Recepiii...

Nu var det dags för ett receptinlägg kände jag!

Dagens middag liknar säkert något av de andra kycklingrecepten jag lagt ut men nu hittade jag på ingredienserna själv så liiite skillnad blev det kanske... ;) Och det blev faktiskt rätt gott så jag törs lägga ut receptet!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KYCKLINGGRYTA À LA LINDADA

Kycklingfilé i bitar
1 gul lök
1 bit paprika
2-3 tomater
1-2 vitlöksklyftor
Crème fraiche och/eller matlagningsgrädde
salt, svartpeppar, paprikakrydda

Fräs den hackade löken en stund och tillsätt sedan kycklingbitarna. Krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda. Pressa ner vitlöken. Fräs tills kycklingen nästan är genomstekt. Tillsätt hackad paprika och tomater. Häll till sist över matlagningsgrädde och/eller crème fraiche. Jag tog ungefär hälften hälften!
Smaka av med kryddorna.

Eat n' enjoy!

  

Skitcoolt med färsk, grön pasta ;)



Smaklig måltid!

Nu är det snart dags för dansträning! Så bra att jag laddat upp med en sådan ordentlig och hälsosam måltid då, hoho! ;)

Kramar!


Jajjamän...


Ja oj vad kul det var med helg - men oj vad snabbt det var över som vanligt... Jag blir lika förvånad varje gång vad helgerna går snabbt!

Strax ska jag iväg på studiebesök hos Ungdomshälsan men tänkte slänga in några bilder från helgen först!
I lördags drog Marcus till Ljusvattnet och brände skoter men för mig blev det en skön sovmorgon, en liten promenad i snökaoset och sedan uppladdning för kvällen!
Bästa Maria fyllde nämligen 22 år och det skulle ju såklart firas!! Hurra, hurra, hurra! Jag och Maria värmde upp med pizza från Mamma Mia hemma hos henne innan vi slöt oss till gänget hos Lollo för lite förfest med mysiga värmeljus under Earth Hour! ;) 
Sedan bar det ut på Station 8 - och vad lyxigt det känns att trava in utan att behöva ringa en vecka innan och skriva upp sig på "listan"!
Blev lite dålig kvalla på några bilder men här är några bilder från kvällen i alla fall:

   
  

Igår styrde vi kosan mot Norsjö där vi inte varit sedan... nyår? Det var med andra ord dags att hälsa på där ;) Vi hann med att besöka många - mormor, farmor, morbror, kusin och hela gänget kändes det som, hehe! Trevligt, trevligt!
Vi hade med oss en släp så på vägen hem tog vi med min skoter inför påskäventyret då vi ska köra skoter från Ljusvattnet till stugan - jihoo!

Nu får ni ha en fin dag!

Kramar!


Klippeliklipp!


Så underbart härligt det är med heeelg!

Idag var jag ledig från praktiken så i morse hann jag med ett möte med min blivande chef angående schemaönskemål inför sommaren! Hoppas önskemålen slår in :) Sedan hann jag också en sväng på stan.
Jag har gjort några klipp de senaste dagarna bl.a. denna fina klocka som var nedsatt från 400 kr till 200 kr! :) 





Idag gjorde vi ännu ett klipp (hoho!) hos Marlene i Umeå! Eftersom jag planerat att spara ut håret lite blev det inte någon dramatisk förändring på mig men ny och fräsch färg fick jag i alla fall! Och nöjd blev jag som vanligt :) Orättvist med Marcus som bara behöver klippa sig för att få en ny färg, *kameleonten*... Här är resultaten:

FÖRE:

  

EFTER:

  

Sedan avslutades Umeå-dagen traditionsenligt med middag vägg i vägg med salongen med tacobuffé - mums! 




Ikväll fick vi ju en underbar avslutning på dagen i form av Skellefteå AIK-vinst!! Hoppas, hoppas, hoppas på semifinal nu!!
Imorgon blir det eventuellt Ljusvattnet för skotertävling. Alternativet för mig är att stanna hemma och ta en sovmorgon för att vara pigg för kvällens bravader ;) Vi få se helt enkelt...

Ha en myspysig helg!

Kramar!

Härmapa...

Såklart måste jag göra som mina klasskompisar och blogga om Skyltmax och därmed få beställa en namnskylt helt gratis! :)

Så här gör jag då lite reklam för deras aktiebolag och lagerbolag!



Hoppas nu jag får min skylt! :)

Tjingtjong!


Se och häpna...

... för här kommer faktiskt ett inlägg, *trumvirvel*, katchiing!

Nu är det ju en närmare evighet sedan jag kluddade här sist - närmare 17 dagar! ;)
Jag ska väl försöka sammanfatta lite som hänt sedan dess vilket troligen inte är alltför mycket, hehe!

Ja har i alla fall hunnit börja på en ny praktikplats och gör nu min primärvårdsplacering på Heimdalls Hälsocentral (nej, nu heter det inte längre vårdcentral)! Jag trivs bra och har hittills gått med en distriktssköterska och bl.a. gjort hembesök, haft mottagning, telefonrådgivning och hälsoundersökningar. Det här är sista veckan jag går med henne innan jag flyttar en våning ner till mottagningen! Dagarna springer och det är en av anledningarna att bloggen fått lida!

Jag har gått en underbar helgbuggkurs med Lina Hovling som ledare - guld och MVG till henne! Så förhoppningsvis har jag fått igång mer sensuella och kontrollerade dansrörelser, haha! ;)

Min Marcus har hunnit fylla hela 25 år som vi förtidsfirade med Sundsvallsresan jag skrev om senast! Hurra, hurra, hurra till min älskling!
Min kära mor har även hon fyllt år - 47 år denna gång! Jaa må du leeeva älskade mamma! :)

Helgen som var tillbringades till en början med härliga vänner hos Jessica och Johan då även Jessica fyllde år - 22 år! Hurra, hurra, hurra till Jesse! :)

      

I lördags var det dags för danstävling i Ö-vik så jag och Johannes satte oss pigga och raska på bussen 06.45 för resa neröver. Det var vår första tävling i Bugg vuxen C så vårt mål med dagen var att i alla fall gå vidare i ett heat till semifinal - och det gjorde vi! Men där blev det stopp och vi slutade på en delat 9:e plats av 17 par. Vi kändes ändå nöjda men nu gäller det att träna hårt inför nästa tävling då vi får höja målen ;)
Bättre gick det för Johannes som gjorde sin första tävling i dubbelbugg och slutade 2:a!!! Detta efter att bara ha tränat på hela dansprogrammet några få dagar! Weheey! :D
Jag har inget klipp på vår dan (än iaf) men så här såg de och deras dubbelbugg ut!

 




I söndags tillbringade vi hela dagen i Ljusvattnet där det var pimpeltävling! Med uuunderbart väder var vi ute med skotrarna i solen hela dagen och fikade, pimplade och bara njöööt av våren! För nu ääär det vår - visst? ;)

      
     

Och i veckan har jag inte hunnit med så mycket annat än praktik och dansträning! Jag kan erkänna att jag är otroooligt trött på praktik nu även om det samtidigt är väldigt lärorikt! Men jag peppar mig själv med att det här är min allra sista praktik innan jag tar examen!!!

Nu är det bäst att slå på TV:n och hålla tummarna för SAIK! Endast vinst accepteras!! GO AAIIKK!

Sköt om er och ha det bäst!

Kramar!!


Hemma igen... Ny vecka - igen!

Oj, vilken underbart mysig och bra helg det här har varit!

Vid 11-tiden igår körde vi iväg i solens sken mot Sundsvall. Efter en fikapaus och lyxmiddag på Max då vi kom till Sundsvall checkade vi in på Ibis hotell och började göra oss iordning för dansen! Samma hotell bodde vi på för snart 2 år sedan då vi just träffat varandra så det blev lite nostalgi ;) Även dansen var på samma ställe som den gången då Boogart och Shake spelade men nu var det mara med Wahlströms och Blender! Vilken uuunderbar danskväll - jag hade sååå kul! :)

Nöjda efter dansen fick vi sova en skön natt och starta dagen med - såklart - hotellfrukost! Mums :) Sedan blev det ett besök på IKEA (för min del) och mer teknikpräglade butiker för Marcus som inte trivs på IKEA lika bra som jag, haha!

Fikapaus på Coop i Ö-vik
 

Det värsta med sådana här härliga helger är att de går så fasansfullt snabbt! Man hinner ju knappt med...
Då vi anlände till schtaan igen bjöds vi på smörgåstårta på A-torp då en viss kusin till mig fyller år idag (dock var födelsedagsbarnet själv inte hemma men...)! Har sagt det redan men det tål att sägas igen: Grattis Emil - 20 hela år! :)

Checka in min modellpose, haha!



Imorgon drar det igång igen med en ny praktikperiod - hej å hå! Dags att göra kväll då... Men jag tröstar mig med att jag inte börjar förrän kl. 13.00!
Sleep tight!

Kramar!

OMG...


... hur ska det se ut då man fyller 50?! ;)
Alla dessa underbara blommor fick jag igår då det tydligen var dagen jag föddes (fast ett antal år sedan då)!




  

Härligt fikabesök fick jag av mamma, pappa, Lars, Maria, Carin, Jan-Erik, Gudrun, Emil, Isa, Simon, Linn och Buster och lill-Mia förståss! Det kunde inte ha blivit en bättre födelsedag ;) Varmt och gosigt blev det men det kan väl erkännas att vi skulle ha bott lite större, hehe!
Tack igen för alla presenter!

Imorgon gör jag min sista dag på psyket vilket känns både och! Nu har jag som börjat komma in i arbetet så det känns faktiskt liiite jobbigt att lämna dem och övergå till Hälsocentralsplaceringen... Men jag ser fram emot det! :)
På fredag har vi examinationsdag på Campus vilket känns otroligt skönt då man kan lämna alla uppgifter bakom sig - ett tag i alla fall!

För övrigt måste jag göra en total shape up gällande min kropps fysiska hälsa. Jag har legat på latsidan aaalldeles för mycket nu på senaste vilket jag dock hade förberett mig på då det brukar vara så under praktiktider. Men nu börjar det vara dags att återbesöka 360 för lite socialt umgänge och träning! Blod, svett och tårar! :P
Eller så skjuter jag upp det till nästa vecka... och nästa...
Ha det gött!

Kramar!

RSS 2.0