Fader, fader...


Här kommer ett litet inlägg ägnat till min kära fader - så läs detta noga nu!
Texten är från Illustrerad Vetenskap...



Det syns inte så bra då bilden är från mobilen. Men såhär står det i det inringade fältet:

"Ljuset kommer att växla mycket i intensitet och färgen kan skifta för att fältet i en mikrovågsugn inte är homogent. Det är inte ett expriment man bör försöka sig på hemma för det är stor risk att glödlampan exploderar och den blir under alla omständigheter glödande varm".


Need to say no more!... ;)

Over and out!

Dagens recept!

Idag blev det vegetarisk lasagne till middag! Hittade receptet för något år sedan och har gillat det sedan dess!
Gott, enkelt och schysst för djuren, hihi :) Minns inte om jag kanske lagt upp detta redan någongång men då kommer det igen...!



VEGETARISK LASAGNE MED KESO

Tomatbas
(bra att göra dagen innan så går det snabbare sen!)
1-2 lökar
1-3 vitlöksklyftor (olika beroende på storlek osv)
3-5 morötter
1 paket krossade tomater
olivolja
salt


Hacka löken och riv mörötterna. Fräs löken i olivolja och tillsätt sedan mörötterna och fräs en stund utan att bränna det. Häll i tomatkrosset, salta och låt det gärna småputtra 45-60 minuter (därför är det bra att ha gjort det dagen innan... det går bra att puttra kortare tid men mörötterna blir bättre efter längre tid).

1 paprika
1 liten burk champinjoner (kan uteslutas om man inte gillar)
1 burk keso naturell 250 gram
1 burk keso grillad paprika 250 gram
Lasagneplattor
Riven ost


Hacka paprika och champinjoner och fräs detta i en panna. Tillsätt tomatbasen och smaka av med salt och peppar. Tänk på att inte salta för snålt då det kommer sugas upp i lasagneplattorna en del. Blanda ihop keson med varandra. Man kan välja smak på keson själv såklart men jag tycker detta är godast!
Lägg tomatröran i botten på en ugnsform. Varva sedan detta med lasagneplattorna och keson och avsluta med tomatröran. Sprid river ost över och tillaga i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minuter
Låt lasagnen stå en stund då du tagit ut den ur ugnen så vätskan får "sugas in" lite!
Smaklig måltid!

  

Sedan kan man med fördel göra lite blåbärspaj och vaniljsås till efterrätt... ;)



Lovely weekend!

I fredags blev det Maxmat och ett biobesök för oss med Johannes och Matte till Snabba Cash! Det blev väl en liten besvikelse men helt klart sevärd film! Det blev ett sådär halvbra betyg enligt mig... Typ 3,5 av 5! Men hade det inte varit för Joel Kinnaman hade såklart filmen inte hållit samma klass, hoho ;)



I lördags blev det en låångpromenad med Maria runt i stan med fika och reafyndande! Jag köpte 6 ljuslyktor på Indiska på halva reapriset - yeah!
Senare på eftermiddagen bjöds vi på wunderbar middag och mys hos mostra min - mumma!

   

Söndagen körde vi mot Ljusvattnet för skoterkörning, pimpling, eldande och mys. Det blev dock ingen fisk - men jag fick i alla fall ett napp! ;) Sedan blev det mat och semlor med hela gänget! Trevligt, trevligt!
Efter hemkomsten till schtaan blev det film hos Johan och Jesse - 2012 blev det! Även det blev en liten besvikelse. Men den ska man ju se ändå :) Och varför ska alla filmer vara så förbaskat långa så man måste kämpa för att hålla sig vaken? :P

    

Sådärja - nu fick jag till en snabb helguppdatering och ska nu fortsätta mitt fix och trix som jag planerat under dagen! Känns som jag har tuuusen småsaker som ligger och gnager! Men so far går det rätt bra.... Har hunnit köra några tvättmaskiner, betalat diverse räkningar och äntligen startat jobbsökandet hittills idag!

Nu måste jag nog övergå till pluggande inför tentan på fredag! Ikväll blir det hårddansträning inför tävlingen i Luleå på lördag! Det har inte precis legat på topp med danstränandet på senaste så nu måste vi shapea up!
Ha en lovely day!

Kramar! 


Fetdags!

Man har tur om man är med i Västerbottens Kaninhoppares styrelse, kommer på möte hos mig ikväll och gillar semlor! ;) Mmmmm, mumma! Årets första semla är alltid godast! Och dääär ryker förtjänsten av det man tränat den senaste veckan! :P








This is how we dance...


Hmm, jag blev helt plötsligt lite lagom danssugen när jag såg filmklippet som På dans med Kurt lagt ut från Ersboda i fredags! Jag och Nygge gungar visst förbi i början och slutet också, hehe....;)





Ikväll ska jag ta och promenixa till 360 för att testa Poweryoga! Det var evigheter sedan jag yogade sist så jag lär väl vara död i kroppen imorgon - ja, yoga är faktiskt grymt ansträngande!

Ha en mysig kväll!

Kramar!

Helgens bravader!

Som vanligt kommer här en liten helgsammanfattning!

Fredag
Fredagen inleddes med opponentskap/respondentskap på c-uppsatsen, som efter vi gjort några små ändringar, äntligen är klaaar!! Så snabbt och smidigt det gick - tack för sammarbetet Jennypenn! :) Och dessutom hade vi världens snällaste opponenter också - tack Tina och Johan! Jag kunde aldrig ha gjort det bättre själv! ;)

Efter en stunds avslappning, utpustning och middag kom dansbilen och hämtade mig! Som vanligt fick jag åka med en bil full med killar (lycko mig!) och denna gång blev det till Ersboda och Shake! Och som vanligt var det hur kul som helst och massa roligt folk!! Skulle tippa medelåldern på max 30 - äntligen börjar alla unga inse det underbara med dans! 


Lördag
Efter en liten skön sovmorgon och frukostätning kom Maria till mig och vi promenixade in till stan för lite shopping som uppladdning! Då Jenny kom till stan med bussen gick vi hem till mig igen (med Jennys 500 ton tunga väska) för att korka upp wine och fixa och puffa till oss för kvällen! :)
Sedan beställde vi Ranchopizza och tog den till Marias place där vi fortsatte kvällen med tjejsnack och annat snacks! För att skona fötterna tog vi taxi in till stan och Station 8 där vi snaaaart får gå in utan att ringa en vecka tidigare och skriva upp oss på den berömda "listan"! ;) Det var massa roligt folk ute och det blev en toppenkväll - det måste vi göra oftare tjejs!

   

   


Söndag
Denna morgon blev det en lite kortare sovmorgon och vid halv 11 startade jag, Marcus och nattgäst-Jenny mot Norsjö för att vi (men inte Jenny) skulle se Risliamatörerna med mina och Marcus föräldrar! Som vanligt var de jättebra så det var helt klart värt det :) Så jag rekomenderar er att besöka Risliden innan föreställningarna är över!
Sedan planerade vi att besöka pizzerian för att mätta magarna. Men denna förhoppning gav vi upp rätt snabbt då vi hade väntat typ 20 minuter utan att ens ha fått beställa! Så vi lämnade stället och hoppades på bättre lycka på Frasses... jo pyttsan! Och det ska kallas snabbmat? Men tillslut blev vi i alla fall mätta efter att ha jagat mat typ 2 timmar... 




Idag var första dagen på SISTA terminen av min utbildning - fatta! - och det var en aning tungt att sitta på föreläsning igen efter allt eget pluggansvar dessa veckor! Men det blev en rätt kort dag för mig som hade tandläkarbesök kl. 14.20. Det gick grejt och jag hade inte ett enda hål!
Nu ska jag ta och bege mig ut på en promenad mot typ Eddahallen där Marcus spelar hockeybockeymatch kl. 20.10 - hejja, hejja!

Sköt om er! Och kör försiktigt!

Kramar!

 


Hahahaha!

OH MY! Hur söt är inte denna kille? ;)




Hoppas det i alla fall gav någon ett litet leende denna kväll!

Nattikramar från moi! :)

Vackert i januari...


Fin soluppgång över skolan igår morse :)


Det är verkligen otroligt fantastiskt skönt ute nu! Hade man vetat att det skulle bli så här fint i slutändan hade jag lätt stått ut en vecka till med - 30! ;)
Med sol och värme kommer tö så det är tur snöskottarfolket sköter sitt jobb och rensar taket hos oss så ingen stackare dör av snöras!

 

Idag har varit en otroligt skön ickeskoldag! Jag har dessutom varit grymt effektiv tycker jag :) Jag steg upp vid 09.00 och startade första (av fyra) tvättomgången. Efter frukost varvade jag nedbäddning av tomtar och änglar, dammtorkning, tvättning, rensning, dammsugning och renbäddning av sängen - och allt detta hann jag innan kl. 12 då jag hämtade Marcus på Alimak för att luncha tillsammans :) Kanske är jag lite skadad som inte kunde slita mig från Campusområdet ens då jag är ledig för det blev lunch på Älvy, hihi! Men det är så god salladsbuffé där ju...
Efter lunchen blev det att slutföra klädtvättningen och baka ett "hälsobröd" som blev lite kompakt så att säga...
Men så går det när jag alltid ska mixtra och ändra och hålla på med receptet så det blir en enda sörja ;) Ikväll blev det en cykeltur till dansklubben, som dragit igång efter juluppehållet, för några slöa danser!
Här kommer brödreceptet i alla fall! Ni kan ju testa göra det med rätt ingredienser och mängd och höra av er hur det blev, hoho!





Hälsobröd

1 dl solroskärnor
1,5 dl krossade linfrön
2 dl vetekli
3 dl vetekross
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt fil och sirap och blanda smeten. "Häll" i en smord och bröad form och grädda nederst i ugnen ca 50-60 minuter.
Stjälp upp på galler och låt kallna under en duk innan du skär upp brödet.
Det blir väldigt mättande det här brödet!






Imorgon knackar Jenny på vid 8-tiden och då ska vi äta brakafrukost och förbereda c-uppsatsopponentskap/respondentskap inför fredagens examination på c-uppsatsen! :)

Nattinatt vänner!

Kramar!

Saturdaynight yeah!

Tjingtjong!

Hoppas ni har en fin lördagskväll ute i stugorna! :)
Här har vi det lugnare än lugnast - i alla fall om man jämför med grannarna längst ner som verkar ha världens partyparty! Ikväll har vi kvällsbesök av Matte och har ätit god hemmapizza (andra dagen i rad!), sett hockey - som gav 3 sköna poäng till AAIIKK - och efterrättat med äppelkaka och vaniljsås! Värsta glassarkvällen! Dessutom fick vi fint övernattningsbesök där vid 7-tiden som kallas Linn och är världens sötaste! Men hon blev trött innan oss så hon befinner sig nog i drömmarnas värld nu ;)


 <-- Yummie, yum!

I veckan har det inte varit många knop förutom c-uppsatsskrivande! Nu börjar det verkligen vara på slutspurten - arbetet ska vara inskickat på tisdag, 12/1 kl.08.00 och sedan är det bara att hoppas på det bästa! 10 veckor har verkligen gått otroligt fort!
Men en sak har vi i alla fall hunnit med. I onsdags besökte vi Piteå för att fira Melvins 1-årsdag! Hurra, hurra, hurra! Oj vad tiden går... Han verkade nöjd dagen till ära och rev ivrigt upp paketen! Och god mat (pitepalt såklart) och tårta bjöd han på också :)

  

Mycket mer nytt än så hade jag inte att offentliggöra men jag tänkte i alla fall lägga ut äppelkaksreceptet jag gjorde ikväll! Jag har länge tänkt göra något bak med kesella men det har inte blivit av så nu var det dags - och det blev faktiskt bra! Det ger en lite mindre sliskig smak och det tycker jag är toppen då det kan bli lite för mycket med massa sött efter maten :)



ÄPPELKAKA/PAJ MED KESELLA


Smulor:

4 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör/flytande margarin

Resten av degen:

1 dl lättfil
1 ägg

Fyllning:

1 burk (250 g) lättkesella, 1%
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron

2-3 äpplen

Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Den var lite varm då vi åt den med vaniljsås men det är nog godare om man äter den kall. Sedan behöver man inte sås till heller då den blir rätt kletig ändå... Men det är ju så gott med vaniljsås! ;)








Ha en fortsatt bra kväll!
Over and out!

 


Trettondagsafton!


Kallt, kallt, kallt ute idag - en perfekt dag att sitta inne i värmen! :)
Idag plingade Jenny på dörren kl. 08.00 för att vi skulle peta lite på c-uppsatsen här hemma men bara halva dagen då Jenny hade planer för eftermiddagen.
Nu börjar det klia lite i mina ögon nu som påminnelse av den 4 timmar korta natten i natt. Men svidande ögon kan jag enkelt stå ut med när orsaken är 6 timmar dans! ;) Det var nämligen dansmara igår på Rotan till Zlips och Blender!! Oj, så kul det var! 600 glada dansare var där och roade sig - wonderful :)  


 

Ikväll blir det nog också lite dans men inte först ska jag grina klart till "En sång för Martin" och sova någon timma!
Ha en fin trettondagsafton!

Kramar!




Summa summarum!


Nu har bloggandet legat helt nere den senaste tiden för mig! Så nu tänkte jag göra ett sammanfattning av alla de 10 "helgdagar" som gått sedan förre riktiga inlägget. Så håll i er - här kommer ett låååångt och bildrikt inlägg ;)




Julafton
Vi steg upp tidigt, åt en mysig frukost och packade oss redo för några dagar borta för julfirande. Först körde vi till Ljusvattnet och samlades där för att följas till Burträsk där vi tittade på ett fint julspel i den vackra kyrkan. Efter detta åt vi julmat, såg på Kalles vänner och umgicks innan Carin åkte för att jobba eftermiddagen. Det blev en lugn eftermiddag med massa gottagotta och då Sara, Erik och Melvin kom från sitt julfirande blev det ett sent midnattsjulklappsöppnande :) Och som vanligt fick vi många alldeles för fina julklappar! :) Tyvärr blev det inte så många bilder från dagen bara...

      


Juldagen
Vi (i alla fall jag och Marcus) startade dagen med en skön sovmorgon och tomtegröt till frukost. Sedan tog vi det bara lugnt (det är väl det man gör på jul?) och vid 1-tiden kom mamma, pappa och Lars till Ljusvattnet och hälsade på! Vi åt ännu mer supergod julmat och hade trevligt resten av dagen.

  

På kvällen följde jag och Marcus ma famille till Norsjö där vi tillbringade kvällen hos faster. Alltid så kul att träffa alla - särskillt Katta och Stina då de är hemma på besök! För några blev det hotellbesök à la Norsjö senare på kvällen men vi hoppade över detta och satt hemma och myste istället ;)

   


Annandagen
Denna dag vaknade vi i Norsjö hemma på Berget och smaskade i oss en stor julfrukost och gjorde oss julfina. Julfirandet skulle fortsätta med ännu en "julafton", denna gång ute i skogen i Granliden hos min mormor med delar av min släkt. Även där blev det ett traditionellt firande med julbord och mys. Och tänka sig! Jultomten hittade till oss även i år och fick en glad tomtenisse till hjälp vid julklappsutdelningen! ;) Nöjda och glada efter dagen återvände vi till Berget för att sova där ännu en natt.

 
     
      
   


Dagen efter annandagen
Degiga efter allt julfirande och ätande kan man sammanfatta dagen med ordet SLÖANDE! ;)
Efter allt slöande packade vi oss iordning för att köra hem till schtaan igen men först passerade vi pappas verkstad och hämtade min "nya" fina Jetta som vi skulle ta med hem! En nypolerad, röd och fin krutbil med årgång -92 :)
Vi passerade Ljusvattnet på hemvägen för att hämta upp Marcus julklappar vi lämnat där och åt också middag där. Då vi kom till stan kastade vi in grejerna i lägenheten och drog vidare till Sjungande för att se film med Johan, Jesse, Johannes, Malin och Robert. Jennifers body med Megan Fox blev det och den var konstig men helt klart sevärd ;) 




Måndag och tisdag
Dessa dagar blev en tillfällig återblick till det vanliga livet då jag och Jenny satt på det ödsliga biblioteket och jobbade på med c-uppsatsen - man måste ju försöka stilla samvetet lite under "lovet" ;) Och det är ju faktiskt rätt snart arbetet ska lämnas in... :S
På måndagskvällen besökte vi även Magnus (Marcus bror) för att fira hans 26-årsdag i förskott med hemmagjord pizza och tårta! Hurra, hurra, hurra :)


Onsdag
Dagen före nyårsafton hade vi bestämt att inte jobba med uppsatsen så jag roade mig med en liten sovmorgon, promenad och en solning under tiden Marcus jobbade sin halvdag. Sedan fick vi ett snabbt besök av Sara. Melle och Carin innan vi gav oss ut på stan för lite mellandagsshopping. Jag har inte gjort några vidare fynd än så länge men det blev i alla fall två koftor på Gina Tricot...
Senare på kvällen blev det en trevlig middag på Tatung och Avatar på bio med Anton och Anette! Ojojoj, vilken underbar film! Den måste ni se och drömma er bort i... :)




Nyårsafton
Även denna dag var det dags att packa väskorna och - efter ett överraskningsbesök av Johan, Johannes och Anton - styra Jettan mot Norsjö för nyårsfirande med en annan del av min släkt hos farbror!
Vi bjöds på välkomstdrink, trerättersmiddag och sedan snacks och tolvslagsskål! Vi fick även se en överlägsen vinst för småkronorna mot Finland! Självklart såg vi och skrattade åt Grevinan och betjänten även detta år och det blev ett traditionellt firande även här. Vid tolvslaget kom ännu fler folk och det blev huset fullt ;) Efter tolvslaget avfyrade vi en stor fyrverkerilåda som min skjutgalna pappa och hans syskon årligen går ihop och köper. Det blev helt enkelt en lyckad kväll och vi lade oss sent vid 4-tiden som det brukar bli ;) 

         
         
    <--- Min fina biiil!:)






Nyårsdagen
Detta börjar kännas tjatigt men denna dag var en... slödag! Vi bara låg på den obäddade sängen i tv-rummet, åt och gjorde ingenting! Dessutom åt vi frukost vid typ halv 2 vilket speglar effektiviteten av den dagen, haha!
Helt plötsligt var det kväll och vi körde mot stan igen. Mamma och pappa hade bestämt sig för att fara och dansa till Drifters Rotan och då väcktes mitt otroliga danssug. Jag hörde runt om det fanns någon yngre som var sugen på hänga med men fick "bara" ett napp så jag och Robert följdes dit och hade en toppenkväll! Vi dansade nästan bara med varandra hela kvällen då medelåldern gissningsvis låg på 50+... Däremot säger jag inte att äldre karlar inte kan dansa men enligt min erfarenhet får de visa motsatsen först - det är liksom inte så mycket variation i dansen ;) Drifters spelade faktiskt rätt bra och väldigt mysig musik men det är inte riktigt den musikstil man är van vid, hehe! Grymt trevlig sångerska hade de i alla fall!




^-- Fotade blev vi också!


Idag
Idag har Marcus varit på danskurs hela dagen och jag är inte aaaaalls avundsjuk, nejnej... hrmf. Så jag hade absolut inga planer för dagen. Som tur var peppade Sandra mig att följa och träna på 360! Så det blev ett lagomt och skönt pass på löpbandet och i maskinerna. Skönt att röra på sig - det var väldigt behövligt efter dessa dagar känner jag! :)


Pust!!
Nu ska jag nog ta och avrunda denna "lilla" sammanfattning. Mycket kul har vi hunnit med och det känns faktiskt rätt konstigt att sitta hemma helt ensamma ikväll ;)


Sov gott allihopa!
Kramar!


RSS 2.0