Plötsligt händer det...!


Ikväll har jag imponerat stort på mig själv! Frågan är om det, som oftast, kommer straffa mig med en rejäl förkylning eller om jag klarar mig denna gång.  Jag vet dock inte vad som imponerar mig mest - att:


1. ...jag faktiskt gav mig ut på en joggingtur

eller

2. ... jag valde att göra det i 13,5 minusgrader

eller

3. ... jag höll mig i åtminstone lunkande fart - i 40 minuter


Ja harreligen, som sagt - plötsligt händer det!

;)


Saffransmuffins!


Idag har varit och är en sådan där dötråkig ledig dag! Som åtgärd satte jag på julmusik och drog igång lite bakning. Resultatet blev ett gäng tokigt goda saffransmuffins - och självklart bjuder jag på receptet! ;)


SAFFRANSMUFFINS à la Lindada

Blir 10-12 st

* 100 gram margarin
* 2 dl socker
* 2 ägg
* 0,5 dl hackad sötmandel
* 0,5 dl riven kokos
* 1 tsk bakpulver
* 3 dl mjöl (tog hälften vetemjöl/dinkelmjöl)
* 1 pkt saffran
* 0,5 dl lättfil

Rör socker och margaring med elvisp. Tillsätt äggen och rör ihop. Stöt saffranen med lite socker och blanda med filen så det får lösas upp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt saffranblandningen.
Fördela smeten i stora (julinspirerade) muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader.

Tips! Vid servering kan man strö lite florsocker över :)




Supergoda!


Advent, advent...!


Imorgon är dagen vi alla trott varit så långt borta - första advent! Jag blir nästan skrämd varje år hur snabbt det går men jag måste säga att advent är något jag tycker är alldeles tokmysigt! Jag ska strax bege mig mot ännu ett nattpass på det lika mysiga och julpyntade jobbet och imorgon blir det förshoppningsvis en sväng på skyltsöndagen! :) Det här väntan inför jul är ju bara det absolut bästa - när väl julafton kommer känns det lite vemodigt tycker jag för redan dagen efter känns det som allt är slut...

Här hemma har inte så mycket nytt hänt sedan sist förrutom att julen så smått börjat smyga sig på. Förra helgen hände däremot en grymt otroligt kul sak då vi VANN vår klass på danstävlingen i Luleå! :D Men tänkte skriva om det i ett eget inlägg då jag förhoppningsvis fått tag i några bilder/filmer från dansen... ;)








Ett mindre mirakel har också skett här hemma - något jag aldrig trodde skulle ske. Min orkidé har blommat! :O Herregud, hur har jag burit mig åt?! Bara att njuta så länge den varar (typ 3 dagar...).




För övrigt är det överdrivet mycket snöande ute och jag tycker att den här fina aprilvintern ska anlända typ... nu? Så man kan åka på härliga skotertrippar, njuta av vintersolen och bara känna att... snart är det sommmmmar! Haha, vilket flummande här blev...

Ha en fin lördagkväll mina vänner och ta väl hand om varandra!

Kramar!


Workypurky


Smaskelismask..! Sitter och äter lite vaniljyoghurt och musli och känner att det är dags för lite updating här innan det blir tid att bege mig till del två av denna jobbdagen. Suck för delade turer... Och helgjobb också för del delen! Men jag är glad att jag får jobba! :D

Timmarna, dagarna och veckorna springer på och nu är VINTERN här på allvar! Och imorse sjöng de julsånger på nyhetsmorgon... Men jag har i alla fall köpt EN julklapp - det ni! ;)
Annars händer inte mycket nytt på Lindadafronten! Jobb, dans, jobb, dans, någon fika på stan - ja ni vet..!

Jag kan i alla fall bjuda på ett klipp från förra (totalmisslyckade) tävlingen i Lycksele. Jag hade inte tänkt lägga ut den då den inte precis är något att skryta med men jag kan försöka lova att ge er ett betydligt coolare klipp efter nästa helg då Luleåtävlingen varit. Som tur var tar klippet slut lagom i tid då min rumpa tydligen bestämde sig för att titta fram - usch! Nu jäklar gäller det att ta revansch!! ;)






Ikväll är det opassande nog dans till Zlips i Ske-hamn men jag hade tänkt vara så snabb som möjligt och speeda dit direkt efter jobbet! Hallååå, man kan ju inte missa en dans på Rotan bara för att man jobbar - daah! :P

Ha en fin lördagskväll mina vänner!


Dutti kicka!


I veckan har det blivit ordentliga utdelningar av vuxen- och duktighetspoäng till mig! Förrutom storkok av matlådor fick jag för mig att göra ett ryck och piffa till blommorna! Likt vädret hade de börjat hänga mer och mer och se allt gråare och allt annat än friska ut... Så jag tog med mig Maria till BlomsterLandet och införskaffade några nya blommor, blomjord och lecakulor. Sedan var det bara att gå lös och sätta om och kasta de minst levande blommorna. Så nu är det fint och fräscht i fönstren - ett tag i alla fall, hoho! ;)









Hmm, vaaaad kan nästa duktiguppgift tänkas vara...? Har en liiiten känsla att det kan behövas en fönsterputs i vardagsrummet - eller vad tror ni? ;)




Nu ska jag klura ut hur denna lediga dag ska spenderas fram till ikväll då jag ska hjälpa till på buggkursen! Kanske blir det en sväng på stan... :) 
I morse blev jag ännu en gång lämnad för Estland... Jag förståår inte vad Marcus ser hos den där Estland som inte jag har! :P Men som tur var är jag bara lämnad till torsdag midnatt den här gången... Fick just ett samtal att han kommit fram säkert i alla fall! Däremot verkar något av flygplanen ha slukat hans resväska till lunch eller så har någon annan resenär tyckt att den skulle följa med denne istället. Så surt sådant där... Hoppas han får tillbaka den innan hemresan i alla fall!



Dagens recept!


Idag har jag som sagt en härlig ledig måndag då jag jobbar den kommande natten! Vad passar då bättre än att toklaga en massa matlådor?! Speciellt då det är helt slut av dem i frysen... ;)
Första rätten blev mycket lyckad så måste dela med mig av receptet! Jo, man kan stå och laga fläskfilégryta en måndagsförmiddag, hoho...! Ett tips är att ha datorn i närheten då man lagar mat så man kan dunka den bästa dansmusiken - inspirationen blir på topp, jag lovar! ;)



Fläskfilégryta á la Lindada ;)

- En fläskytterfilè (ca 500 gram)
- 1 gul lök
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 paket krossade tomater
- ½ dl chilisås
- 2 stora morötter
- ½-1 broccoli
- 1 burk lätt créme fraiche
- Salt, svartpeppar, chilikrydda, cayennepeppar

Fräs filén och lök i en stekgryta några minuter. Krydda lite med kryddorna. Häll på tomatkrosset, chilisåsen, moröttern skurna i slantar och broccoliknippen och låt det puttra under lock ca 20 minuter. Tillsätt créme fraichen och smaka sedan av om det behövs mer kryddor.
Tips! Ät med fullkornsbulgur eller annat risliknande tillbehör!







Bon apétit!



Får se vad det blir för matlådor till middagen... Tänkte göra något av ännu en älgfärspåse som ligger i kylen och väntar ;)


RSS 2.0