Dagens recept!
Och nu ska jag skriva om...... *trumvirvel* - MAT igen! Jag tror jag måste byta namn på bloggen till "Lindas cookalong" eller något snart - men jag har inte så mycket annat att skriva om så ni får ha överseende med det ;)
Idag puttrar i alla fall min tolkning av chili con carne på spisen. Marcus jobbar tydligen övertid så den får puttra lite extra medan jag skriver och väntar!
Det kanske är lite onödigt att jag skriver om "klassiska recept" då de flesta känner till dem men jag brukar i alla fall glömma bort de allra enklaste maträtterna - så here it comes:
Chili Con Carne à la Linda
400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit paprika
1 paket krossade tomater med chili
1 burk sojabönor
salt, peppar
basilika (kan uteslutas eller ta annan örtkrydda)
Hacka löken och fräs tillsammans med den pressade vitlöken. Tillsätt köttfärsen och stek så färsen får färg. Salta och peppra. Tillsätt paprika, sojabönor och tomatkross och låt det puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö i lite basilika (eller hackad om du har färsk) mot slutet.
Själv kokade jag ris till också men det är en smaksak. Jag tycker det det känns lite "naket" ibland med bara chili con carnen. Det är även jättegott att äta en klick crème fraiche till för att bryta av chilismaken!
Smaklig måltid! :)