Dagens recept!
Idag blev det vegetarisk lasagne till middag! Hittade receptet för något år sedan och har gillat det sedan dess!
Gott, enkelt och schysst för djuren, hihi :) Minns inte om jag kanske lagt upp detta redan någongång men då kommer det igen...!
VEGETARISK LASAGNE MED KESO
Tomatbas (bra att göra dagen innan så går det snabbare sen!)
1-2 lökar
1-3 vitlöksklyftor (olika beroende på storlek osv)
3-5 morötter
1 paket krossade tomater
olivolja
salt
Hacka löken och riv mörötterna. Fräs löken i olivolja och tillsätt sedan mörötterna och fräs en stund utan att bränna det. Häll i tomatkrosset, salta och låt det gärna småputtra 45-60 minuter (därför är det bra att ha gjort det dagen innan... det går bra att puttra kortare tid men mörötterna blir bättre efter längre tid).
1 paprika
1 liten burk champinjoner (kan uteslutas om man inte gillar)
1 burk keso naturell 250 gram
1 burk keso grillad paprika 250 gram
Lasagneplattor
Riven ost
Hacka paprika och champinjoner och fräs detta i en panna. Tillsätt tomatbasen och smaka av med salt och peppar. Tänk på att inte salta för snålt då det kommer sugas upp i lasagneplattorna en del. Blanda ihop keson med varandra. Man kan välja smak på keson själv såklart men jag tycker detta är godast!
Lägg tomatröran i botten på en ugnsform. Varva sedan detta med lasagneplattorna och keson och avsluta med tomatröran. Sprid river ost över och tillaga i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
Låt lasagnen stå en stund då du tagit ut den ur ugnen så vätskan får "sugas in" lite!
Smaklig måltid!
Sedan kan man med fördel göra lite blåbärspaj och vaniljsås till efterrätt... ;)
Kommentarer
Trackback