Lite kolhydrater, mycket fett?
Eftersom den "revolutionerande" kostdoktorn Andreas Eenfeldt som förespråkar LCHF-kosten är så poppis i dagarna med sin "Matrevolutionen" i boktoppen ägnade jag dagens middag à la LCHF ;)
Jag har aldrig riktigt förstått filosofin att det ska vara hälsosamt att äta skinka med smörklickar på, ihoprullade ostskivor med majonäs och att dricka grädde direkt ur paketet - men man bör väl åtminstone testa någon lindrigare variant innan man ska uttala sig, hehe...
Biffar med fetaost och blomkålsmos
Biffarna:
x Ca 400 gram köttfärs
x 1 st röd chili (riktigt finhackad)
x 1 paket fetaost (smulad i smeten)
x 1 ägg
x Salt, peppar
Blomkålsmoset:
x 1 blomkålshuvud
x 250 ml grädde (en äkta LCHF:are skulle såklart ta 40%-ig grädde men jag vågade inte gå all in utan tog matlagningsgrädde)
x Smör
x Salt, vitpeppar
Koka den finfördelade blomkålen direkt i grädden tills den blir mjuk. Krydda och lägg i lite smör och kör med mixerstav. Jag öste bort en del av grädden innan jag mixade ihop det så det inte skulle bli så löst.
Klart!
Mycket enkelt!
Hur blev resultatet då? Njaaa... Biffarna vet jag är goda sedan tidigare och moset var gott första tuggorna men sen smakade det för mycket grädde enligt min smak... Och då körde jag ändå på lightversionen! :P Om jag ska göra om moset nångång blir det nog med hälften potatis och hälften blomkål. Och mindre grädde ;)
Nej, jag får nog testa fler, godare varianter innan jag blir någon fettälskare. Men de får väl vara glada de som tror på LCHF-livsstilen!
Lev väl!
Kommentarer
Trackback