Gissa vad...

... jag gjort i eftermiddag?













Det var kanske inte alltför svårt att gissa att jag fixat lite julstämning här hemma? :)

Det blev inte alls någon dansträning ikväll som jag tänkt (rackarns danspartner som inte håller sig hemma!), inget gymbesök eller någon promenad som jag senare planerade. Jag börjar inse mer och mer att ju mindre jag planerar, desto mer får jag gjort! :P Däremot dök julkänslan upp ikväll och jag kände mig manad att julstäda och ställa ut lite småtomtar (+ att man måste försöka hänga med våra julbelysningstävlande grannar, hehe)!



Nu äre jul igen!


Nu i efterhand känner jag att det hade passat väldigt bra med i alla fall en promenad då det inte direkt är aktiva tider med c-uppsatsskrivning! Men med tanke på pissvädret kanske det inte var så lockande ändå... Äsch, jag får väl acceptera att det blev ännu en soffkväll ;) Och det är inte så dumt när man kan softa till Faddergalan!


Kramar!


Kortis...

Nu innan sänggåendet tänkte jag bara göre ett kort helgavslutande inlägg...
Idag startade vi med ännu en skön sovmorgon till klockan 09.00 (!). Det här med att ha småbarn är ju det enklaste man kan göra! ;)

Sedan blev det bara mysande här hemma och en prommis till Kvantum för lite middagshandling. Kring ett-tiden kom delar av Marcus familj hit och jag, Marcus, Sara, Carin och småbarnen tog en sväng in till (den överskattade) skyltsöndagen! Nog är det julstämning på stan denna söndag på året men jag måste ge lite cred till alla mammor som kämpar runt med barnvagnar hela dagarna - pust, ingen lätt match! Särskillt inte då stan är överfylld med folk!



Dagens trista moment var då vår söta och snälla ettåriga gäst fick hämtning  - det blev ju så tyst och tomt här hemma helt plötsligt :S Men förhoppningsvis får vi fler helgbesök framöver!
Middagen blev en toppenlyckad hemmagjord pizza - mums! Därefter glass, kakor, godis... Ja, ni fattar :P

Och ikväll såg vi "sista" Johan Falk-filmen hos Matte! Helt klart den bästa även om de flesta var bra! Nu ser jag fram emot och hoppas på fler filmer :)
Inget julpyntande har det blivit ännu men det tänkte jag förhoppningsvis hinna med imorgon eller någon dag till veckan för att skapa julstämningen!
Nu är det bäst att pallra sig isäng för att orka vakna imorgon!

Nattinatt!

Different styles...

Jag har tänkt ett tag att jag ska lägga ut massa efter-klippning-bilder för att se hur frillan sett ut under åren men nu är tyvärr en massa bilder borta i cyberspace då vår hårddisk som alla bilder låg på totalkraschat... blä! Men här kommer några i alla fall. Lite kul att se att jag faktiskt haft lite olika frisyrer trots att det känns som jag alltid sett likadan ut ;)
Till att börja med kommer en skräckbild från första besöket hos Marlene då jag knappast gjort några engagerade försök att se klok ut i håret - håll i er!

 Haha!


2005 - december

 

2006 - augusti



2006 - oktober

 

2006 - december

 

2009 - februari

 

2009 - maj



2009 - augusti

 

2009 - november

 

Nu är det ju borta en hel del bilder från bl.a. 2007-2008 men man kan väl säga att jag blivit mer och mer våglig vid frisörbesöken ;) Men det beror nog också på att jag hela tiden gått hos Marlene och byggt upp ett förtroende som gör att jag kan testa nya saker. Vad ska komma härnäst? :P

Nu börjar det vara dags att krypa till sängen. Det är ju inte säkert vi har samma tur imorgon med väckarklockan Linn, hehe!

Godnattkramar!


Chillin'

Vi har en lugn och skön dag här hemma minsann! Dagen startade med en skön sovmorgon till ca 08.30 - trots 1-åringen i vårt hus! Sedan har det blivit lite lek och bus och lussebullbakning - effektiva klubben :)
Snart blir det att ladda upp för hockeyn! Tydligen har folk redan börjat ladda lite för hårt inne stan hörde jag på radio - suck. Att inte vuxna människor (karlar) kan hålla sig i schack! Aja, hoppas AIK tar hem det i alla fall!

En gladskit på morgonen







En trött duo före lunch ;)




Dagens bak:

 

Tjingfjong!


Cut it!


Nu har det ännu en gång blivit oförskämt få inlägg under den gångna veckan! Men det kan skyllas på att (1) dagarna är fyllda med aktiviteter (läs; skolarbete), (2) veckorna går snabbare än de någonsin gjort och (3) jag gör inte särskillt mycket som är värt att läsa om! ;) Veckan kan jag i alla fall snabbt sammanfatta här och nu:

Måndag: Skoljobb 08.30-16.00, dans 18.30-21.00.
Tisdag: Skoljobb 08.30-16.00, hockey i ladan (seger till AIK!!)
Onsdag: Skoljobb 08.30-16.00, dans 18.00-19.30, handling+städning resten av kvällen.
Torsdag: Skoljobb 08.30-16.00, dans 18.30-21.00.

Med andra ord en rätt enformig vecka! Men fasta rutiner är säkert nyttigt - ibland i alla fall! ;)





Idag, fredag, har det däremot inte blivit något skoljobb 08.30-16.00! Jag började dagen med en skön promenad, frukost och dusch innan jag hämtade Marcus på jobbet just efter 12.00 för att köra mot Umeå och en välbehövlig klippning!! Det behövdes verkligen och jag blev nöjd även denna gång! All cred till Marlene! :)
Därefter blev det tacosbuffémiddag - mumma! - vägg i vägg med salongen innan vi körde hemåt, kortklippta och glada! Som vanligt kommer här lite före-efter-bilder :)


FÖRE:

 

EFTER:


 

Även Marcus fick en omgång av Mallan och blev hunksnygg på köpet! :)




Här kommer en ledtråd vad som händer resten av helgen hos oss:



Lyckades du lista ut det? Inte?...
Nej, det är inte mina fötter som krymt. Det är bara en ovanligt liten människa som ska bo hos oss heeela helgen. Hon heter Linn och är världens sötaste! Och för tillfället världens snällaste då hon sussar så sött i kammaren ;)
Oj, vad mycket kul vi ska hitta på under helgen!
Första frågan är hur länge vi kommer få sova imorgon. Kanske bäst att lägga sig snart utifallatt ;)
Men först måste vi se Idol-resultatet! Erik är i alla fall vidare och det var ju förutsägbart!

Ha en fin helg alla som läser!

Kramar!

Kärlek...


I fredags var det kärlekstema i Idol och vi samlades ett gäng hos Lollo för att se detta. Med bordet fullt med godsaker och ett mysigt sällskap blev det en mycket lyckad kväll - även om jag åt en aaaning för mycket av godsakerna så lilla magen fick det lite jobbigt ;)
Dessutom var det rätt idol som fick åka hem, enligt mig! Nog för att Reza sjunger gudomligt bra - för det mesta - men det var dags för henne att åka nu!


Kärlek kan definieras på många olika sätt men jag har samlat några ord om begreppet;

" Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting. Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig altruistiskt. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina barn. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion.
Kärleken kan också bestå av en biologisk attraktionskraft av sensuell eller sexuell natur. I det senare fallet kan känslan vara mer allmän, så kallad romantisk kärlek, eller mer konkret åtrå, också benämnt libido.
Kärlek till den egna personen – egoism – kan av omgivningen ses som något negativt, där egenkärleken kan ta sig uttryck i handlingar som ökar det egna välståndet eller välmåendet på andras bekostnad. "
 -
Wikipedia


" Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig. Det gör jag med, sa Puh."
 - Nalle Puh


" Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge."
 - Okänd


" Sann kärlek kan inte döljas"
 - Spanskt ordspråk


" Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång."
 - Francis Bacon


" Att vara intim med en kvinna kräver alldeles för stor ansträngning." :P
 - Ivan Gontjarov








Igår blev det en liten sovmorgon och senare en mysig sväng på stan med Ally och Mette för lite fika och vandring på stan. Inga köp blev det men det finns så otroligt mycket fint jag skulle vilja köpa... Hmm, när kommer dagen då jag vinner några miljoner? Tycker jag har väntat för länge på det snart! Eller det kan väl bara komma ett brev på posten med en bunt sedlar? ;)

På kvällen laddade vi i alla fall upp för fest hos Johannes. Till middag blev det knytkalastacos och det blev bevisat att det finns stjärterum om det finns hjärterum då vi (nästan) rymdes 12 personer vid Johannes bord! Gott var det och mätt blev man som vanligt vid sådana tillfällen. Sedan blev det lite sneglande på hockey/Robinson - och, wihoo!, 3 hela poäng till AIK mot HV71!! Jajjamänsan, så ska det se ut! :D
Senare droppade det in fler folk och det blev en toppenkväll med tjo, tjim och såklart lite tjuvdansande också! :P

    

        





Idag blev den en skön och välbehövlig sovmorgon och vi hade turen att få väckas till solens strålar även idag! Efter en smarrig frunch, i form av korv och stuvade mackaroner, tillagad av min käre karl cyklade vi mot Nordanå för att kika på invigningen av dansutställningen som pågår där ända till april! Invigningen innehöll bl.a. dansuppvisning av några medlemmar från SDK och lite dansberättelser. I övrigt fanns på utställningen bilder från förr, gamla dansoutfits, citat från dansare och annat kul som har anknytning till dans - så har ni vägarna förbi tycker jag ni ska svänga in på muséet och titta!
Sedan blev det en fikasväng på stan med Marcus, Johannes, Sandra och Blobb innan jag och Blobb tog chansen att gå på Te-dans med gamlingarna till bandet Bendix, haha! Med trallvänlig musik och även lite vals och hambo mot slutet hade vi en trevlig avslutning på dagen i dansens tecken! Vi blev däremot inte kvar så länge då det inte var sådär jättemånga att dansa med ;)

       <--Danscitat på väggen



   <---Wunderbara dansband :)

    <-- Vi fanns visst med på ett hörn oxå ;)


Ikväll hade vi tänkt styra ihop en filmkväll men just nu känns det som det skulle vara lika skönt att sitta här i soffan och ta det lugnt resten av kvällen! Vi får se hur det blir helt enkelt!
Hur som helst har det varit en mycket trevlig helg och jag känner mig laddad för en ny vecka på skolan! :)
Blev ännu ett långt helginlägg men så blir det ibland...
Ha en fin kväll!

Kramar!


Sköna tider!

Oj, vad underbart skönt och mysigt det är att sitta nyduschad efter träning med lite fika framför datan på kvällen! Jag har nog varit på den mest givande dansträningen på länge ikväll! En tränare från Luleå, Frida Öhman (som för övrigt var hjälpdomare på tävlingen i Luleå), kom och lärde oss lite nyttigheter ikväll. Vi fick massa bra tips och råd att tänka på och det tycker jag är toppen! Däremot glömmer jag så lätt så det är bäst att skriva ner råden ;)
Dessutom är det extra skönt att röra på sig då man suttit stilla vid en dator hela dagen med artikelgranskningar!

Dagens applåd går till Skellefteå AIK som äntligen lyckades ta en skön vinst! Fortsätt så!!
Dagens andra applåd går till mig själv som klarade h-veteshemtentan vi gjorde för ca 3 veckor sedan! Så underbart skönt det känns!! Men samtidigt tänker jag bara tillbaka och blir så fruktansvärt arg över hur de ens kan tänka tanken att ge oss en sådan hemsk tenta! Ännu mer tur att jag klarade den eftersom omtentan är den 12/12 - då det är danstävling för oss i Älvsbyn! Den hade jag ju knappast hoppat över... :P

Och imorgon är det fredag ännu en gång! Helgen håller på planeras lite och det ser ut att bli en rätt packad helg med många skojigheter! :) I liiike it!
Lär väl inte bli så mycket skrivande här under helgen men det dyker nog upp en helgsammanfattning senare :)





Nu blir det sängen nästa!
Ha en finfin helg alla!

Kramar!


...


Idag har jag syndat... Till Marcus stora glädje ;)  Dryga ett kilo synd. Dock en underbart god synd.
Men vad gör man då det är 3,90 kr/kg på Hemmakväll?






Nu blir det att göra mig iordning för dans på klubben heeela kvällen! Det är nämligen trivselkväll ikväll och det var många veckor sedan jag var på det - so here I come! ;)

Jag var by the way på ett besök hos veterinären nu på eftermiddagen för återbesök efter Lee's ögonoperation! Gertrud var nöjd med resultatet så det känns bra att jag lade ut pengar på operationen - men det var i och för sig ganska självklart att jag skulle göra det hur som helst!

Tjong!


Ciao!

Efter en helg helt utan bloggning är det nog dags för en liten sammanfattning här...

- I fredags jobbade jag och Jennypenny som vanligt på rätt bra med artikelläsandet - okej, i alla fall fram till lunch då vi stämplade ut och tog helg ;) På kvällen joinade jag 4 glada dansare till Ersboda där Zlips spelade! Vilken toppenkväll säger jag bara!! Kul, kul, kul, svettigt, svettigt, svettigt och underbart! :D 
Ca 03.30 dunsade jag i sängen öm i kroppen och NÖJD efter kvällen!

- 07.00 lördag morgon: pipipipipipip, väckaren ringer. Jag ville döda den.  Samtidigt visste jag att något kul väntade så då var det bara att pallra sig upp. Jag fick hämtning och joinade denna gång 3 glada (läs: trötta och opeppade) dansare mot dansinspirationsdag i Norrfjärden (strax ovanför Piteå) i ledning av Linus Isaksson och Åsa Boman - ett fantastiskt skickligt danspar från Lycksele! De kan man kalla riktiga förebilder!
Kroppen klagade under dagen "ta mig till en säng tokskalle" men jag lyssnade inte eftersom det var en mycket kul och lärorik dag! Dessutom fick vi testa på lite Lindy Hop i slutet vilket var svårt men jättekul!
Då dagen var slut kom Marcus och hämtade oss. Efter lite handling blev det tacosmiddag, Dansbandskampen, marängsviss och en väldigt trevlig helkväll hos Sara, Erik och Melvin i Piteå! Angående Dansbandskampen kan jag inte hur mycket jag än funderar förstå hur i hela friden inte Highlights gick vidare?! Jag blir arg bara jag tänker på det! Blä... Nöjda och glada efter dagen landade vi i alla fall hemma i sängen ca 01.00. Jag kan lova att jag hade betalat en stor summa pengar för att få sova en lång, skön natt...

Ledarna in action

 Bild 10 laddar ...
Bild från: http://www.flbs.se/ 

- ... men det fick jag såklart inte då väckaren åter igen började tjuta 07.00 på söndag morgon... suck! Nog är man allt bra dum som håller på med kaninhoppning så man inte får sova ut ordentligt på helgen! ;) Som tur var blev dagen mycket lyckad och lilla duktiga Lee plockade två pinnar under dagen (plus en pinne dagen innan med Matilda i Ångermanland dit hon fick följa)!
Först vid halv 8 var tävlingen klar och jag var trött, less och iskall efter dagen på Totohallen... Det blev en värmande dusch innan vi gick över till Matte för ännu mer Johan Falk-tittande! Trots min trötta hjärna orkade jag med 1, 5 film kan man säga. Första gick bra men andra filmen kan jag väl inte säga att jag riktigt hängde med i - det var alldeles för varm och skön soffa ;) Efter det lilla filmmaratonet blev det ännu en sen kväll och sängen var skönare än den någonsin varit!



Idag ringde dessvärre klockan samma jobbiga tid och jag cyklade till skolan för lite artikelläsning. Vi var inte de mest effektiva och allerta människorna på jorden idag så vi gav oss vid lunchtid så Jenny hann ta 1-bussen... Så jag cyklade hem igen i PISSVÄDRET! Snacka om ickevintermysväder! Blä för detta regn! För att inte tala om halkan!
Då jag lämnat min tonstunga skolväska hemma tog jag bilen och hann med en shoppingsväng på stan innan middagen också. Summan av detta blev många hundralappar fattigare men några grejer rikare ;) Men jag springer så sällan på stan så det kan jag unna mig - visst? :P

    <-- Blev en ny outfit idag!

Ikväll blev det ingen dansträning då min kära danspartner ränner runt i Stockholm några dagar... Dessutom blev det nog tillräckligt med dans i helgen så det gör inte mig så mycket ;) Så ikväll tar jag igen de lugna helgdagarna jag missat i helgen! Marcus gick över till Matte för hockeykväll men själv känner jag att det skulle vara skönast att krypa ner under täcket och värma mig... Tur att jag har mina fina, sköna nya tofflor!
Långt inlägg blev det men så har det varit en lång helg också ;)

Kvällskramar på er!


Tiden går och vi inget förstår...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - oj vad tiden och dagarna går snabbt! Imorgon har vi alltså fredag igen! Och inte vilken fredag som helst - fredag den trettonde! Så då gäller det att tänka efter extra noggrant innan man gör något förhastat - om man är skrockfull såklart ;)

Idag har varit en dag utan C-uppsats i tankarna då Jenny tillbringade dagen i Umeå. Men jag har inte varit sysslolös för det... Jag hann med en hel del klädtvättning, städning här hemma, handling och städning hos djuren plus att jag bara fick ta det lugnt! Skönt att göra bort det innan helgen då jag kommer vara borta hela tiden :) Dagen fick också ett bra avslut med dansträning på klubben!

Något vi ägnat oss åt några kvällar nu är att se Johan Falk-filmerna - och de är faktiskt jättebra! Igår såg vi tredje filmen och den var klart bäst hittills tycker jag! Nu återstår bara hälften :) Det är med flera riktigt bra skådespelare och det är kul att inte alla är så kända (av mig i alla fall) som det annars brukar vara i svensk film! Så har ni inte redan sett filmerna är det ett hett tips att göra det!




 



Nu börjar det vara dags att sussa och ladda krafterna inför morgondagens sista arbete innan helgen!
Hoppas ni får en skön natt :)

Kramar!

Oh my...


Igår kväll hände något historiskt på väg hem från Norsjö efter middagsbjudningen och påhälsandet hos ma famille. Nej - jag vann inte några miljoner på lotto. Och nej - jag syftar inte på AIK:s fortsatta förlorande i hockeyn. Det var nämligen någon som fyllde år. Mååånga år. Eller mil rättare sagt...

Grattis söta PMS-bil till dina 30 000 mil!
Hipp, hipp HURRA, HURRA, HURRA!!





Dagens recept!

Idag var jag tom i lilla hjärnan efter en lång dag på skolan men eftersom jag så duktigt tagit upp kyckling ur frysen i morse fick jag lov att ta mig i kragen och göra något åt den... Så det blev att använda det som kylskåpet hade att erbjuda - denna gång en typ "kycklinggratäng" med fetaost på! Den såg inte mycket ut för världen men det blev mycket gott kan jag säga - om man gillar fetaost ;)
Och som vanligt då jag gör mat är det ett stort plus med få ingredienser!




Kyckling med fetaosttäcke

6-8 potatisar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
basilika (eller persilja)
2-3 stora kycklingfiléer
1 fetaost i bit
1 burk créme fraiche (ev. lite mer om du har)
citron (jag tog på flaska)
salt, peppar


Ugnsvärme: 200 grader.
Skala och skär potatisarna i tärningar. Stek dem så de får en gyllenbrun färg tillsammans med den hackade gul- och vitlöken. Strö på lite basilika. Lägg detta så det täcker botten på en ugnssäker form.
Skär kycklingen i mindre bitar, stek den, salta och peppra. Lägg detta ovanpå potatisblandningen.
Mosa fetaosten och blanda med créme fraiche samt ge smak med citronsaft, salt och peppar. Lägg detta överst i formen.
Stoppa in i ugnen ca 20 minuter. Klart!
Servera gärna med en god sallad. Mycket enkelt och gott!

 

Smaklig måltid!

 


Seuppsats...

Som jag så snällt bad om på Facebook imorse blev denna dagen ändå rätt så effektiv och vi kom en bit på vägen med detektivjakten på vetenskapliga artiklar och hann dessutom med en föreläsning om skrivandets svåra konst. Jag har nog inte skrivit det här förut men det är jag och Jenny som ska kämpa i 10 veckor framöver med att komponera ihop en C-uppsats tillsammans! Det ämne vi valt (om vi inte hinner ändra oss igen) är erfarenheter av mötet med vården hos kvinnor som utsatts för våld i hemmet/av sin partner. Hur vi ska formulera rubriken och syftet är ännu en gåta men jag tror det kommer sluta bra även om vi lär möta en heeeel del motgångar på vägen! :)

Ikväll blir det min sedvanliga måndagssyssla i form av dansträning och kanske kan vi hinna med ännu en Johan Falk-film med Matte sedan? Vi såg den första filmen igår, GSI, och den var riktigt bra faktiskt! Jag ser fram emot att se de kommande filmerna då de verkar vara mycket spännande filmer! :)

Nu ska jag fixa lite käk - blir nog blodpudding idag, mumma!
Jag bjuder på några mysipysiga dansbilder jag hittade igår sålänge :)







Ha en trevlig kväll :)
Kramar!

Wintertiiime...!




Titta så snabbt utsikten kan förändras över en helg - eller över en natt kan man nog säga att den gjorde det. Från att ha mötts av grått och trist väder fick vi nu vakna till ett fint vinterland :) 
Men om jag känner denna del av sverige rätt kommer det nog tyvärr inte vara så länge och det byts ut till slask och blötheter...

I helgen har jag hunnit med en del roliga saker, till att börja med på fredagen. Då hämtades jag av snälla Ally och Oscar och vi styrde kosan hem till Hilda för tjejfest. Tjejfesten bestod denna gång av jag, Ally, Hilda och Anette. Kvällen innehöll hemkörningspizza, en gnutta alkohol, Idoltittande (yeeess - Rabih åkte!), sällskapsspelande och skrattande innan vi traskade till Old William's Pub för att avsluta kvällen där! Som vanligt när jag ska gå ut är det för hög åldergräns på uteställena - även denna gång då det var 33 på Balzac och 27 på Station...
I sällskapsspelandet av Trodde du ja åkte Hilda på alla möjliga utmaningar och blev snurrad, lapade vatten och diktade så vackert, hehe! Vi spelade också Tabu, vilket är nytt för mig och det var superkul! Ett typ av ordförklaringsspel men en lite klurigare variant :) 



Före-tjejfest-posing, haha!


    

    

    



Igår, lördag, följde jag Marcus till LAN:arna som han tillbringar hela helgen med. Där fastnade jag ända till middagstid så då var det bara att köra hem, äta och börja fixa sig inför dansen på Rotan! Det var Zlips som spelade men utan Melissa som sitter i juryn i Dansbandskampen för tillfället. Musiken var väl inte så bra då det blev en hel del "gubbrock" och lite trista låtar - men jag hade jättekul! Jag tror det var lite killöverskott dessutom så jag hade många att välja på! ;)
Efter dansen blev det Statoilkorv tillsammans med Blobb och ännu ett besök hos LAN:arna så det blev rätt sent innan jag kom mig i säng - ca 04.30 tror jag klockan hann slå...

Idag blev det en gooo sovmorgon till ca 13.00 (!) och sedan har jag inte hunnit så mycket förutom att jag just hämtat Marcus och Matte från lanet. De höll inte ut längre än till ca 14.00 - och det kan jag förstå :P
Senare ikväll blir det eventuellt farsdagsmiddag och senare kanske Johan Falkfilmstittande men det återstår att se!

Kramar!


Darky...

Oj, vad dagarna springer ifrån mig! Imorgon är det fredag - IGEN!

Idag har jag lite knackigt arbetat med artikelsökningen inför C-uppsatsskrivandet som nu ligger framför oss ända fram till januari! Kan ingen bara komma och räcka fram en bunt färska och relevanta artiklar?! Av någon konstig anledning har jag hamnat på en hel del andra sysslor också...

Ikväll blev det lite dansträning och det kändes betydligt bättre än i måndags då danslusten var TOTALT borta. Dock tolkar jag en viss hemtenta som en mycket trolig orsak till omotivationen den dagen... Eller det var inte bara den dagen - jag har känt mig rätt down ett tag nu. Men det brukar jag bli denna tid då man aldrig får se solens strålar, det är kallt och ruskigt ute och dessutom vill det ofta tajma in att vi har tenta just sådana perioder!



Tänd några ljus i höstmörkret...

Men imorgon blir det roligheter då vi laddar för tjejfest! Det blir skönt att umgås med dessa härliga tjejer och bara tänka på annat. Addera en del hemkörningspizza, en del alkohol och en hel del snicksnack samt subtrahera personer med det manliga könet och det är en komplett tjejfest ;)
Nu påminner John Blund om sin existens och det kliar i ögonen - dags att sova!

Nattikramar!


Dagens recept!

Och nu ska jag skriva om...... *trumvirvel* - MAT igen! Jag tror jag måste byta namn på bloggen till "Lindas cookalong" eller något snart - men jag har inte så mycket annat att skriva om så ni får ha överseende med det ;)
Idag puttrar i alla fall min tolkning av chili con carne på spisen. Marcus jobbar tydligen övertid så den får puttra lite extra medan jag skriver och väntar!
Det kanske är lite onödigt att jag skriver om "klassiska recept" då de flesta känner till dem men jag brukar i alla fall glömma bort de allra enklaste maträtterna - så here it comes:



Chili Con Carne à la Linda

400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit paprika
1 paket krossade tomater med chili
1 burk sojabönor
salt, peppar
basilika (kan uteslutas eller ta annan örtkrydda)


Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken. Tillsätt köttfärsen och stek så färsen får färg. Salta och peppra. Tillsätt paprika, sojabönor och tomatkross och låt det puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö i lite basilika (eller hackad om du har färsk) mot slutet.
Själv kokade jag ris till också men det är en smaksak. Jag tycker det det känns lite "naket" ibland med bara chili con carnen. Det är även jättegott att äta en klick crème fraiche till för att bryta av chilismaken!

Smaklig måltid! :)

  


Dagens recept!

Nu tänkte jag bjuda på receptet på det goda brödet jag bakade igår kväll! Det är ett härligt, matigt och nyttigt bröd som passar perfekt till frukosten då man håller sig mätt länge! Eller varför inte njuta det till en varm och god höstsoppa? :)
Det är otroligt enkelt att röra ihop degen men det kräver en stund i ugnen så då kan man passa på att göra något annat effektivt under tiden! Ett extra plus är den låga sockermängden - bara lite från honung som dessutom går dra ner på lite mer :)



Hälsobröd med valnötter och tranbär

4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl (fullkorn)
½ dl krossade linfrön
1 dl havregryn (fullkorn)
1 ½ tsk salt
1 msk brödkryddor
2 tsk bikarbonat


2 dl tranbär
2 dl valnötter (bryt av dem i två delar om de är extra stora)
6 dl lättfil
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung


Sätt ugnen på 175 grader.
Mät upp de övre, "torra" ingredienserna och rör ihop. Tillsätt resten och blanda till en kletig smet. Det blir väldigt kletigt och tungrört så ta ett hållbart verktyg att röra med ;)
Smörj och bröa en form, ca 1,5 l, och lägg i smeten.
Grädda ca 75 minuter. Låt brödet kallna lite i formen innan du slår upp det och låter det kallna under bakduk!
Sedan är det bara att njuta!




       


Återställaren...

Idag har jag haft en välförtjänt lugn och skön må-bra-dag - UTAN plugg- och tentaångest! Inte en tanke har jag ägnat åt allt vad gäller skolan...

Den började med en perfekt sovmorgon till ca 08.00 och följdes av frukost, lite fix här hemma och såklart checkning av Facebook och diverse bloggar ;)
Vid lunchtid tog jag min pärla till cykel in till stan och mötte rara Ally för lunchfika och snicksnack på Waynes och därefter en lång och skön vandring på stan. Jag gjorde ett fynd i källaren på Hanséns i form av en klänning för halva priset - så var nyårsoutfiten checkad :D Skönt! 



Vid 4-tiden avslutade vi vår heldag på stan och Marcus mötte mig där för att promenixa med mig hemåt. Men vi bestämde oss för att äta ute så jag hade turen att bli bjuden på middag på Monaco :) Det var evigheter sedan jag åt där! De hade en wunderbar pastasås med bacon, räkor och massa grädde! Inte nyttigt men väääldans gott! Man kan väl säga att det blev som grädde på moset för denna dag ;)

Ikväll hade jag tänkt ta en kvällspromenad men efter en blick ut i det otroooligt trista blåsiga och lite regniga vädret beslutade jag mig för att göra mitt goda bröd jag tänkt göra en massa kvällar! Perfekt syssla för en höstkväll man helst vill hålla sig inne på! Jag delar med mig av receptet sen!

Kramar!


Bibabebo...

Nu ligger jag efter i bloggningen! Inspirationen har helt enkelt inte funnits nu några dagar - vet inte riktigt varför. Men jag kan dra en kort sammanfattning vad som hänt i mitt innehållsrika liv sedan sist! ;)

I fredags bjöds vi på en mycket trevlig middag i Nyliden och efter att datafixar-Marcus fixat klart körde vi djupare in i skogen till Krångfors för Idol-tittande hos Gustav och Johanna! Där bjöds vi dessutom på världens godaste blåbärspaj - ska jaga efter receptet och lägga ut här ;) Under kvällen fick jag ett inte så peppande telefonsamtal som jag inte kunde säga nej till...

... så på lördagen ringde väckaren 05.50 och jag drog mig upp för jobb på Höken 07.00-17.00! Kändes väl sådär kul att jobba då Marcus for hem till Ljusvattnet och mysade. Efter jobbet tog vi en långpromenad till A-torp där min familj var på middagsbjudning eftersom pappa fyllde år den dagen! Hurra, hurra, hurra! 52 år ung blev han ;) Vi hade tur och kom lägligt till efterrätten och sedan blev det Dansbandskampen och massa godis - tur att vi gick dit...

Söndagen ringde väckaren samma tid och det var dags för delad tur på Höken - Idon't like! 07.00-12.00, sedan rast och sedan jobb 17.00-21.00. Känns som man är på jobbet hela dagen då! Men jag hade tur och fick besök av mor och far på rasten och fick våra punkade cyklar fixade - TACK! Och så hann jag kika in i Maria och Guztavs "helglägenhet" här i stan typ granne med oss innan jobbet - helmysigt!

Och den här dagen vill jag bara glömma! Trött efter helgens jobbande vaknade jag, åt frukost och satte mig vid datorn för att spänt vänta på att hemtentan skulle läggas ut kl. 09.00. Jag säger nog bara ett ord om den - katastrof! Innehållande 21 frågor - flera med a,b,c - alla svar skulle innehålla källhänvisning och den skulle vara inskickad 14.00. Stress, stress, stress! Jag hann absolut inte kolla igenom allt eller ens svara på alla frågor innan tiden var ute. Denna "hälsokurs" har gjort slut på mig - bara massa stress...!

Så nu tänkte jag glömma den ett tag så det blir dans ikväll som avkoppling!
Nu gäller det att ladda upp för C-uppsatsskrivande som jag har framför mig ända fram till januari - pust!

Kramar!

RSS 2.0