga att sprida vad man gör om dagarna också! Det här med bloggande har ju verkligen blivit stort på senaste åren!

För några år sedan visste man ju typ ingenting om folk - "jaså, har de barn?", "oj, är inte de tillsammans längre", "jaha, ni har flyttat för 2 år sedan?" o.s.v. Nu kan man ju ha stenkoll på de flesta via bloggar, facebook och msn. Vissa uppdaterar ju sina "status" 10-tals gånger per dag!
Men det finns nog även negativa saker med detta... En sak är väl att folk pratar mindre ofta då man uppdateras på nätet och får inte samma behov att träffas? Sedan är det nog många som har ett starkt beroende av bloggandet, särkilt de med många läsare. Jag kan själv tycka det är kul att gå in och kolla ganska ofta hur många som varit in och om någon kommenterat mina inlägg ;)




Hur som helst kan jag ju offentliggöra vad jag gjort idag då ;)
Kort morgonprommis, bokåterlämning och tvärtitt på sköterskestudenter, presentköp för imorgon med Hanna på stan, besök på systemet och Ica. Inte så mycket med andra ord :) Men ikväll blir det förhoppningsvis daaans i Käcktjärn till de läckra grabbarna i Highlights - det kommer bli najs och jag är peppad! Håller på försöka få ihop några i en bil bara!



Ha en mysig fredagskväll!

Mor kära mor

Alltså, nog har man allt en väldigt snäll mamma! Idag köre hon alltså hit till stan efter jobbet - med släp och burar - enkom för att jag skulle kunna flytta ut kaninerna och sedan tar hon hem vinterburarna och massa skitsäckar till Norsjö! Sedan bjuder hon på gomiddag - stekt kött med ugnsgrönsaker! Ja, bortskämd har man väl alltid varit ;)

Så nu står kaninerna på gröngräset på baksidan av vårt hus uppe på en kulle och balkongen är ren och fin och Marcus är överlycklig! Nu kan vi sitta och mysa av kvällssolen eller steka på dagen! Jag kan sitta och läsa någon bra bok (som inte har med plugg att göra) i en skön stol - eller vad tror ni, kan man kanske fästa en hängmatta i varsin kortsida på balkongen? :D Någon som vill komma på balkongparty i sommar kanske? ;)

      <--- Nu fattas bara bord ;)

Och då är det snart helg igen! Imorgon ska jag på stan en sväng och fixa lite smågrejer och på kvällen blir det förhoppningsvis dans i Käcktjärn och Highlights! Marcus ville inte med så jag ska höra runt lite om skjuts - det brukar aldrig vara problem att hitta :) Lite synd att jag missade träningen på dansklubben ikväll med tränaren från i tisdags men det tog lite tid att flytta burar hit och dit...

Ja, nu kanske man ska börja se lite på TV på kvällarna i sommar då det känns som man är helt ledig! Vad ska man titta på nu för tiden förresten? Jag ser aldrig på TV så jag har ingen koll! Får väl kika runt och se om jag hittar någon favorit :)

Kramar!

Sååå skööönt!!!



Alltså, fatta sååå underbart skönt det är att komma hem och se detta och veta att jag bara kan packa ihop allt, lämna tillbaka allt på bibblan och bara ha SOMMARLOV!!! I 3 månader (att jag ska jobba i sommar gör inget - det känns som lyx)! Att tentan är gjord och det dessutom kändes bra plus att det är sol ute gör ju inte saken sämre! :D
Tror jag måste göra ett sommarskrik snart! WIIHOOO!!!



Kraaamar! :)

!

Jag känner att jag är väldigt överdrivet överaktiv med inläggen här men det blir så när jag är hemma hela dagen ;)
Tänk så himla skönt det vore om man kunde köpa ett mikrochip på Claes Olsons med inprogrammerat precis det man ville kunna! Då skulle man ju slippa sitta hemma och ödsla massa tid på att stirra i böckerna såhär :)

Det blev så snabblagad middag idag (blodpudding) så jag testade ett brödrecept som fanns i senaste Kvantum-reklamen. Skitenkelt - bara att röra ihop stoppa in i ugnen! Där ska degen däremot bo ett tag, ca 75 min, men då kan man ju göra annat under tiden ;)

  <--- massa bär, frukt och nötter i!

Sedan filmade jag Lee litegrann - hon är så busig! Lite långtråkig film ibland kanske men hon är rätt rolig då hon är i kattlådan där ganska i början ;)



Ikväll ska Marcus på grabb-kväll och se Terminator 4 och jag ska väl sitta här och nöta in det sista.
Däremot ska jag nog ut och lufta mig lite på inlinesen om det inte är för blött så jag inte får hypoxi, koldioxidretention, och annat farligt.

Wish me luck tomorrow...

Kramar!

Suck, suck

Tur att det har varit dåligt väder idag i alla fall så känns det liiite bättre att sitta inne och plugga... Vet väl inte om det gått särkillt bra för jag har typ hunnit kolla igenom knappt hälften än så länge! Men på något konstigt sätt känns jag ändå inte så jätteorolig - det blir jag däremot lite orolig över :S
Det är detta som tentan imorgon kommer handla om:


* Sjukdomstillstånd i centrala nervsystemet + omvårdnad vid dessa:
- demenssjukdomar
- stroke
- parkinson
- MS
- epilepsi
- traumatiska skallskador d.v.s. hjärnskakning, subduralhematom, epiduralhematom, subarachnoidalblödning, intracerebral blödning
- övervakning vid traumatiska hjärnskador och stroke.

* Sjukdomstillstånd i i rörelseorganen + omvårdnad vid dessa:
- reumatoid artrit
- artroser
- osteoporos
- höftfrakturer
- allmän frakturlära, omvårdnad

* Bedömning av ADL-förmåga, rörelseförmåga samt rehabilitering.
* Omvårdnad av äldre - teoretiska perspektiv.
* Omvårdnad av äldre multisjuka patienter.
* Gerontologi.
* Multisjuklighet och multifarmaci.
* Äldre och läkemedel.
* Nedsatt hörsel och syn (gråstarr och glaukom) hos äldre.
* Palliativ vård (lidande, svåra samtal, smärtlindring, dödprocessen, omhändertagande av den döde kroppen, bemötande och stöd till anhöriga m.m., m.m., m.m., m.m.)

Ja, jag säger bara - suck! Nu fick jag tycka lite synd om mig själv ;) Det ska bli så skönt att få göra bort det här nu...
Tycker det är lite flummigt vad vi egentligen ska kunna också. Men så brukar det ju vara!
Keep up the good (?) work!


Morgondugg

God morgon!

Yes - jag försov mig inte idag! Än så länge håller planeringen :)
Nu ska jag ut på en morgonpromenad i blöta naturen. Det har tydligen regnat i natt och gjorde det när Marcus for också för han sa att han skulle ta bilen idag. Hoppas det inte börjar regna då jag är ute! Jag tycker det är jätteskönt att vara ute på sommaren då det är fuktigt i luften för då luktar det så gott :)




Sen till nästa planering för dagen: plugga, plugga, plugga för imorgon gäller det!

Tjing!


Kvällsmys

Ikväll rullade jag och Marcus på inlinesen till dansklubben för att träna lite (OBS! Marcus följde och dansade)! En tränare från Luleå, Kim Jörgensen, var där för att ge lite träningstips och så  - det var roligt! Han var kanske lite på gränsen för ärlig men det klarar man sig nog långt på som danstränare ;)

Så nu sitter jag här och kvällsmyser med nyss uppäten gomacka och nu grönt te och mumsig kaka! Jag har verkligen hittat några favoritkakor! Icas egna kakor med vit choklad och tranbär - mumma! Tranbär är nog min nya favorit - jag älskar Icas 70%-iga choklad med tranbär också! Det rekomenderas ;)
Jag hade ju lovat mig själv att börja vara nyttig på heltid men tydligen har jag ingen självdisciplin alls längre...

 

Imorgon ska jag dock ha disciplin och stiga upp i tid som jag brukar, vet inte vaaad som hände idag då jag försov mig ända till 10, och plugga stenhårt - sista chansen nu!
God natt på er!


Kramar!

...

Från Sjukvårdsrådgivningen, kapitel om Alzheimers:

"Förvirring - extrem belastning på hjärnan

Det finns också tillfällen då en person kommer in i ett förvirringstillstånd, som skiljer sig från Alzheimers sjukdom på flera sätt. Förvirringstillståndet orsakas av att hjärnan utsätts för extrem belastning, genom stress eller tillfällig syrebrist. Då störs hjärnans sätt att fungera och man får svårt att tänka klart, tala, förstå och att klara det dagliga livet. Natt kan vändas till dag och man har svårt att koncentrera sig på att göra en sak i taget. Många går bara omkring och plockar bland sina saker eller talar osammanhängande."

Ja, detta händer väl typ.... hela dagarna, plockar och plockar! Hoppas det är övergående - och möljigen kan tentan påverka en del också. Känner mig lite halvdement.
Snart sommarlov.


Jobba jobba joooobba ;)

Tjong! Jag fick Höken-schemat nyss och jag jobbar... hela stadsfesten! Yeah!
Men oj vad jag ska spara pengar på det! Kan ju hinna gå runt lite på dagen och det är ju mysigt det också :) Dessutom kommer jag väl höra musiken ändå till jobbet då Höken ligger mitt i stan!

Jag vet! Jag kan ju dra med mig någon härlig gamling ut i folkvimlet på stadsfesten! Det kanske skulle liva upp deras annars så trista vardag :) Tror jag satsar på det!

Helgsummé

Happ, då var den sista examinationen gjord för den här terminen! Och nu var det ju det här med att sätta igång med tentaplugget... 2,5 dagar kvar... huga!

Kan väl berätta lite mer vad som hände i helgen. Var väl inte särskilt mycket men ändå ;) På lördag hjälpte vi som sagt till med lite flytt och sedan körde vi till Norsjö och såg fotboll - som för övrigt vanns av Norsjö! :)
Kvällen blev mys i stugan och Jenny och Daniel kom och joinade oss vid brasan! Sedan körde Marcus hem till stan senare på kvällen - konstigt att inte vilja stanna och se kaninhoppning, "världens sport"? :P
Söndagen tillbringade jag och mamma hela dagen i solen i Norsjö samtidigt som jag tävlade med kaninerna - bra kombination! Sedan fick vi morsdagstårta hos kära farmor med fastrar och farbröder - mysigt!

Jag lade ju ut lite frisörbilder men jag gör som Jenny gjorde och länkar till Marlenes egna sida!
Kika in oss här!
Nu åter till plugget! (Och fråga inte vad jag gjorde med texten för det vet jag inte - konstigt...)

Kramar!

Sunny sunny

Oj, vilken härlig med jäklig dag det varit! Härligt med soool men jäkligt med blåååst - särskilt när man ska försöka hoppa med kaniner och allt bara blåser omkull och virvlar runt!
Men men... och bränt mig har jag också! Men jag smörjde mig ju faktiskt - jag lovar! Det årliga misstaget... ;)

 <--- Aj, aj - inte bra! Får sova på mage!

Blir inget mer till er läsare för ikväll - dags att sussa så jag är pigg och rask på redovisningen på skolan imorgon :)
God natt!

Kramar!

RSS 2.0