Saturdaynight yeah!
Tjingtjong!
Hoppas ni har en fin lördagskväll ute i stugorna! :)
Här har vi det lugnare än lugnast - i alla fall om man jämför med grannarna längst ner som verkar ha världens partyparty! Ikväll har vi kvällsbesök av Matte och har ätit god hemmapizza (andra dagen i rad!), sett hockey - som gav 3 sköna poäng till AAIIKK - och efterrättat med äppelkaka och vaniljsås! Värsta glassarkvällen! Dessutom fick vi fint övernattningsbesök där vid 7-tiden som kallas Linn och är världens sötaste! Men hon blev trött innan oss så hon befinner sig nog i drömmarnas värld nu ;)
<-- Yummie, yum!
I veckan har det inte varit många knop förutom c-uppsatsskrivande! Nu börjar det verkligen vara på slutspurten - arbetet ska vara inskickat på tisdag, 12/1 kl.08.00 och sedan är det bara att hoppas på det bästa! 10 veckor har verkligen gått otroligt fort!
Men en sak har vi i alla fall hunnit med. I onsdags besökte vi Piteå för att fira Melvins 1-årsdag! Hurra, hurra, hurra! Oj vad tiden går... Han verkade nöjd dagen till ära och rev ivrigt upp paketen! Och god mat (pitepalt såklart) och tårta bjöd han på också :)
Mycket mer nytt än så hade jag inte att offentliggöra men jag tänkte i alla fall lägga ut äppelkaksreceptet jag gjorde ikväll! Jag har länge tänkt göra något bak med kesella men det har inte blivit av så nu var det dags - och det blev faktiskt bra! Det ger en lite mindre sliskig smak och det tycker jag är toppen då det kan bli lite för mycket med massa sött efter maten :)
ÄPPELKAKA/PAJ MED KESELLA
Smulor:
4 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör/flytande margarin
Resten av degen:
1 dl lättfil
1 ägg
Fyllning:
1 burk (250 g) lättkesella, 1%
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron
2-3 äpplen
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Den var lite varm då vi åt den med vaniljsås men det är nog godare om man äter den kall. Sedan behöver man inte sås till heller då den blir rätt kletig ändå... Men det är ju så gott med vaniljsås! ;)
Ha en fortsatt bra kväll!
Over and out!